Αθλητισμος

Μιλάνο: Ο απίστευτος λόγος που κόβουν κλήση στους οδηγούς ταξί

Εν μέσω καύσωνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
taxi-milan.jpg
©EPA/Alessandro Di Marco

Η Ιταλία, όπως οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, πνίγεται από τον καύσωνα, με τις υψηλές θερμοκρασίες να δοκιμάζουν τις αντοχές κατοίκων και επισκεπτών.

Στο Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας και κέντρο της Μόδας, οι αρχές ξεκαθάρισαν στους οδηγούς ταξί πως θα υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις σε περίπτωση που κάποιος επαγγελματίας οδηγός κάνει το λάθος και φορέσει... βερμούδα για να δροσιστεί. Ήδη, 20 οδηγοί ταξί κλήθηκαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας για τις ενδυματολογικές τους επιλογές.

Το αμφιλεγόμενο μέτρο ελήφθη βρίσκεται σε ισχύ από το 2016 και εφαρμόζεται κανονικά παρά τις αντιδράσεις από τους επαγγελματίες οδηγούς. Βάσει του νέου κανονισμού, ορίζεται με σαφήνεια ότι πως οι οδηγοί ταξί δεν έχουν το δικαίωμα να «φορούν φανελάκια, βερμούδες, σαγιονάρες και αθλητικές φόρμες».

Όσον αφορά στο πρόστιμο, αυτό ανέρχεται στα 110 ευρώ. Και εκτός από τη χρηματική ποινή, ο παραβάτης οδηγείται ενώπιον της αρμόδιας πειθαρχικής επιτροπής με κίνδυνο την προσωρινή αναστολή της χρήσης άδειας ταξί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ