Αθλητισμος

NBA: Η Μπέκι Χάμον έγινε η πρώτη γυναίκα head coach στη λίγκα

Μετά την αποβολή του Γκρεγκ Πόποβιτς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μπέκι Χάμον
Η Μπέκι Χάμον © EPA

Η Μπέκι Χάμον πήρε τα ηνία από τον Γκρεγκ Πόποβιτς και έγινε η πρώτη γυναίκα head coach στην ιστορία του NBA.

Τα βλέμματα σύσσωμου του μπασκετικού κόσμου του ΝΒΑ έπεσαν στην αναμέτρηση των Λέικερς με τους Σπερς, όπου η Μπέκι Χάμον έγινε η πρώτη γυναίκα head coach στην ιστορία της λίγκας.

Συγκεκριμένα, όταν ο Γκρεγκ Πόποβιτς αποβλήθηκε από το ματς λόγω διαμαρτυρίας, τη θέση του πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία του NBA, μία γυναίκα. Το όνομα αυτής, Μπέκι Χάμον.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Χάμον βρίσκεται αρκετά χρόνια στο πλευρό του Γκρεγκ Πόποβιτς, με τον πολύπειρο κόουτς να δίνει την ευκαιρία στην 43χρονη τεχνικό να γράψει ιστορία στη Λίγκα. Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνει την ευκαιρία της να προπονήσει ομάδα, αφού ο προπονητής των Σπέρς, της είχε δώσει τα ηνία και σε ματς στο Summer League τον Ιούλιο του 2015.

«Ο Γκρεγκ με έδειξε, αυτό ήταν μόνο. Μου είπε "αναλαμβάνεις εσύ τώρα". Έτσι είναι ο Ποπ. Είμαι στο Σαν Αντόνιο εδώ και περίπου 13 χρόνια και αποτελώ μέλος του οργανισμού αυτού. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο στην ομάδα, όπως και αυτή σε μένα κάνοντάς με καλύτερη. Προσπαθώ να μη σκέφτομαι τη μεγάλη εικόνα, γιατί μπορεί να σε συνεπάρει. Θα ήθελα να είχε συνδυαστεί αυτή η στιγμή με μια νίκη», δήλωσε μετά το τέλος του ματς η Χάμον.

Spurs Becky Hammon on being first woman to coach NBA game:'Its a big deal; it's a substantial moment

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ