Αθλητισμος

Πρωταθλητές του ΝΒΑ οι Ράπτορς (video)

Το Τορόντο νίκησε το άτυχο Γκόλντεν Στέιτ και πήρε τον τίτλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τορόντο Ράπτορς
Τορόντο Ράπτορς / © EPA/ANDREJ IVANOV

Οι Καναδοί Τορόντο Ράπτορς νίκησαν πριν από λίγο εκτός έδρας τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με 114-110 και στέφθηκαν «βασιλιάδες» του NBA.

Έπρεπε να περάσουν 25 χρόνια από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκαν στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, για να κατακτήσουν τον παρθενικό τους τίτλο.

Οι Τορόντο Ράπτορς νίκησαν πριν από λίγο εκτός έδρας τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με 114-110 και με 4-2 συνολικό σκορ στέφθηκαν πρωταθλητές του ΝΒΑ.

Μαζί στη ζωή, στη φρίκη του «Ορέστη», μαζί και στο θάνατο


Αυτή ήταν η μεγάλη βραδιά του –μοιραίου του 5ου ματς- Κάιλ Λάουρι, ο οποίος σημείωσε 26 πόντους, αλλά και του ανθρώπου-κλειδί σε αυτή τη σειρά, του αναπληρωματικού ΒανΦλιτ με 22 πόντους και φοβερή άμυνα πάνω στον Κάρι.

Πάντως, MVP αναδείχθηκε ο Καουάι Λέοναρντ, ο άνθρωπος που οδήγησε το Τορόντο στην κορυφή του μπασκετικού κόσμου. Στην πρώτη του σεζόν στον Καναδά έδωσε ποιότητα και ουσία στους Ράπτορς και δικαίως πήρε τόσο το πρωτάθλημα όσο και το βραβείο. Κάτι ανάλογο είχε πετύχει και το 2014 με τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Έτσι είχαμε αλλαγή φρουράς στον θρόνο, αφού οι Ουόριορς αφήνουν τα σκήπτρα τους. Εξαρχής δεν είχαν την καλύτερη ομάδα αυτή τη χρονιά, όμως αν ήταν πλήρεις στους τελικούς θα τους κατακτούσαν και φέτος.

Ως γνωστόν, ο δις MVP Κέβιν Ντουράντ τραυματίστηκε και έπαιξε σε… μισό τελικό, ενώ η ατυχία χτύπησε και χθες την πόρτα των πρώην πρωταθλητών. Σε μια μεγάλη του βραδιά, όπου είχε βάλει 30 πόντους, ο Κλέι Τόμπσον χτύπησε και αυτός!

Έφυγε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια στο τέλος της τρίτης περιόδου, επέστρεψε γρήγορα λόγω της δίψας του να παίξει, όμως δεν μπόρεσε. Λύγισε από τους πόνους και η τελευταία του εικόνα ήταν να αποχωρεί από το γήπεδο με πατερίτσες.

Ο Στεφ Κάρι έμεινε απελπιστικά μόνος, σε έναν αγώνα που δεν ήταν καλός έτσι κι αλλιώς (21 πόντοι). Οι Ουόριορς είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το ματς και να οδηγήσουν τη σειρά σε έβδομο τελικό, αλλά το σουτ του Κάρι που θα τους έδινε τη νίκη, δεν ήταν καλό, ήταν άστοχο.

Όπως ήταν λογικό, η Oracle Arena άδειασε γρήγορα στην τελευταία φορά που φιλοξένησε τους «πολεμιστές». Μετά από 48 χρόνια, το Γκόλντεν Στέιτ μετακομίζει μερικά χιλιόμετρα δίπλα, στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο.

Αντίθετα, στο Τορόντο το πάρτι δεν σταματά. Στο λεγόμενο «Jurassic Park», όπου ο κόσμος παρακολούθησε το ματς από γιγαντοοθόνη συρρέει σιγά-σιγά η… μισή πόλη για να γιορτάσει.

NBA Finals Game 6 | Jurassic Park in Toronto 🦖🏀🍁

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ