Health & Fitness

«Γεγονός της Χρονιάς» ο Μαραθώνιος της Αθήνας

aggeliki-kosmopoulou_1.jpg
Αγγελική Κοσμοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
360400-746571.jpg

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου, τα "Events Awards 2017" που πραγματοποιήθηκαν στον Ιππόδρομο, στο Μαρκόπουλο χάρισαν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο το σημαντικότερο βραβείο της βραδιάς. Η βράβευση δείχνει την δυναμική του αγώνα όχι μόνον στην αθλητική κοινότητα αλλά και σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων που αξιολογούν και επιβραβεύουν το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειες πολλών. Κι αυτό το βραβείο πράγματι ανήκει σε πολλούς: στη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, στους εργαζόμενους για τον αγώνα μέσα και έξω από αυτόν, στους φορείς που τον στηρίζουν, στους χορηγούς του, στους εθελοντές. Ανήκει, επίσης, στους δρομείς - εκείνους που συμμετέχουν, στηρίζουν και προωθούν τα μηνύματα του μαραθωνίου, στον δρόμο μια και εκτός.

Ο "Μαραθώνιος Αθήνας. O Αυθεντικός" (ΑΜΑ) είναι πλέον ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα που φιλοξενούνται στην Αθήνα. Με 35 χρόνια ιστορία οργάνωσης, ως μαζικό και λαϊκό γεγονός, και την αυθεντική μαραθώνια διαδρομή των 121 χρόνων ιστορίας, κατάφερε από τις 4.000 συμμετοχές το 2005, να γιγαντωθεί και να ξεπεράσει το 2016 τις 48.000. Και συνεχίζει δυναμικά, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα μια νέα δρομική κουλτούρα στη χώρα.   

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος έχει σήμερα τη στήριξη των σημαντικότερων εταιρειών-χορηγών της χώρας, με πρωτοπόρο την ΟΠΑΠ Α.Ε., Μεγάλο Χορηγό του ΑΜΑ, τη στήριξη πολλών φορέων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, με προεξάρχοντες την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΟΤ, τη δυναμική υποστήριξη 3.000 εθελοντών και τη ενσυνείδητη προσπάθεια πολλών εργαζομένων από τις κρατικές υπηρεσίες και την αυτοδιοίκηση. 

Η διοργάνωση, μέσω των δράσεων του ΣΕΓΑΣ, των Συλλόγων Δρομέων Υγείας, των συνεργαζόμενων ΜΚΟ, των χορηγών της και πολλών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο γεγονός, «επιστρέφει» στην ελληνική κοινωνία περισσότερα από 3.,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, στηρίζοντας κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ αξιοπρόσεκτες είναι και οι προσπάθειες στο τομέα των 'πράσινων' δράσεων με την ανακύκλωση πλαστικών, ρούχων και παπουτσιών, καθώς και ένα πρόγραμμα εξαγοράς ρύπων.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ