Αθλητισμος

O Βασιλιάς ΔΕΝ είναι γυμνός (video)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς ουσιαστικά μόνος του οδήγησε τους Καβαλίερς στους τελικούς του ΝΒΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19571695.jpg
photo: EPA/CJ GUNTHER

Ο φετινός σχεδιασμός των Κλίβελαντ Καβαλίερς ήταν παράδειγμα προς αποφυγή. Στο τέλος της σεζόν, στα κρίσιμα ματς των πλέι οφ, ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε μείνει μόνος του, χωρίς σπουδαίους συμπαίκτες δίπλα και με έναν προπονητή (Τάιρον Λου) που περισσότερο είναι διακοσμητικός.

Κι όμως, με ηγέτη τον 33χρονο σταρ οι Καβς απέκλεισαν δύσκολα τους Ιντιάνα Πέισερς με 4-3 και όλοι πίστεψαν πως φέτος δεν είχε παρακάτω. Επόμενος αντίπαλος ήταν οι Τορόντο Ράπτορς, η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή. Ο Λεμπρόν δεν κατάλαβε τίποτα και με μειονέκτημα έδρας, νίκησε με 4-0!

Σειρά είχαν οι Σέλτικς. Αν και χωρίς τους δύο αστέρες τους (Ίρβινγκ,  Χέιγουορντ) και γενικά με πολλές απουσίες, μετουσίωσαν μέσα στο γήπεδο τον ορισμό της ομάδας.

Μέχρι τα ξημερώματα, ήταν αήττητοι στην έδρα τους και με το σκορ στο 3-3 κόντρα στο Κλίβελαντ του Λεμπρόν. Ο «Βασιλιάς» το πήρε πάνω του για πολλοστή φορά και με 87-79 οδήγησε τους Καβς στον τελικό, τον όγδοο συνεχόμενο στην καριέρα του.

Σε τρία ματς αυτής της σειράς είχε πάνω από 40 πόντους, ενώ στο τελευταίο μέτρησε 35, μαζί με 15 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Μόνος του ουσιαστικά, οδήγησε μία μέτρια ομάδα στους τελικούς και αντίπαλος θα είναι ή οι Ρόκετς ή οι πρωταθλητές Ουόριορς. Το μεταξύ τους έβδομο και τελευταίο ματς γίνεται σε λίγες ώρες στο Χιούστον.

LeBron James CRAZY Full Game 7 Highlights vs Celtics 2018 Playoffs ECF - 35 Pts, 15 Reb, LeTHANOS

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ