Αθλητισμος

Θρίαμβος ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τούμπας (video)

Νέο στραπάτσο για τον Ολυμπιακό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62750-126123.jpg

Σε δεύτερη συνεχή ήττα υποχρέωσε ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, αφού μετά το στραπάτσο των «ερυθρόλευκων» στο γήπεδό τους την περασμένη Κυριακή από τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής ηττήθηκαν και στην Τούμπα, με 2-1, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής.

Το πρώτο αξιόλογο σουτ στον αγώνα ήρθε στο 21΄ από τον Νάτχο αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 25΄ ο Πέρες πήρε την κεφαλιά στη σέντρα του Σαλίνο στέλνοντας την μπάλα άουτ και τρία λεπτά αργότερα ο «Δικέφαλος» απάντησε με μεγάλη διπλή ευκαιρία: ο Αθανασιάδης νίκησε την αντίπαλη άμυνα αλλά νικήθηκε από τον Ρομπέρτο και στη συνέχεια της φάσης ο Λούκας σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τελικά πρώτος στο γκολ έφτασε ο Ολυμπιακός με ένα εξαιρετικό εκτός περιοχής σουτ του Σάμαρη στο 33΄, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν το χάρηκαν για πολύ καθώς τρία λεπτά αργότερα ο Μανωλάς υπέπεσε σε μεγάλο λάθος και ο Αθανασιάδης δεν έχασε την ευκαιρία να πλασάρει τον Ρομπέρτο για το 1-1.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια ωραία επέμβαση του Ισπανού τερματοφύλακα στο μακρινό σουτ του Τζαβέλλα (43΄), κι ενώ η μπάλα είχε κοντράρει και αλλάξει πορεία.

Στην επανάληψη (51΄) ο Ολυμπιακός πήγε να δημιουργήσει φάση από το «πουθενά», όταν ο Μπονγκ κυνήγησε και κόντραρε το διώξιμο του Γλύκου, με την μπάλα να περνά άουτ.

Το εν ψυχρώ χτύπημα (γροθιά) του Ινσαουράλδε στον Εντιγκά, στο 57ο λεπτό, κατά την κρίση του Τάσου Κάκου έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα κι έτσι η μακεδονική ομάδα έμεινε με 11 παίκτες.

Πολλές φάσεις στην επανάληψη δεν υπήρχαν και του Φουστέρ ήταν μία από αυτές στο 79΄, όταν πήρε κάθετη πάσα από τον Σάμαρη αλλά σούταρε χωρίς δύναμη στην αγκαλιά του Γλύκου.

Το παιχνίδι είχε όμως να προσφέρει συγκινήσεις, αφού στο 84ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν στην πλήρη ανατροπή κάνοντας το 2-1 με τον Τζαβέλλα, με τον διεθνή αμυντικό να σκοράρει με δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Ισαουράλδε, Βίτορ (83' Κίτσιου), Τζαβέλλας, Κάτσε, Λάζαρ (24΄Κατσουράνης), Σαλπιγγίδης, Νάτχο, Λούκας, Αθανασιάδης (81' Χούσεν).

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Μπονγκ, Σάμαρης, Εντινγκά, Μασάντο, Φουστέρ (81' Πελέ), Ιμπαγάσα (15' Πέρες), Βαλντές (72' Κάμπελ)..

Δ.Κ.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1, 28η αγωνιστική (HL) από greeksuperleague

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ