Αθλητισμος

Tα σενάρια και οι θεωρίες συνομωσίας στην Ευρωλίγκα

Τι περιμένουμε στη σημερινή τελευταία ημέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bertomeou324234324324.gif
EUROKINISSI/LATO KLODIAN

Καταρχάς η Ευρωλίγκα, που καμώνεται ως το ευρωπαϊκό ΝΒΑ, είναι απαράδεκτη που δεν διεξάγει ταυτόχρονα τους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής, επιτρέποντας σε κάθε ομάδα να διαλέξει ή να αποφύγει αντίπαλο.

Μετά τη χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού, το ενδιαφέρον εντοπίζεται σε δύο ματς. Στο Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις και το Ρεάλ-Μπάμπεργκ. Φαβορί είναι οι γηπεδούχοι, όμως το παιχνίδι στο ΣΕΦ μπορεί να γίνει επικίνδυνο για τον Ολυμπιακό, καθώς οι Λιθουανοί είναι αρκετά καλή ομάδα.

Αν δεν υπάρξει έκπληξη, οι «ερυθρόλευκοι» τερματίζουν τρίτοι, η Ρεάλ τέταρτη και ο ΠΑΟ πέμπτος, έχοντας μειονέκτημα έδρας.

Για να αποκτήσει πλεονέκτημα η ομάδα του Πασκουάλ, πρέπει να συμβεί ένα από τα παρακάτω σενάρια:

  • Να χάσει η Ρεάλ από την Μπάμπεργκ.
  • Να χάσει ο Ολυμπιακός από τη Ζαλγκίρις.
  • Αν χάσουν και οι δύο σήμερα, ο Παναθηναϊκός είναι τρίτος, ο Ολυμπιακός τέταρτος και η Ρεάλ πέμπτη.

Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, η Ζαλγκίρις είναι δεδομένα έκτη άρα και αδιάφορη για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τον οποίον πολύ πιθανό να ξανασυναντήσει στα πλέι οφ.

Γι’ αυτό… ευθύνεται ένα πολύ περίεργο αποτέλεσμα. H Μπασκόνια έχασε στο γήπεδό της από την ουραγό Εφές και έπεσε στην έβδομη θέση. Για κάποιον… πονηρό, αυτό σημαίνει ότι η Ζαλγκίρις ως δεδομένη έκτη δεν χρειάζεται να κυνηγήσει τη νίκη επί του Ολυμπιακού, κάτι που θα βλάψει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπασκόνια, Ρεάλ, Ευρωλίγκα, πρόεδρος Μπερτομέου. Όλοι και όλα εδρεύουν στην Ισπανία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ