Αθλητισμος

Στον… θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου

Εκατέρωθεν κατηγορίες, καταγγελίες και ύβρεις συνέθεσαν το σκηνικό που ακολούθησε του τραυματισμού του Γκαρθία

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4385766.jpg
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα απόνερα του ντέρμπι που δεν ξεκίνησε ποτέ ήταν πολλά. Φυσικά δεν έλειψαν οι αλληλοκατηγορίες, οι διενέξεις, τα παρατράγουδα, ενώ όλα δείχνουν πως τα «επεισόδια» που θα παιχτούν ακόμη πάνω σε αυτό το παιχνίδι θα είναι πολλά.

Τον ΠΑΟΚ, σε όλες τις επίσημες αντιδράσεις του, εκπροσώπησε ο υπεύθυνος Τύπου, Κυριάκος Κυριάκος. Μεταξύ άλλων, μίλησε για «θέατρο σκιών που έστησε ο Ολυμπιακός», ενώ κατήγγειλε προκλήσεις από μεριάς των ανθρώπων του Ολυμπιακού.

Για τους Πειραιώτες, ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Κώστας Καραπαπάς, ήθελε να ακούσει «συγγνώμη» από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για όσα έγιναν, ενώ από τη μεριά του κατήγγειλε ύβρεις μέσα στα αποδυτήρια και απώθηση του Λούμπος Μίχελ προς τον Σάββα Θεοδωρίδη.

Ο Ιβάν Σαββίδης, αποχωρώντας από το γήπεδο, είπε απλά «Συγγνώμη ζητάμε μόνο από τον κόσμο του ΠΑΟΚ», ενώ ακριβώς δίπλα ο γιος του, Γιώργος, άνοιξε το μπουφάν του και έδειξε μία μπλούζα της ομάδας του που έγραφε στα αγγλικά «Κανείς δεν είναι σαν κι εμάς», για να εισπράξει το χαμόγελο επιδοκιμασίας του μπαμπά του.

Κατά τα λοιπά, πολλοί παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» εξέφρασαν διαδικτυακά την οργή τους για την τροπή που πήρε ο αγώνας, με τον Βαρέλα να μιλάει για «παλιάτσους», ενώ ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, χαρακτήρισε «δειλούς» τους παίκτες του Ολυμπιακού που δεν βγήκαν να παίξουν. Ανεξάρτητα με το τι συνέβη, γι’ αυτόν η φράση «συναδελφική αλληλεγγύη», μάλλον του είναι άγνωστη.

Πάντως, απ’ όλες τις καταγγελίες καμία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, αφού δεν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό. Εκτός από την περίπτωση του Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος «συνελήφθη» από την τηλεοπτική κάμερα να κάνει άσεμνη χειρονομία στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και το λογικό είναι να τιμωρηθεί.

Όλα δείχνουν πως στο φύλλο αγώνος θα αναφέρεται ότι το παιχνίδι δεν ξεκίνησε, λόγω του τραυματισμού του προπονητή του Ολυμπιακού και της μεταφοράς του στο νοσοκομείο.

Βάσει κανονισμού, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών, ενώ ο Ολυμπιακός θα πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά. Παράλληλα, οι Θεσσαλονικείς κινδυνεύουν να δώσουν τα επόμενα 2-3 ματς τους κεκλεισμένων των θυρών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ