Αυτοκινηση

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης ο Λιούις Χάμιλτον στα social media

Μετά τη νέα νίκη του στο βρετανικό γκραν πρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Bρετανός οδηγός της Formula 1 Lewis Hamilton της Mercedes-AMG © EPA / 	Lars Baron
Στόχος ρατσιστικών σχολίων έγινε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Λιούις Χάμιλτον © EPA / Lars Baron

Στόχος ρατσιστικών σχολίων έγινε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το επεισοδιακό βρετανικό γκραν πρι που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Σίλβερστοουν μπροστά σε 140.000 θεατές, έγινε η αιτία για να γίνει στόχος ρατσιστικών επιθέσεων ο οκτώ φορές πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον.

Συγκεκριμένα, στον πρώτο γύρο ο Χάμιλτον συγκρούστηκε με τον Ολλανδό οδηγό Μαξ Φερστάπεν, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να εγκαταλείψει τον αγώνα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes τιμωρήθηκε από τους κριτές με ποινή δέκα δευτερολέπτων, καθώς κρίθηκε υπαίτιος για τη σύγκρουση.

Ωστόσο, ο κατάφερε να βγει νικητής αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μονεγάσκο Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας με τη δεύτερη Mercedes.

«Κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το χθεσινό βρετανικό Grand Prix, ο Λιούις Χάμιλτον έγινε στόχος ρατσιστικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από τη σύγκρουση με τον Μαξ Φερστάπεν. Η Formula 1, η FIA, η Mercedes-AMG Petronas F1 Team καταδικάζουν αυτήν τη συμπεριφορά» έγραψε η γερμανική ομάδα.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν θέση στο άθλημά μας και πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους. Η Formula 1, η FIA, οι οδηγοί και οι ομάδες εργάζονται για την ενίσχυση της ποικιλομορφίας στην F1. Αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα της διαδικτυακής κατάχρησης πρέπει να εξαλειφθούν».

Ο  Φερστάπεν, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους μετά τον αγώνα, κατηγόρησε αργότερα τον Χάμιλτον για ασεβείς και αντιαθλητική συμπεριφορά.

Ο Bρετανός οδηγός της Formula 1 Lewis Hamilton της Mercedes-AMG Petronas κατά τη διάρκεια της προκριματικής περιόδου του Grand Prix της Φόρμουλα 1 της Μεγάλης Βρετανίας στο Silverstone Circuit © EPA / ANDY RAIN
Ο βρετανός οδηγός της Formula 1 Lewis Hamilton της Mercedes-AMG Petronas κατά τη διάρκεια της προκριματικής περιόδου του Grand Prix της Φόρμουλα 1 της Μεγάλης Βρετανίας στο Silverstone Circuit © EPA / ANDY RAIN

Ο Χάμιλτον έχει εκφραστεί πολλάκις κατά των φυλετικών διακρίσεων και ανισοτήτων

 

Δημόσιος υποστηρικτής του κινήματος Black Lives Matter, ο Χάμιλτον υποστήριξε πριν από μια εβδομάδα τους Άγγλους ποδοσφαιριστές Μπουκάο Σάκα, Μάρκους Ράσφορντ και Τζάντον Σάντσο, οι οποίοι επίσης δέχτηκαν ρατσιστικά σχόλια αφού έχασαν τα πέναλτι στον τελικό του Euro 2020.

«Ελπίζω να ανοίξει μια συζήτηση γύρω από την αποδοχή», έγραψε στο Instagram εκείνη τη στιγμή.

«Πρέπει να εργαστούμε προς μια κοινωνία που δεν απαιτεί από τους μαύρους παίκτες να αποδείξουν την αξία ή τη θέση τους στην κοινωνία μόνο μέσω της νίκης».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ