Αθλητισμος

Ο «θρύλος» Πελέ «ντρέπεται να βγει από το σπίτι»

Μεγάλη ανησυχία για την υγεία του, παρουσιάζει σημάδια κατάθλιψης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο «θρύλος» του ποδοσφαίρου Πελέ
Ο «θρύλος» του ποδοσφαίρου Πελέ / © EPA/IAN LANGSDON

Μεγάλη ανησυχία εμπνέει η κατάσταση της υγείας του Πελέ καθώς σύμφωνα με τον γιο του δεν μπορεί να περπατήσει καλά και παρουσιάζει σημάδια κατάθλιψης.

Ο «θρύλος» του βραζιλιάνικου και παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Πελέ, αρνείται να βγει από το σπίτι του καθώς αδυνατεί να περπατήσει χωρίς βοήθεια, όπως αποκαλύπτει ο γιος του.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών νοσηλεύτηκε το περασμένο έτος με λοίμωξη του ουροποιητικού. Ο 79χρονος Πελέ εδώ και πολλά χρόνια ταλαιπωρείται με το ισχίο του και πλέον σε όλες τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του είναι καθισμένος σε αμαξιδίο.

Ο γιος του Εντίνιο μιλώντας στο κανάλι TV Globo της Βραζιλίας ανέφερε ότι ο πατέρας του «κλείνεται στον εαυτό του και δεν έχει πολλές δυνάμεις».

Ο Πελέ είναι ο άνθρωπος που έχει πετύχει συνολικά 1.281 γκολ στις 1.363 εμφανίσεις του κατά τη διάρκεια της 21ετούς καριέρας του. Με την εθνική Βραζιλίας αγωνίστηκε 91 φορές και πέτυχε 77 τέρματα.

Η κατάσταση της υγείας του εμπνέει ανησυχία τα τελευταία χρόνια και το 2015 υποβλήθηκε σε επέμβαση προστάτη. «Φανταστείτε, είναι ο βασιλιάς, μια επιβλητική προσωπικότητα, και σήμερα δεν μπορεί να περπατήσει» εξήγησε ο γιος του Πελέ. «Ντρέπεται, δεν θέλει να βγαίνει έξω, να τον βλέπουν ή ουσιαστικά να κάνει οτιδήποτε που περιλαμβάνει το να βγει από το σπίτι. Είναι απομονωμένος, εύθραυστος» συμπλήρωσε ο Εντίνιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ