Αθλητισμος

Με το μυαλό στα μπαράζ η Εθνική

Νίκη με το Γιβραλτάρ και μετά… κλήρωση για την ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
375880-775764.jpg
EUROKINISSI/LATO KLODIAN

Δεν υπάρχει άνθρωπος πάνω σε αυτόν τον πλανήτη που να μην πιστεύει πως η Εθνική μας ομάδα δεν θα νικήσει το Γιβραλτάρ. Πρόκειται για την πιο αδύναμη εθνική ομάδα στην Ευρώπη, που έχει δώσει 19 επίσημα ματς στην ιστορία της για τα προκριματικά του τρέχοντος Μουντιάλ και του προηγούμενου EURO. Μετρά ισάριθμες ήττες με συντελεστή τερμάτων 5-99! Κανείς δεν μπορεί να πιστεύει ότι θα αντισταθεί στην Ελλάδα και αν όλα κυλήσουν νορμάλ, απόψε στις 21.45, θα μπούμε στην τελική ευθεία για την κλήρωση των μπαράζ που θα γίνει την επόμενη Τρίτη.

Με την ομάδα μας να είναι στο νούμερο 47 της παγκόσμιας κατάταξης, θεωρείται δεδομένο ότι θα βρεθεί στο γκρουπ των αδυνάτων. Οι οκτώ εθνικές που θα διεκδικήσουν τα τέσσερα εισιτήρια για τη Ρωσία, θα χωριστούν βάσει της δυναμικότητάς τους.

Η ακριβής κατάταξη από τη ΦΙΦΑ θα βγει τη Δεύτερά 16 Οκτωβρίου και τότε θα μάθουμε τις τέσσερις υποψήφιες αντιπάλους μας. Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, είναι πιθανό να βρεθούμε απέναντι στην Ιταλία, σε μία εκ των Πορτογαλία/Ελβετία (παίζουν σήμερα), στην Κροατία και τη Βόρειο Ιρλανδία. Κοινώς, το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο και σε καμία περίπτωση οι πιθανότητές δεν θα είναι με το μέρος μας. Επειδή οι Βορειοιρλανδοί, όμως, έχασαν από τη Νορβηγία, ίσως χάσουν τη θέση τους στους ισχυρούς από τη Δανία ή τη Σουηδία, η οποία θα είναι δεύτερη στον όμιλό της κατά 99%. Επίσης, στο γκρουπ των αδυνάτων ως δεύτερη είναι η Ιρλανδία, που νίκησε μέσα στην Ουαλία.

Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό θα είναι και το… προτελευταίο ματς της Εθνικής που θα γίνει στο Καραϊσκάκη. Σίγουρα πρόκειται για ένα γήπεδο που γίνεται εύκολα «καυτή» έδρα, αλλά η νέα διοίκηση της ΕΠΟ έχει λάβει υπ' όψιν της… παρατράγουδα πάσης φύσεως που έχουν γίνει κατά καιρούς. Δεν αποκλείεται η Εθνική να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη και το Καυτανζόγλειο ή το Ηράκλειο Κρήτης, τουλάχιστον ώσπου να ετοιμαστεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ