Αυτοκινηση

FORUM8 ACI Rally Monza: Ποιος θα είναι ο πρωταθλητής του 2021;

Ο τελευταίος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) ξεκινάει αύριο.

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
FORUM8 ACI Rally Monza 2021
© RBCP

FORUM8 ACI Rally Monza: Διεξάγονται οι αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για την ανάδειξη του πρωταθλητή του 2021

Σήμερα, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, στις 18:00, στο απόλυτο σκοτάδι, πραγματοποιήθηκε το Shakedown μέσα και γύρω από το circuit στη Monza. Τον γρηγορότερο χρόνο έκανε ο Kalle Rovanpera με Toyota Yaris. Δεύτερος (με διαφορά τριών κλασμάτων του δευτερολέπτου) ήταν ο Βέλγος Thierry Neuville με Hyundai i20, και τρίτος ο νεαρός Γάλλος Adrien Fourmaux με Ford Fiesta WRC. 

Αφού ακυρώθηκε το Ράλι Ιαπωνίας λόγω Covid, η Monza πήρε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη θέση του. Για δεύτερη φορά όμως θα έχουμε και την τελική μάχη μεταξύ Sebastien Ogier και Elfyn Evans, και οι δύο με Toyota Yaris, για το πρωτάθλημα. 

FORUM8 ACI Rally Monza 2021
© RBCP

Να θυμίσουμε ότι πέρσι είχε προβάδισμα ο Evans όταν ξεκίνησε ο αγώνας, και μέχρι την Κυριακή ήταν πλέον σίγουρο ότι ο Ουαλλός θα έπαιρνε το πρώτο του πρωτάθλημα. Τόσο όμως οι συνθήκες στο δρόμο (πάγος και χιόνι) στις Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) που πραγματοποιήθηκαν στα βουνά γύρω από το circuit, όσο και το άγχος του, οδήγησαν στο να υπερεκτιμήσει τις ικανότητές του και συνέβαλαν στο να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου στον πάγο και να βγει εκτός δρόμου χάνοντας ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Αυτή τη στιγμή 17 μόνο πόντοι χωρίζουν τους δύο οδηγούς (Ogier 204 και Evans 187) και ανυπομονούμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το τριήμερο. Το FORUM8 ACI Rally Monza θα έχει 16 Ε.Δ. συνολικά: 7 την Παρασκευή, 6 το Σάββατο και 3 την Κυριακή.

FORUM8 ACI Rally Monza 2021
© RBCP

Δυστυχώς ο Ott Tanak δεν θα λάβει μέρος στη Monza για προσωπικούς λόγους. Οι υπόλοιποι όμως οδηγοί, οι οποίοι πριν λίγες ώρες πήραν μια μικρή γεύση του τελευταίου αγώνα της χρονιάς, σχολίασαν στο τέλος του Shakedown ότι σκοπός τους είναι να ευχαριστηθούν στο έπακρο την ευκαιρία να οδηγήσουν για μια τελευταία φορά τα εκπληκτικά αυτά αυτοκίνητα, καθότι από το 2022 το WRC μπαίνει στην εποχή των υβριδικών αυτοκινήτων. 

Let the games begin, and may the best man win!

FORUM8 ACI Rally Monza 2021
© RBCP

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ