Αθλητισμος

Μεταγραφικές «εκπτώσεις»

Οι υψηλές προσδοκίες δεν δικαιώθηκαν στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aek.jpg
EUROKINISSI/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Σχεδόν δέκα μεταγραφές περιμέναμε χθες Παρασκευή από τις μεγάλες ομάδες της χώρας μας, ελάχιστες έγιναν και λίγες ακόμη έπονται.

Μεγάλη χαμένη της τελευταίας ημέρας των μεταγραφών η ΑΕΚ. Αν και είχε ζεστά τα χρήματα από την πρόκριση του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν πήρε κανέναν παίκτη, αν και ήθελε έναν κεντρικό χαφ εναγωνίως, όπως και έναν μεσοεπιθετικό.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, ο μέσος Ραντόγια και οι εξτρέμ Νάρσινγκ, Πιρές είχαν υψηλές απαιτήσεις και έτσι το ρόστερ της «Ένωσης» μένει με κενά.

Από χθες το βράδυ στα social media και στα ραδιόφωνα, απογοητευμένοι και οργισμένοι οπαδοί της ΑΕΚ βάλλουν κατά της διοίκησης και κυρίως εναντίον των υπεύθυνων των μεταγραφών, Νίκου Λυμπερόπουλου και Βλάντιμιρ Ματιάσεβιτς, που απέτυχαν παταγωδώς στο έργο τους.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έκανε μεταγραφή. Όχι τον Σέρβο Μάρκοβιτς που όλοι περίμεναν, αλλά τον Νίκο Καρέλη. Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού αποκτήθηκε δανεικός από τη βελγική Γκενκ με option αγοράς ύψους 1,3 εκατομμυρίων. Πρόκειται για μια καλή λύση στη γραμμή κρούσης, αν και ο διεθνής άσος αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια προβλήματα τραυματισμών και υγείας.

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που κάλυψε όλα τα κενά του, αποκτώντας δύο παίκτες που θα ανακοινωθούν σήμερα.

Καταρχάς, πήρε τον Πορτογάλο τερματοφύλακα Ζοσέ Σα δανεικό από την Πόρτο και τον Αργεντινό εξτρέμ, Ματίας Ναχουέλ από τη Βιγιαρεάλ.

Ο 22χρονος έκλεισε κυριολεκτικά στα τελευταία λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, αφού οι προσπάθειες των «ερυθρόλευκων» για έναν παίκτη πρώτης γραμμής (Κουαρέσμα, Φεγκουλί. Πιαζόν) έπεσαν στο κενό. Έτσι στο… παραπέντε βρέθηκε αυτή η λύση με ένα υποσχόμενο ποδοσφαιριστή.

Μπορεί η μεταγραφική περίοδος να ολοκληρώθηκε, όμως ως τις 14 Σεπτεμβρίου μπορούν να αποκτηθούν παίκτες που έχουν μείνει ελεύθεροι. Βέβαια για τις τρεις ομάδες μας που αγωνίζονται στην Ευρώπη τα περιθώρια είναι πιο στενά, καθώς τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα θα πρέπει να δηλώσουν στην ΟΥΕΦΑ τα ρόστερ τους.

Αυτό αφορά περισσότερο τον Ολυμπιακό, που αναμένεται να φέρει σήμερα-αύριο τον Γιαγιά Τουρέ, αν δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα, ενώ ίσως η ΑΕΚ κοιτάξει τον Παναγιώτη Κονέ που έφυγε από την Ουντινέζε.

Αυτός που «καίγεται» περισσότερο είναι ο Παναθηναϊκός. Ακόμη δεν βρήκε επιθετικό, καθώς ο Ισλανδός Σίγκορτσον δεν έμεινε ελεύθερος από τη Ναντ. Αν δεν εντοπιστεί κάποιος νέος στόχος, τότε θα προχωρήσει με τον Ιταλό Μακέντα, που εδώ και δύο μήνες δεν έχει σύλλογο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ