Αθλητισμος

Στο Μπρισμπέιν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2032

Ήταν το μεγάλο φαβορί και σήμερα επισημοποιήθηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες
Ολυμπιακοί Αγώνες © Ryunosuke Kikuno/Unsplash

Στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2032.

Στο Μπρισμπέιν θα φιλοξενηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2032 μετά την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ στην σημερινή συνεδρίαση της στο Τόκιο. Η πόλη της Αυστραλίας ήταν το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη της διοργάνωσης και σήμερα, 21 Ιουλίου, επισημοποιήθηκε.

Το Μπρισμπέιν θα γίνει η τρίτη πόλη της εν λόγω χώρας μετά την Μελβούρνη το 1956 και το Σϊδνεϊ το 2000 που θα οργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διαρκέσουν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2032, και θα ακολουθήσουν αμέσως οι Παραολυμπιακοί.

brisbane2032.jpg.webp

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερους από 30 χώρους στο νοτιοανατολικό Κουίνσλαντ στο Μπρίσμπεϊν, στη Χρυσή Ακτή, στην ακτή Sunshine, στο Λόγκαν, στο Ίπσουιτς και στο Ρέντλαντς.

Αναμένεται να κατασκευαστούν δύο χωριά αθλητών - το ένα στο Μπρίσμπεϊν, το άλλο στη Χρυσή Ακτή. Μέχρι 14.000 αθλητές θα φιλοξενηθούν στο χωριό Μπρίσμπεϊν στο βορειοανατολικό προάστιο του Άλμπιον.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των τελικών συζητήσεων, το Μπρίσμπεϊν αντιμετώπισε μικρή «αντίσταση» με προσφορές από την Ινδία, την Ινδονησία, το Κατάρ, την Ισπανία και τη Γερμανία που δεν κατάφεραν να περάσουν από τη φάση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΟΕ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ