Αθλητισμος

Αντί να ζηλεύουν τον Ολυμπιακό, ας τον αντιγράψουν...

Η συνταγή δεν είναι μυστική αλλά την εφαρμόζουν όσοι δεν έχουν τσίμπλες στα μάτια

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι πρέπει να κάνουν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού;
© LATO KLODIAN / INTIME SPORTS

Ο Νίκος Ασημακόπουλος γράφει για την πρόκριση του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ και σχολιάζει το τι θα πρέπει να κάνουν οι εγχώριοι αντίπαλοί του.

Οποιος θαυμάζει ή (γιατί όχι;) ζηλεύει τον Ολυμπιακό γι αυτό που πέτυχε, δεν έχει παρά να τον αντιγράψει Η συνταγή δεν είναι μυστική και την εφαρμόζει μια σειρά από μικρομεσαίες ευρωπαϊκές ομάδες με άριστα αποτελέσματα. Χρειάστηκαν χρόνια για να την καταλάβουν και να την μάθουν οι άνθρωποί του, αλλά πλέον εφαρμόζουν κατά γράμμα τον τρόπο με τον οποίο κινείται το ποδόσφαιρο. 

  1. Δεν αλλάζουν τον προπονητή όταν τον βλέπουν να δουλεύει σοβαρά ακόμη κι αν δεν παίρνει το πρωτάθλημα.
  2. Βρίσκονται σε συνεργασία με τους πιο δικτυωμένους και αποτελεσματικούς μάνατζερ ώστε να αγοράζουν όσους τούς προτείνουν και να τους πουλάνε μετά στο τριπλάσιο ή τετραπλάσιο της αρχικής τιμής. Το τελευταίο παράδειγμα με τον Ποντένσε που τον πήραν, με προτροπή  του Μέντες, μόλις τον Οκτώβριο με 7 εκατομμύρια ευρώ και τον πούλησαν 20 λίγους μήνες μετά, δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. 
  3. Διαθέτουν και σειρά από δικά τους μάτια με το κύρος του Κριστιάν Καρεμπέ που ψάχνουν και βρίσκουν σε γνωστές τους αγορές πιτσιρικάδες που έρχονται με κλειστά μάτια, επειδή ξέρουν πως στην τελική θα βγουν κερδισμένοι με τον άλφα ή βήτα τρόπο. Φέρτε στο μυαλό σας πόσους πούλησε πανάκριβα και σε κλαμπ - ονόματα ο Ολυμπιακός και πόσους ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ ή ο Παναθηναϊκός. Τυχαίο;
  4. Τα αποδυτήρια είναι η χαρά του παίκτη. Από όσους κατά καιρούς έφυγαν για αλλού ζήτημα να υπήρξε ένας ή δύο (υπερβολές λέω) που να είχε παράπονα ή να είπε άσχημα λόγια. Αντίθετα, οι μετέπειτα δηλώσεις τους συνήθως ξεχειλίζουν από ενθουσιασμό.   

Μια και μιλήσαμε για τον προπονητή, ο Πέδρο Μαρτίνς δουλεύει όπως ο Βαλβέρδε, ή ο Μίτσελ, ή ο Μάρκο Σίλβα παλιότερα. Χωρίς πίεση στις στραβές μα με άνεση χρόνου και τρόπο που του επιτρέπει να περάσει όσα θέλει. Ο κάθε κόουτς χτίζει το όνομά του ταυτόχρονα με το πρεστίζ της ομάδας. Κι όταν θα φύγει, θα το εκμεταλλευτεί έχοντας αρκετά ελληνικά παράσημα στις βαλίτσες του.

Άρσεναλ - Ολυμπιακός (1-2) Highlights - UEFA Europa League - 27/2/2020 | COSMOTE SPORT HD

Επίσης οι αρμόδιοι της ομάδας σταμάτησαν να διαβάζουν στο Facebook την άποψη του κάθε «Τάκη 7» πριν χαράξουν πολιτική, ειδικότερα μετά από αποτυχίες όπου η πίεση μεγαλώνει. Και φυσικά απολαμβάνουν ένα συγκροτημένο σχέδιο δράσης που επιτρέπει στο σύνολο να εμφανίζεται Φεβρουάριο μήνα στο πικ φόρμας και απόδοσης, να καθαρίζει το πρωτάθλημα μέσα στη Τούμπα, την πρόκριση στους 16 του Europa League στο Λονδίνο μετά από εντός έδρας ήττα και να είναι έτοιμη να περάσει την Τετάρτη που έρχεται στον τελικό του κυπέλλου χωρίς να κλατάρει στα δύσκολα όπως όλοι οι άλλοι.

Καθόλου πυρηνική φυσική όλα αυτά. Απλά πράγματα...
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ