Αθλητισμος

Euro: Ρατσιστικές επιθέσεις κατά των Ράσφορντ, Σάντσο και Σάκα

Ανακοινώσεις τόσο από την Μητροπολιτική Αστυνομία όσο και από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σάντσο μετά το χαμένο πέναλτι του κόντρα στην Ιταλία
Ο Σάντσο μετά το χαμένο πέναλτι του κόντρα στην Ιταλία © EPA

Ράσφορντ, Σάντσο και Σάκα δέχθηκαν κύμα ρατσιστικών επιθέσεων μετά τα χαμένα πέναλτι τους στον τελικό κόντρα στην Ιταλία.

Θύματα ρατσιστικών επιθέσεων στα social media έπεσαν οι τρεις ποδοσφαιριστές της Εθνικής Αγγλίας, Ράσφορντ, Σάντσο και Σάκα, οι οποίοι αστόχησαν στα πέναλτι κόντρα στην Ιταλία και προκάλεσαν την ήττα των «λιονταριών» στον τελικό του Euro.

Οι τρεις διεθνείς Άγγλοι ποδοσφαιριστές ανέλαβαν τρία από τα πέντε πέναλτι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας τους με τους δύο να βλέπουν τον Ντοναρούμα να τους σταματά και τον Ράσφορντ να σημαδεύει το δεξί κάθετο δοκάρι.

Η Ιταλία ευστόχησε σε ένα μόλις παραπάνω πέναλτι και επικράτησε με 3-2 κατακτώντας ταυτόχρονα το φετινό Euro και καταστρέφοντας το «όνειρο» των Άγγλων για το «it's coming home».

Η οργή των Άγγλων οπαδών ήταν τεράστια και οδήγησε μερίδα αυτών στο να εξαπολύσουν ρατσιστική επίθεση κατά των τριών διεθνών που ήταν «υπεύθυνοι» για την ήττα της χώρας τους.

Σε ανάρτηση στο Τwitter, η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε ότι έχει πληροφορηθεί την ύπαρξη «προσβλητικών και ρατσιστικών» σχολίων στα social media, σε βάρος ποδοσφαιριστών, μετά τον τελικό. Η αστυνομία ξεκαθάρισε ότι αυτή είναι μία «απολύτως απαράδεκτη» συμπεριφορά, η οποία «δεν θα γίνει ανεκτή» και θα γίνει έρευνα για το θέμα.

 

Από την πλευρά της, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας σε ανακοίνωσή της εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για τις ρατσιστικές επιθέσεις. «Κάνουμε ότι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τους παίκτες που έχουν επηρεαστεί», ανέφερε η ομοσπονδία και έκανε έκκληση για τις αυστηρότερες δυνατές ποινές στους υπεύθυνους. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ