Αθλητισμος

Ακόμη κι ο Παναθηναϊκός θα κάνει μεταγραφές!

Γέμισε πάλι με μαϊμουδένιους άσους η ελληνική ποδοσφαιρική αγορά. Τι ακριβώς συμβαίνει

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4295089.jpg
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI

Αυτόν τον Ιανουάριο ακόμη κι ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει μεταγραφές! Αν γυρίσεις ανάποδα τα παντελόνια των ανθρώπων του δεν θα πέσει ούτε δίευρω. Περιμένουν πώς και πώς μπας και πουλήσουν κάποιον παίκτη ώστε να έρθουν κάπως στα ίσια τους. Δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει μετά τον Μάρτιο. Εκείνοι που αγωνίζονται, σκέφτονται περισσότερο να φύγουν παρά να παίξουν. Όμως... οι μεταγραφές, μεταγραφές!

Βλέπετε, είναι η εποχή που λείπουν οι μεγάλες ποδοσφαιρικές ειδήσεις. Το πρωτάθλημα σταμάτησε, η επικαιρότητα έχει βαλτώσει και φυσικά εκείνο που σώζει είναι η δίψα των οπαδών για καινούριες φάτσες που θα «ενισχύσουν» τις ομάδες, θα συντηρήσουν τις όποιες ποδοσφαιροκουβέντες των γιορτών και θα ανανεώσουν το ενδιαφέρον σε μέρες που ουσιαστικά δεν υπάρχει τίποτα.

Ο Ολυμπιακός, ας πούμε, που βγήκε πρωταθλητής τον χειμώνα μπορεί να μην έχει Ευρώπη μπροστά του, αλλά ξέρει πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι το πιο ζόρικο απ' όλα. Τα προηγούμενα τα είχε πάρει από Νοέμβριο αλλά τώρα ξέρει πως οι συνθήκες είναι πλέον κανονικές. Ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει κι αυτό τον απορυθμίζει ορισμένες φορές, αφού δεν έχει συνηθίσει να του βάζουν δύσκολα οι αντίπαλοι. Ξεφορτώνει λοιπόν μερικές από τις... μεταγραφάρες του καλοκαιριού και ψάχνει για καινούριους, με περισσότερο ορθολογικό προγραμματισμό. Έχει τέσσερις σέντερ φορ, τον εξής ένα, τον Ανσαριφάρντ. Διαθέτει μισό δεξί μπακ, έναν αριστερό, ενάμιση σέντερ μπακ, μισό εξτρέμ... Στο μόνο κομμάτι που υπάρχει πληρότητα είναι στους επιθετικούς χαφ - αν δεν φύγει ο Οφόε που καλοβλέπει Πορτογαλία από την στιγμή που δεν αισθάνεται ασφαλής στο σπίτι του στην Βούλα, όπου κάθε μήνα καταγγέλλονται και δύο κλοπές τουλάχιστον.

Στον ΠΑΟΚ δεν ξέρουν αν θέλουν παίκτες και τι είδους. Μόνιμα μπερδεμένοι, χωρίς μπούσουλα, προγραμματίζουν τις μεταγραφές ανάλογα με το πώς θα ξυπνήσουν το πρωί. Και φυσικά όλο αυτό οδηγεί στην επανάληψη της εικόνας του περασμένου καλοκαιριού όταν το ρόστερ έκλεισε με παίκτες και προπονητή που, πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, είχαν βγει άχρηστοι.

Η μόνη που κρατάει τη σοβαρότητά της είναι η ΑΕΚ. Περιορισμένο μπάτζετ, καμία κίνηση εντυπωσιασμού και έτοιμη να πάει ως το τέλος χωρίς Μάνταλο και Γιόχανσον, με τον Αραούχο να βρίσκεται σε δίλημμα αν θα πρέπει να συνεχίσει εδώ ή να γυρίσει στη Λας Πάλμας, αλλά αποφασισμένη και πάλι για «κινήσεις λογικής».

Στην ουσία ελάχιστα πράγματα κινούνται, παρά το μπούγιο που δημιουργούν οι εφημερίδες και τα σάιτ. Από τις περιπτώσεις που ακούς πολλά κεράσια και κρατάς μικρό καλάθι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ