Αθλητισμος

Βρετανία: Σε δυσμένεια ο σεΐχης Μανσούρ της Μάντσεστερ Σίτι

Λόγω της συνάντησής του με τον Άσαντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπασάρ Αλ Άσαντ στα ΗΑΕ
Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ στα ΗΑΕ © ΕPA Pool

Στο στόχαστρο των βρετανικών αρχών βρίσκεται ο Σεΐχης Μανσούρ, ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι λόγω της συνάντησης με τον πρόεδρο της Συριας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου άσκησε κριτική για τη συνάντηση του Σεϊχή Μανσούρ, ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, όπως αναφέρει το BBC.

Ο Άσαντ επισκέφθηκε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του πολέμου, στην προσπάθειά του να βελτιώσει τις σχέσεις του με τις αραβικές γειτονικές χώρες, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να είναι πρόθυμα να συσφίξουν τις σχέσεις τους, γεγονός που υποβαθμίζει την προοπτική της ειρήνης στη Συρία, σύμφωνα με τους Βρετανούς αξιωματούχους.

Αναπληρωτής πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιρατών είναι ο Σεΐχης Μανσούρ που είναι και ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Άσαντ συναντήθηκε μαζί του τις προηγούμενες ημέρες, μαζί φυσικά με άλλους αξιωματούχους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιρατών.

Το υπουργείο εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου σε δήλωσή του στο Athletic σχολίασε επικριτικά τη συγκεκριμένη συνάντηση: «Eίναι ακλόνητη η πεποίθηση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι - ελλείψει αλλαγής συμπεριφοράς από το συριακό καθεστώς - η ενίσχυση των δεσμών (σ.σ. της Συρίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιρατών) υπονομεύει την προοπτική μιας διαρκούς και χωρίς αποκλεισμούς ειρήνη στη Συρία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ειδικός αντιπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στη Συρία, Τζόναθαν Χάργκριβς, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μετά από 11 χρόνια σύγκρουσης, το μη μεταρρυθμισμένο και αμετανόητο καθεστώς του Άσαντ συνεχίζει να διαπράττει φρικαλεότητες κατά του συριακού λαού. Χωρίς αλλαγές στη συμπεριφορά, η δέσμευση χρησιμεύει μόνο στην υπονόμευση των συλλογικών προσπαθειών για την ενθάρρυνση του Άσαντ να συμμετάσχει στην πολιτική διαδικασία με τη διευκόλυνση του ΟΗΕ με καλή πίστη. Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει αντίθετο σε οποιαδήποτε εξομάλυνση των σχέσεων με το συριακό καθεστώς».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις              

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ