Αθλητισμος

Ο Σλούκας προτιμάει τα… ελληνικά

Πού μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του ο διεθνής γκαρντ

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sloukas.jpg
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / INTIME SPORTS

Ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του Κώστα Σλούκα;

Έπειτα από μια σπουδαία σεζόν με τη Φενέρμπαχτσε στην Ευρωλίγκα, ο Κώστας Σλούκας είναι από τους πιο περιζήτητους γκαρντ στην Ευρώπη. Αν θέλει στις 30 Ιουνίου μπορεί να λύσει το συμβόλαιό του με την τουρκική ομάδα και να συνεχίσει αλλού. Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί να το κάνει αυτό. Ο λόγος είναι απλός. Η Φενέρ, που είναι ομάδα με ενιαίο ταμείο σαν σύλλογος (ποδόσφαιρο, μπάσκετ κλπ.) έχει απίστευτα χρέη, που ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ!

Όπως γίνεται κατανοητό, δεν μπορεί να συνεχίσει να ξοδεύει πολλά χρήματα και στα δύο αθλήματα. Ήδη στην μπάλα ξεφορτώνεται τα βαριά συμβόλαια και προσπαθεί να αντικαταστήσει τους παίκτες στο ρόστερ της με σαφώς πιο φθηνούς.

Για το μπάσκετ δεν έχει παρθεί απόφαση, όμως όλα δείχνουν πως θα υπάρξει περικοπή 50%. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μοιάζει αρκετά πιθανό να αποχωρήσει ακόμη και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, διευκολύνοντας έτσι και τον Σλούκα να πάρει την απόφαση να φύγει.

Η πιθανότητα να πάει στο ΝΒΑ δεν είναι μεγάλη, ακόμη κι αν έχει πρόταση στα χέρια του. Ο «Σλούκι Λουκ» ξέρει καλά πως στις ΗΠΑ δεν θα βρει τα χρήματα που ζητά και θα τα πάρει στην Ευρώπη, δηλαδή 2-2,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Παράλληλα είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να προσαρμοστεί, τη στιγμή που στην Ευρωλίγκα είναι… άρχοντας.

Υπό τις κατάλληλες συνθήκες ο Κώστας Σλούκας θα ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα. «Αναγκαστικά» οι επιλογές του είναι δύο: Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός. Στην ομάδα που ανδρώθηκε δεν θέλει να γυρίσει, παρότι ακούστηκε το αντίθετο. Όταν γύρισε στο ΣΕΦ με τη φανέλα της Φενέρ, αποδοκιμάστηκε έντονα και αυτό τον χάλασε πολύ. Ούτως ή άλλως, με τα τωρινά δεδομένα οι αδερφοί Αγγελόπουλοι δεν μπορούν να δώσουν τόσα χρήματα.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, οι δύο πλευρές έχουν επαφές τον τελευταίο χρόνο. Θα έλεγε κανείς πως κάποια στιγμή έφτασαν κοντά σε συμφωνία, όμως τα χρήματα που ζητά ο Σλούκας είναι πολλά, ενώ παράλληλα το ελληνικό πρωτάθλημα ολοένα και υποβαθμίζεται. Οπότε η καλύτερη λύση γι’ αυτόν είναι να παραμείνει στο εξωτερικό. Η Μπαρτσελόνα τον θέλει, όμως αυτός δείχνει να προτιμά την… ελληνική λύση. Αυτή δεν είναι άλλη από τον Δημήτρη Ιτούδη, που ανανέωσε στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Έλληνας προπονητής θέλει τον συμπατριώτη του σαν τρελός, οι Ρώσοι έχουν πολλά λεφτά κι εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ ο κόουτς έχει παρόμοια φιλοσοφία με αυτή του Ομπράντοβιτς (δώδεκα χρόνια ήταν συνεργάτες), που ουσιαστικά εκτόξευσε τον παίκτη.

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου που ξεκινά η προετοιμασία της Εθνικής για το Παγκόσμιο, ο Σλούκας θα έχει αποφασίσει. Φαβορί είναι να πάει στην ΤΣΣΚΑ, αουτσάιντερ η επιλογή της Μπαρτσελόνα, ενώ λίγες πιθανότητες συγκεντρώνουν ο επαναπατρισμός, η παραμονή στη Φενέρ και η μετάβαση στο ΝΒΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ