Αθλητισμος

Εσείς τι προτιμάτε; Καλάθη ή Σλούκα;

Η βράβευση του Σπανούλη και η μεταγραφή που διχάζει τον Ολυμπιακό

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νικ Καλάθης-Παναγιώτης Σλούκας
© EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Η βράβευση του Βασίλη Σπανούλη και το δίλημμα Καλάθης ή Σλούκας για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν ήταν ποτέ «κοινής αποδοχής». Ακόμη και τώρα που η διάκριση ήρθε με τον επισημότερο δυνατό τρόπο και μάλιστα από το εξωτερικό, θα βρεθούν πολλοί να τον αμφισβητήσουν μόνο και μόνο επειδή... παράτησε τον Παναθηναϊκό και πήγε στον Ολυμπιακό. Η φανατίλα δεν βλέπει στις περισσότερες περιπτώσεις άλλο κριτήριο για να αξιολογήσει κάποιον παίκτη και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο και παντού.

Το κατόρθωμα του V-Span να μπει στην κορυφαία πεντάδα της Ευρωλίγκας για τη δεκαετία που κλείνει, έρχεται σε μια στιγμή που συζητιέται περισσότερο από ποτέ η μετακίνηση και του Νικ Καλάθη στον Ολυμπιακό. Αν το ντιλ ολοκληρωθεί, θα είναι μια νέα «περίπτωση Σπανούλη» δέκα χρόνια μετά, για να φουντώσει ακόμη περισσότερο την έτσι κι αλλιώς καυτή κόντρα Παναθηναϊκών και Ολυμπιακών.

Το ιδανικό θα ήταν να φύγει για την ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη ή κάποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα. Λυτρωτικό και για τον Γιαννακόπουλο που θα γλιτώσει ένα συμβόλαιο που δεν αντέχει στις νέες συνθήκες που έρχονται, και για τους οπαδούς του που δεν θέλουν να δουν κι άλλο μεγάλο τους ίνδαλμα στα κόκκινα, αλλά και για... τον ίδιο τον Σπανούλη που στα τελειώματα πλέον της καριέρας του, στα 37, δεν θα ήθελε να βρει δίπλα του έναν ανταγωνιστή που θα θέλει να τού αποδείξει ποιος είναι ο καλύτερος!

Ο Ολυμπιακός έχει ζήσει το ίδιο έργο με το δίδυμο Σπανούλη - Σλούκα. Ο εσωτερικός ανταγωνισμός των δύο έστειλε τον δεύτερο στην Τουρκία και στην Φενέρ το 2015, για να ηρεμήσουν τα αποδυτήρια του ΣΕΦ, καθώς δεν χωρούσαν δύο τοπ Έλληνες στην ίδια θέση και δίπλα δίπλα. Είναι κι αυτή μια παράμετρος που θα την ζυγίσουν πολύ προσεκτικά  πριν κάνουν πρόταση στον Καλάθη.

Αλλά και τους οπαδούς του Ολυμπιακού να ρωτήσεις αν προτιμούν Καλάθη ή Σλούκα, μάλλον θα δυσκολευτούν να απαντήσουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ