Αθλητισμος

O Βέλγος «Ρόμποκοπ» είναι έτοιμος

Ο Βενσάν Κομπανί έχει περάσει τη μισή του καριέρα εκτός γηπέδων

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17940188.jpg
©EPA/PETER POWELL

Στα τέλη Μαϊου, ο Βενσάν Κομπανί ήταν ο πιο χαρούμενος παίκτης που πήγαινε στην εθνική Βελγίου. Ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού στις αρχές εκείνου του μήνα είχε ξεπεραστεί και πήγαινε πανέτοιμος για το δεύτερο Μουντιάλ της καριέρας του. Σε μία από τις πρώτες προπονήσεις, στις 4 Ιουνίου, είχε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Αυτός ήταν ο 45ος τραυματισμός στην καριέρα του…

Ο υψηλόσωμος αμυντικός είναι δυνατός, ικανός, αλλά εύθραυστος. Χτυπά συχνά και γι’ αυτό δεν έχει κάνει την καριέρα που ονειρευόταν. Μπορεί να παίζει στη Μάντσεστερ Σίτι, να είναι βασικός στο Βέλγιο, αλλά σίγουρα δεν το ευχαριστιέται όταν κάθε λίγο και λιγάκι αναγκάζεται να κάνει αποθεραπείες και φυσιοθεραπείες.

Για τους περισσότερους τραυματισμούς δεν ευθύνεται κανείς άλλος παρά η… φύση. Είναι τέτοια η σωματοδομή του, αλλά και ο τρόπος με τον οποίον τρέχει και σουτάρει την μπάλα, που οι μύες του καταπονούνται πιο εύκολα. Δεν έχει ισορροπία στο κορμί του και αυτό τον κάνει ευπαθή. Άλλωστε οι 45 τραυματισμοί της ποδοσφαιρικής του ζωής δεν είναι ίδιοι. Δεν έχει δηλαδή πρόβλημα σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος των ποδιών του.

Γι’ αυτό μάλιστα, ουδέποτε έχει απουσιάσει για πολύ μεγάλο διάστημα. Λείπει συνήθως για 1-2 μήνες, αλλά λείπει συνεχώς. Τη μοναδική φορά που χτύπησε και αναγκάστηκε να λείψει για 4,5 μήνες μεσολαβούσε και καλοκαίρι. Τα τρία τελευταία χρόνια, η Μάντσεστερ Σίτι έχει παίξει περισσότερα από 200 επίσημα ματς και ο Κομπανί έχει λάβει μέρος μόνο στα 57!

Όμως, ο Πεπ Γουαρδιόλα δεν συζητά καν το ενδεχόμενο να τον παραχωρήσει. Αναγνωρίζει την ποδοσφαιρική του αξία, αλλά και την προσωπικότητά του γενικότερα.

Αφού γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βέλγιο μιλάει και τις τρεις επίσημες γλώσσες της χώρας (Γαλλικά, Ολλανδικά, Γερμανικά), όπως βέβαια και Αγγλικά. Είναι από τους παίκτες που θεωρούνται καλλιεργημένοι και πολυμαθείς. Είναι αυτός που θα συμβουλεύσει τους συμπαίκτες του, θα τους μιλήσει ήρεμα και συνήθως σωστά. Είναι αρκετά πολιτικοποιημένος, ενώ πριν από μερικούς μήνες πήρε το Master του στη διοίκηση επιχειρήσεων από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του έχασε τα πρώτα δύο παιχνίδια του Μουντιάλ και μπήκε ως αλλαγή στο τρίτο με την Αγγλία. Στα δύο νοκ άουτ έχει βγάλει κανονικά όλο  τον αγώνα και σήμερα ετοιμάζεται για το σπουδαιότερο ματς της ζωής του, τον ημιτελικό με τη Γαλλία.

Νιώθει και είναι υγιής, μόνο που πρέπει να πάνε όλα καλά, να μην «στραβώσει» τίποτα για να παραμείνει και στο σημερινό 90λεπτο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ