Αθλητισμος

Ο καταποντισμός της Ελλάδας στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ

Ο κίνδυνος για ευρωπαϊκή απαξίωση που είναι πια ορατός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακός
Ήττα του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι / © INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αυτή τη στιγμή έχουμε μία ομάδα μόνο, τον Ολυμπιακό, όπου στο Τσάμπιονς Λιγκ που αγωνίζεται έχει μαζέψει έναν βαθμό.

Τα προηγούμενα χρόνια το ενδιαφέρον για την ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ που καθορίζει τις ομάδες που βγάζει κάθε χώρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ήταν περιορισμένο.

Βλέπετε, οι θέσεις 7-15 προβλέπουν ακριβώς τους ίδιους εκπροσώπους για κάθε χώρα και η Ελλάδα βρισκόταν κάπου εκεί. Όμως, οι απανωτές αποτυχίες όλων των ομάδων μας, μας έχουν φέρει πια σε δυσχερή θέση.

Όλος ο θόρυβος γίνεται πια για τη σεζόν 2021-22, όπου μάλλον τα δεδομένα θα αλλάξουν. Για το 2020-21, η Ελλάδα θα έχει –όπως και τα τελευταία χρόνια- δύο ομάδες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τρεις στο Γιουρόπα. Μετά τι γίνεται; Τα πράγματα έγιναν σκούρα.

Αυτή τη στιγμή έχουμε μία ομάδα μόνο, τον Ολυμπιακό, όπου στο Τσάμπιονς Λιγκ που αγωνίζεται έχει μαζέψει έναν βαθμό. Μία ομάδα έχει και η Κύπρος, τον ΑΠΟΕΛ, που όμως είναι φαβορί για να περάσει στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ  η Σκοτία συνεχίζει δυναμικά με Σέλτικ και Ρέιντζερς.

Μετά τα αποτελέσματα αυτής της εβδομάδας, η Ελλάδα έπεσε για πρώτη φορά στη 17η θέση, καθώς την πέρασαν οι δύο προαναφερόμενες χώρες. Φυσικά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη, αφού ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες πρόκρισης είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ (δύσκολο) είτε στο Γιουρόπα (αρκετά πιο εφικτό).

Αν, όμως, η κατάσταση μείνει ως έχει, τότε πάμε για ευρωπαϊκό… αφανισμό από του παραχρόνου. Διότι από τη 16η θέση και κάτω, οι χώρες βγάζουν μια ομάδα στον δεύτερο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, καμία στο Γιουρόπα και τρεις στη νεοσύστατη διοργάνωση που θα λέγεται Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ και μάλλον δεν θα απασχολήσει κανέναν σοβαρό ευρωπαίο φίλαθλο. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ