Αθλητισμος

Ο αθλητικός κόσμος κατά του ρατσισμού

Όλες οι αντιδράσεις μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γερμανία, Τζορτζ Φλόιντ
Διαμαρτυρία στο Βερολίνο για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ © EPA/MICHELE TANTUSSI

Οι φωνές κατά του ρατσισμού ενώνονται παγκοσμίως με αφορμή όσα συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες μέρες μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Οι φωνές κατά του ρατσισμού ενώνονται παγκοσμίως με αφορμή όσα συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες μέρες και ο κόσμος του αθλητισμού δεν σιωπά. Ο Λεμπρόν Τζέιμς έκανε την αρχή, ακολούθησαν αρκετές ακόμη σπουδαίες προσωπικότητες του μπάσκετ (Τζόρνταν, Αντετοκούνμπο κλπ.) και όχι μόνο, όμως τώρα έχει έρθει η ώρα των πράξεων. Συμβολικών ή μη. Στη Γερμανία, ο Μάρκους Τιράμ, ο επιθετικός της Γκλάντμπαχ μόλις σκόραρε απέναντι στην Ουνιόν, αντί να πανηγυρίσει στάθηκε στο ένα γόνατο σκυφτός, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ.

Germany: Activists protest over George Floyd killing outside US embassy in Berlin

Είναι μια κίνηση που χρησιμοποιούν πολλοί μαύροι (και όχι μόνο) αθλητές από το 2016 κι έπειτα. Τότε, ο αθλητής του NFL Κόλιν Κέπερνικ, είχε γονατίσει με αυτόν τον τρόπο κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ πριν από ένα παιχνίδι, ώστε να διαμαρτυρηθεί για την κακομεταχείριση των μαύρων στην Αμερική από την αστυνομία. Στο άλλο χθεσινό παιχνίδι της Μπουντεσλίγκα, όταν έβαλε γκολ ο Τζέιντον Σάντσο της Ντόρτμουντ, αποκάλυψε μια μπλούζα κάτω από τη φανέλα του, που έγραφε «Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ».

Watch Live: KSTP coverage - Crowds gather in Minneapolis to protest death of George Floyd | ABC News

Στις ΗΠΑ, πρωταρχικό ρόλο στις διαδηλώσεις που γίνεται στην Ατλάντα, έχει ο Μάλκολμ Μπρόνγκτον. Ο γκαρντ των Ιντιάνα Πέισερς θεωρεί καθήκον του να βρίσκεται εκεί, αφού ο παππούς του διαδήλωνε μαζί με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

U.S. protests: man points bow and arrow at crowd *GRAPHIC VIDEO*

Στο Ντάλας, βγήκε στους δρόμους ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, ο Μαρκ Κιούμπαν, έχοντας για παρέα αρκετούς από τους παίκτες της ομάδας του. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ