Αθλητισμος

F1: Στον Χάμιλτον η νίκη στη Βρετανία παρά την ποινή

Προσπέρασμα νίκης δύο γύρους πριν το τέλος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιούις Χάμιλτον
Λιούις Χάμιλτον © EPA/ANDY RAIN

Formula 1: Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος νικητής στο επεισοδιακό Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας.

Στον Λιούις Χάμιλτον κατέληξε το GP Μεγάλης Βρετανίας παρά τα όσα έγιναν στην εκκίνηση του αγώνα. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes προσπάθησε μέχρι το τέλος και κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη, κάνοντας προσπέρασμα στον πρωτοπόρο Λεκλέρ, δύο γύρους πριν την καρό σημαία. Αυτή ήταν η 8η νίκη του Λιούις Χάμιλτον στην πατρίδα του.

Ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari έκανε ένα καταπληκτικό αγώνα και οδήγησε την κούρσα για τους 49 από τους 52 γύρους αλλά στο τέλος υπέκυψε στην ανωτερότητα του Χάμιλτον. ο Βάλτερι Μπότας στην 3η θέση συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών.

Formula 1: Το επεισοδιακό Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας

Ο GP Μεγάλης Βρετανίας ήταν άκρως επεισοδιακό, καθώς μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα η μάχη άναψε για τα καλά. Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον άρχισαν να μονομαχούν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σύγκρουσή τους. Η Red Bull του Μαξ Φερστάπεν έφυγε με πολύ μεγάλη ταχύτητα στις μπαριέρες ενώ ο Χάμιλτον έχασε μία θέση από τον Λεκλέρ που ακολουθούσε.

Παράλληλα, ο Βρετανός τιμωρήθηκε με 10 δευτερόλεπτα ως υπαίτιος της επαφής με τον Φερστάπεν, κάτι όμως που δεν ήταν αρκετό για να του στερήσει τη νίκη. 

Μετά τη σύγκρουση, οι αγωνοδίκες έβγαλαν την κόκκινη σημαία και διέκοψαν τον αγώνα, για να απομακρυνθεί το μονοθέσιο του Φερατάπεν και να επισκευαστεί η μπαριέρα. Μάλιστα, ο πιλότος της Red Bull μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγου. 

Η επανεκκίνηση του αγώνα βρήκε τον Λεκλέρ στην κορυφή και ικανό να φτάσει πρώτος μέχρι το τέλος. Ο Λιούις Χάμιλτον όμως δεν έχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά του στο πρωτάθλημα από τον Φερστάπεν και λίγο πριν το τέλος πήρε κεφάλι στην κούρσα και πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη, μπροστά σε 140.000 συμπατριώτες του. 

gp.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ