Health & Fitness

Τα 17 καλύτερα μέρη για να τρέξεις στην Ελλάδα

Αυτές είναι οι διοργανώσεις που θα σου δείξουν τα ομορφότερα μέρη της χώρας

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
jenny-hill-202432-unsplash.jpg

Το τρέξιμο είναι δωρεάν, μπορείς να το κάνεις παντού και καίει περισσότερες θερμίδες από οποιαδήποτε άλλη γυμναστική. Το συχνό τρέξιμο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, όπως η καρδιοπάθεια, ο διαβήτης τύπου 2 και το εγκεφαλικό. Επιπλέον, μπορεί να τονώσει τη διάθεσή σου και να κρατήσει το βάρος σου υπό έλεγχο. Όποιο κι αν είναι το επίπεδό σου, το να θέτεις προκλήσεις είναι βασικό για να έχεις κίνητρο. Προπονήσεις για τα 5χλμ., τα 10χλμ., τον ημιμαραθώνιο ή και το μαραθώνιο ακόμα, είναι ένας καλός τρόπος να συνεχίσεις την προσπάθειά σου. Το να τρέχεις στην ίδια διαδρομή μπορεί να είναι βαρετό, γι' αυτό σου βρήκαμε 17 αγώνες που αξίζουν μια επίσκεψη.

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών                  
Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι το σπουδαιότερο δρομικό event που μπορείς να βρεθείς. Είναι η γέφυρα που ενώνει το θρύλο με την ιστορία και αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής. Προσελκύει ανθρώπους από όλο τον κόσμο και η ενέργεια που εκπέμπει δεν συγκρίνεται με τίποτα.

www.athensauthenticmarathon.gr
Κόστος συμμετοχής: Από €30
Επόμενος αγώνας: 11/11/2018

Nafplio Castle Run
Γνωστό και ως Παλαμήδειος Άθλος. Θα δοκιμάσεις σίγουρα τα όριά σου αφού είναι ο μοναδικός αγώνας στην Ελλάδα με αγωνιστική ανάβαση του Κάστρου. Το πρώτο μέρος του αγώνα απαιτεί να ανέβεις τα 999 σκαλοπάτια του Παλαμηδίου και το δεύτερο να τρέξεις (κατηφορικά) 4 χλμ.

www.nafpliocastlerun.gr
Κόστος συμμετοχής: Από €12
Επόμενος αγώνας: 25/11/2018

Ιαματικός Ημιμαραθώνιος Λουτρών Πόζαρ
Αν έψαχνες αφορμή για ένα ταξίδι στη Βόρεια Ελλάδα και τα διάσημα λουτρά Πόζαρ, μόλις τη βρήκες. 4 αγώνες διαφορετικής δυσκολίας για να διαλέξεις και σημείωσε ότι μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Ηλιαχτίδα».

Κόστος συμμετοχής: Από €5
Επόμενος αγώνας: 1/12/2018

Rapsani Trail
Ορεινός αγώνας 19 χλμ. στη Ραψάνη Ολύμπου. Μια γραφική διαδρομή στους πρόποδες του Κάτω Ολύμπου με πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, η οποία πραγματοποιείται τον Ιανουάριο, στην καρδιά του χειμώνα.

Κόστος συμμετοχής: €19
Επόμενος αγώνας: 27/1/2019

Lycabettus Run
Αγώνας στον υπέροχο λόφο του Λυκαβηττού με 4 ατομικές διαδρομές (ασφάλτινες ή χωμάτινες) και μία σκυταλοδρομία για να διαλέξεις. Μέρος των εσόδων της διοργάνωσης διατίθεται σε ίδρυμα ή οργανισμό κοινωφελούς χαρακτήρα.

www.lycabettusrun.gr
Κόστος συμμετοχής: Από €12 (ομαδικό), €15 (ατομικό)
Επόμενος αγώνας: 24/2/2019

Μαραθώνιος Ολυμπίας
Θα χάσεις την ευκαιρία να τρέξεις στον ιερό τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Μια διαδρομή που ενώνει την Ήλιδα με την Ολυμπία και τερματίζει στο ιστορικό αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας.

www.olympiamarathon.gr
Κόστος συμμετοχής: Από €8
Επόμενος αγώνας: 31/3/2019

Roads to Rhodes
Στο Νησί των Ιπποτών με φόντο το Αιγαίο από τη μία και το μεσαιωνικό κάστρο από την άλλη, θα τρέξεις 5, 10, 21 ή 42 χλμ. Μια υπέροχη διαδρομή που συνδυάζεται ιδανικά με τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα.

www.rhodesmarathon.gr
Κόστος συμμετοχής: Από €5
Επόμενος αγώνας: 14/4/2019

Amorgos Trail Challenge
Το νησί των αντιθέσεων, η ονειρική Αμοργός, έχει τον δικό της αγώνα. Είτε τρέξεις τα 5 χλμ. είτε τα 19 χλμ., θα απολαύσεις την άγρια ομορφιά της και το απέραντο γαλάζιο.

amorgostrailchallenge.gr
Επόμενος αγώνας: 3/5/2019

Psiloritis Race
Το ψηλότερο βουνό της Κρήτης φιλοξενεί μια διαδρομή 35 χλμ. που αναβιώνει την πορεία που ακολουθούσαν οι προσκυνητές της ιερής πόλης της Μινωικής Κνωσού ανηφορίζοντας στις κορυφές του Ψηλορείτη για να τιμήσουν τον Κρηταγενή Δία.

www.psiloritisrace.com
Κόστος συμμετοχής: Από €15
Επόμενος αγώνας: 2/6/2019

Zagori Mountain Running
Μπορείς να φανταστείς τίποτα καλύτερο από το να τρέχεις ανάμεσα στα γραφικά χωριά των Ζαγοροχωρίων; Το Ζagori Mountain Running προσφέρει τις διαδρομές των 21 και 44 χλμ. για να ανακαλύψεις τον «τόπο πίσω από το βουνό».

www.zagorirace.gr
Κόστος συμμετοχής: Από €20
Επόμενος αγώνας: 19/7/2019

Seli Mountain Running
Αν δεν έχεις επισκεφθεί το Βέρμιο και το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, αυτός ο αγώνας είναι η ιδανική ευκαιρία να το κάνεις! Ο κεντρικός αγώνας των 23χλμ. και η Vertical 1.250μ.ανάβαση της κεντρικής πίστας του χιονοδρομικού θα προκαλέσουν τις αντοχές σου, ενώ το τοπίο θα ταξιδεύει το μυαλό σου.

www.selimountainrunning.gr
Κόστος συμμετοχής: Από €8 (ομαδικό), €10(ατομικό)
Επόμενος αγώνας: 24/8/2019

Serifos Sunset Race
Το να τρέχεις στο ηλιοβασίλεμα είναι έτσι κι αλλιώς ειδυλλιακό. Το να το κάνεις σε ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων όμως, το απογειώνει. Αυτός ο αγώνας είναι η ευκαιρία να διασχίσεις το Λιβάδι, το Καλό Αμπέλι, τη Βαγιά, το Γάνεμα, τον Κουταλά και να επιστρέψεις για τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς.

www.serifosrace.com
Κόστος συμμετοχής: Από €12
Επόμενος αγώνας: 14/9/2019

Ioannina Lake Run
Η μαγευτική λίμνη των Ιωαννίνων που έχει εμπνεύσει συγγραφείς και ποιητές, ενέπνευσε και το Ioannina Lake Run. Οκτώ διαδρομές δίπλα στο διαμάντι των Ιωαννίνων δίνουν άλλη διάσταση στο τρέξιμό σου.

www.ioanninalakerun.gr
Κόστος συμμετοχής: Από €12
Επόμενος αγώνας: 21/9/2019

Spetses Mini Marathon
Το ετήσιο ραντεβού των δρομέων στο ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού. Τρεις δρομικές διαδρομές (5χλμ., 10χλμ., 25χλμ.) πλαισιωμένες και από άλλα αθλητικά event, σε ξεναγούν στην κρυφή πλευρά του νησιού.

www.spetsesmarathon.com
Κόστος συμμετοχής: Από €15
Επόμενος αγώνας: 4/10/2019

Ladies Run
Εδώ το τρέξιμο γίνεται γυναικεία υπόθεση. Κάθε χρόνο χιλιάδες γυναίκες συγκεντρώνονται στη Βουλιαγμένη και τρέχουν για καλό σκοπό, αφού τα έσοδα της διοργάνωσης ενισχύουν το σωματείο ΔΕΣΜΟΣ και βοηθούν γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

www.ladiesrun.gr
Κόστος συμμετοχής: €20
Επόμενος αγώνας: Οκτώβριος 2019

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ