Αθλητισμος

Δεν κατεβαίνει στο Παγκόσμιο ο Λεμπρόν

Η πρώτη μεγάλη απώλεια για την «Dream team» του Πόποβιτς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λεμπρον Τζέιμς
Λεμπρον Τζέιμς/©EPA/ETIENNE LAURENT

Την εθνική ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ που θα κατέβει στο Παγκόσμιο της Κίνας και στους Ολυμπιακούς του 2020 στο Τόκιο, την περιμένουν με αγωνία όλοι οι φίλοι του μπάσκετ.

Πολλά μαζεμένα αστέρια που βρίσκονται στο φόρτε τους, θα τεθούν υπό τις οδηγίες του Γκρεγκ Πόποβιτς, του τεράστιου προπονητή των Σαν Αντόνιο Σπερς.

Τη Δευτέρα, όμως, έγινε γνωστή η πρώτη πολύ σημαντική απώλεια. Ο Λεμπρόν Τζέιμς δήλωσε πως δεν θα πάει στην Κίνα για το Παγκόσμιο και έτσι… μάταια θα περιμένει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το -σχεδόν σίγουρο- συναπάντημα της Εθνικής μας με την Team USA στη δεύτερη φάση των ομίλων.

Τρεις είναι οι λόγοι που θα… αράξει φέτος το καλοκαίρι ο Λεμπρόν. Πρώτον, έχει έναν τραυματισμό (γι’ αυτό άλλωστε δεν θα παίξει στα υπόλοιπα παιχνίδια της σεζόν) και το καλοκαίρι χρειάζεται ξεκούραση, αφού είναι ήδη 35 ετών.

Αυτό οδηγεί στον δεύτερο λόγο, που είναι η φετινή αποτυχημένη πορεία των Λέικερς. Ο Λεμπρόν δεν είχε συνηθίσει να κάθεται από Απρίλη μήνα, οπότε, πρέπει να καταστρώσει τα πλάνα του για τη νέα σεζόν, αλλά και να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Για να συμβεί αυτό σε διάρκεια πρέπει να είναι και φρέσκος, κάτι που δεν συνέβη φέτος. Έχασε 27 ματς της regular season, στερώντας από την ομάδα του τη δυναμική του.

Τα παραπάνω αρκούν για να πείσουν πως ο Τζέιμς χρειάζεται ξεκούραση πριν από την αντεπίθεση, αλλά υπάρχει και τρίτος λόγος: Έχοντας μπόλικο χρόνο στη διάθεσή του, θα μπορέσει να κάνει τα γυρίσματα του πολυαναμενόμενου Space Jam 2. Η έναρξη έχει οριστεί για τις 17 Ιουνίου, ενώ τη σύμπραξη του Λεμπρόν με τον Μπαγκς Μπάνι στο παρκέ θα τη δούμε στις 16 Ιουλίου του 2021. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ