Αθλητισμος

Θα οδηγήσει στον υποβιβασμό τον ΠΑΟ ο Αλαφούζος;

Αποκλεισμός από την Ευρώπη, αφαιρέσεις βαθμών και ο επενδυτής όλο… έρχεται

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
13299395.jpg
ΑΠΕ/ΜΠΕ ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Κάθε μέρα το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού δεν περιλαμβάνει ευχάριστες ειδήσεις για τον σύλλογο και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Την Τρίτη το βράδυ επισημοποιήθηκε ο μονοετής αποκλεισμός του ΠΑΟ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μία ποινή που θα έχει τριετή ισχύ. Αυτό, όμως, ήταν γνωστό. Η ΟΥΕΦΑ παράλληλα γνωστοποίησε το σκεπτικό του αποκλεισμού και αποδεικνύεται ότι το «τριφύλλι» είχε χρόνο από τον Δεκέμβριο να διακανονίσει (όχι πληρώσει) χρέη ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Κι αυτή η ξεφτίλα χρεώνεται στον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος είδε τη Δευτέρα να αφαιρούνται άλλοι τρεις βαθμοί από το πρωτάθλημα. Η απόφαση θα τελεσιδικήσει την Παρασκευή αν δεν πληρωθούν οι 450.000 στον Βέμερ. Και φυσικά, την Παρασκευή 4 Μαϊου θα έρθει η ώρα του υποβιβασμού, αν δεν έχει τακτοποιηθεί αυτή η υποχρέωση. Μοναδική εναλλακτική λύση για τους «πράσινους», το σημερινό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ. Εκεί θα κατατεθεί το αποδεικτικό ότι η ΠΑΕ έχει πληρώσει την πρώτη δόση, άρα δεν πρέπει να τιμωρηθεί. «Σύμμαχος» για τον Παναθηναϊκό αναμένεται να είναι και η Σούπερ Λίγκα!

Όπως γίνεται κατανοητό, ο χρόνος δεν λιγοστεύει για τον Παναθηναϊκό, αλλά τελειώνει. Άπαντες αναμένουν πια τον Πάιρο Πιεμπονγκσάντ, που είναι να έρθει για να ολοκληρώσει το deal. Αρχικά επρόκειτο να έρθει σήμερα Τετάρτη στην Ελλάδα, μετά η άφιξή του τοποθετήθηκε στην Παρασκευή, αλλά χθες μάθαμε ότι αναμένεται από βδομάδα, μάλλον τη Δευτέρα…

Αυτές οι αναβολές δεν αρέσουν σε κανέναν και δεν πείθουν κανέναν. Κι αν τέλος [πάντων έρθει κάποια στιγμή ο Ταϊλανδός, θα υπογράψει για να πάρει την ομάδα από τν Αλαφούζο ή όχι;

Πάντως, λέγεται ότι ο Πιεμπονγκσάντ αποτελεί απλά τον μεσάζοντα και ότι την ΠΑΕ θα αναλάβουν άλλοι επιχειρηματίες, ανάμεσά τους και ένας Έλληνας. Αλλά αυτά θα απασχολήσουν αν ολοκληρωθεί το deal παραχώρησης των μετοχών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ