Αυτοκινηση

O Thierry Neuville νικητής του Ypres Rally Belgium

Η Hyundai παίρνει το 1-2 με Neuville και Breen, και ο Kalle Rovanpera παίρνει άλλη μια νίκη στο 3ο βάθρο

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ράλι Ypres στο Βέλγιο

Ypres Rally Belgium: Ο νικητής Thierry Neuville, οι Ειδικές Διαδρομές, οι νικητές στην κατηγορία WRC2, οι βαθμολογίες στην κατάταξη οδηγών και κατασκευαστών.

Ο Βέλγος Thierry Neuville είπε στον τερματισμό της τελευταίας Ειδικής Διαδρομής (Ε.Δ.) Power Stage ότι ερχόμενος εδώ είχε πολύ άγχος και ένιωθε αρκετή πίεση καθότι ο αγώνας αυτός είναι η έδρα του. Ωστόσο αισθανόταν άνετα καθ’ όλη τη διάρκεια και ήξερε ότι μπορούσε να βασιστεί στην ομάδα του για να τον στηρίξει. Χάρηκε ιδιαιτέρως που μπόρεσε και προσέφερε επίσης αυτή τη νίκη στον συνοδηγό του εδώ για πρώτη φορά. Αν και αισθάνεται άτυχος για το γεγονός ότι η πρώτη νίκη δεν ήρθε νωρίτερα στο φετινό πρωτάθλημα, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος όταν ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο στην τελετή απονομής του Ypres Rally Belgium.

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ράλι Ypres στο Βέλγιο

Η ημέρα σήμερα είχε 4 Ε.Δ. (2 επαναλαμβανόμενες), εκ των οποίων η μία είχε ένα κομμάτι στο δρόμο και ένα μέσα στο circuit, και η άλλη, η οποία ήταν και η τελική Power Stage, ήταν εξ’ ολοκλήρου μέσα στο Circuit de Spa. Για κάποια πληρώματα αυτό ήταν μια ευχάριστη αλλαγή και κάτι που απήλαυσαν οδηγικά, ενώ για άλλα ήταν κουραστικό και απογοητευτικό όσον αφορά στους χρόνους τους.

Ο Elfyn Evans και ο Sebastien Ogier, και οι δύο με Toyota Yaris υπήρξαν ιδιαίτερα απογοητευμένοι με τις επιδόσεις τους, ενώ σε αντίθεση ο Kalle Rovanpera είπε ότι ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος που μπόρεσε να είναι στην πρώτη τριάδα, ειδικά δεδομένου του γεγονότος ότι ήταν η πρώτη του φορά στον αγώνα αυτό.

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ράλι Ypres στο Βέλγιο

Ο Craig Breen, με Hyundai i20, ο οποίος τερμάτισε 2ος στην κατάταξη ευχαρίστησε την ομάδα του και είπε ότι είναι τιμή του να μπορεί να οδηγεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Οι νικητές στην κορυφαία κατηγορία λοιπόν έχουν ως εξής: 1ος Thierry Neuville, Hyundai i20, 2ος Craig Breen, Hyundai i20, 3ος Kalle Rovanpera, Toyota Yaris.

Στην κατηγορία WRC2 οι νικητές είναι: 1ος ο Jari Huttunen με Hyundai i20 N Rally 2, και 2ος ο Nikolay Gryazin με Volkswagen Polo GTI R5. Δυστυχώς ο Oliver Solberg, με Hyundai i20 N Rally 2 αποσύρθηκε λόγω ηλεκτρικού προβλήματος, και ο Teemu Suninen με Ford Fiesta Rally2 αποσύρθηκε λόγω υπερθέρμανσης του κινητήρα.

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ράλι Ypres στο Βέλγιο

Οι βαθμολογίες στην κατάταξη οδηγών έχουν ως εξής: Sebastien Ogier 162, Elfyn Evans 124, Thierry Neuville 124, Kalle Rovanpera 99, Ott Tanak 87, Takamoto Katsuta 66, Craig Breen 60, Gus Greensmsith 34, Dani Sordo 31, Adrien Fourmaux 30, Teemu Suninen 17.

Οι βαθμολογίες στην κατάταξη κατασκευαστών είναι οι εξής: Toyota Gazoo Racing 348, Hyundai Motorsport 307, M-Sport Ford 135.


*Φωτό: RBCP

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ