Αθλητισμος

Ένας τελικός Ρονάλντο-Μέσι θα δώσει τέλος στα διλήμματα του 21ου αιώνα

Η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έφερε φοβερά ζευγάρια, δημιούργησε όμως μια τρομερή συνθήκη

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1383155_1_copy.jpg
© EQ Images / INTIME SPORTS

Κριστιάνο Ρονάλντο και Λίονελ Μέσι: Οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της γενιάς μας και σίγουρα μέσα στους 5 καλύτερους όλων των εποχών είναι εκείνοι που έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ την τελευταία 15ετία, έκαναν το Μπαρτσελόνα – Ρεάλ και πάλι Classico και με τα κατορθώματά τους έγιναν θέμα συζήτησης παντού. Το μοναδικό δίπολο που είχε απασχολήσει τόσο πολύ το ποδόσφαιρο ήταν το Μαραντόνα-Πελέ, ακόμα κι αν αυτοί οι δύο έπαιξαν σε διαφορετικές εποχές. Οι δυο τους σκόραραν υπερδιπλάσιες φορές από τους προηγούμενους πρώτους σκόρερ, κατέκτησαν σχεδόν ό,τι υπήρχε και πλέον αν και δείχνουν να μην το αποδέχονται βαδίζουν προς το τέλος.

1976221.jpg

34 ο Κριστιάνο και βάζει χατ-τρικ με τη νέα του ομάδα, 32 ο Μέσι και πάει να σπάσει όλα τα (δικά του) ρεκόρ σκοραρίσματος. Οι δυο τους αν και σε διαφορετική χώρα πλέον συνεχίζουν να δείχνουν τόσα χρόνια μετά γιατί το «Μαραντόνα-Πελέ» μας πέθανε. Όσοι ζήσανε τους δύο απόλυτους σταρ από τα πρώτα βήματα της καριέρας τους ξέρουν ότι αυτοί είναι οι κορυφαίοι και το δίλημμα για τον G.O.A.T. θα είναι πλέον ένα. Στο Μουντιάλ που πέρασε, οι ομάδες τους δεν προχώρησαν και ποτέ δεν μάθαμε τι θα γινόταν σε μια κόντρα τους έξω από τα ισπανικά σύνορα, όμως η κληρωτίδα του Τσάμπιονς Λιγκ που έφερε τη Γιουβέντους με τον Άγιαξ και την Μπαρτσελόνα με τη Γιουνάιτεντ αφήνει υποσχέσεις για τον σπουδαιότερο τελικό ίσως όλων των εποχών.

1899538.jpg
© FIRO sportphoto / INTIME SPORTS

Λιόνελ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, αν καταφέρουν να βρεθούν στον τελικό του Wanda Metropolitana στη Μαδρίτη, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν τον αγώνα της ζωής τους, έναν τελικό που θα ζυγίζει πολύ βαριά για τον ιστορικό του μέλλοντος και τους φίλους του ενός και του άλλου στις ομηρικές διαδικτυακές και μη κόντρες τους.

Οι δύο πρώτοι σκόρερ στην ιστορία του θεσμού μετά από 9 χρόνια όπου βρίσκονταν αντιμέτωποι στο ισπανικό πρωτάθλημα, αν επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί που έχουν σε προημιτελικά και ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, θα έχουν μία ευκαιρία να ξεφύγει ο ένας από τη σφαίρα του άλλου, έστω και για λίγο. Μια δεκαετία μετά τον τελικό Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου βρέθηκαν αντίπαλοι για πρώτη φορά με νικητή τον Αργεντίνο.

Δήλωση Μαρίας Σπυράκη για το αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα

Σε μια χρονιά που να μη τι άλλο το Classico έχασε την αίγλη που είχε τα προηγούμενα χρόνια, ένας τελικός Ρονάλντο - Μέσι  ή Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα μπορεί να μετατρέψει τη χρονιά που ο Ρονάλντο άφησε την κόντρα τους για άλλες πολιτείες, στην πιο σημαντική της αιώνιας σύγκρισής τους. Και όλα αυτά στην αγαπημένη του Μαδρίτη, στο γήπεδο της επίσης αγαπημένης του, Ατλέτικο Μαδρίτης. Αρκεί Λίβερπουλ, Άγιαξ, Πόρτο, Τότεναμ και οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ να μην μπουν ανάμεσα τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ