Αυτοκινηση

Safari Rally Kenya: Η τελετή έναρξης & μια σούπερ Ειδική Διαδρομή

Οι τρεις πρώτες θέσεις ανήκουν σήμερα στην Toyota Gazoo Racing

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rally Safari Kenya

Το Safari Rally Kenya ξεκινά με μια τελετή έναρξης και μια σούπερ Ειδική Διαδρομή

Το Rally Safari Kenya ξεκινά επίσημα σήμερα, 24 Ιουνίου, με μία Super Special Stage στην οποία τα πληρώματα διαγωνίστηκαν σε ζευγάρια. Τις τρεις πρώτες θέσεις σε αυτή την Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) κατέκτησε η Toyota Gazoo Racing με τον Sebastien Ogier να τερματίζει πρώτο, τον Kalle Rovanpera 2ο, με διαφορά 0.3 δευτερόλεπτα, και τον Elfyn Evans 3ο με διαφορά 0.7 δευτερόλεπτα. 4η και 5η θέση πήραν ο Ott Tanak και ο Thierry Neuville αντίστοιχα, και οι δύο με Hyundai i20.

Rally Safari Kenya

Στην τελετή έναρξης που έλαβε μέρος το πρωί, ο νεαρός Oliver Solberg, με Hyundai i20, είπε ότι εάν καταφέρεις και ολοκληρώσεις τον αγώνα αυτό, έχεις ήδη πετύχει. Ο πρωταρχικός στόχος είναι να επιβιώσεις. Να σημειώσουμε ότι στο παρελθόν τα αυτοκίνητα που διαγωνιζόντουσαν στο Rally Safari Kenya ήταν διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιούσαν στους υπόλοιπους αγώνες και ειδικά σχεδιασμένα για να αντέξουν στις σκληρές συνθήκες των ειδικών αυτών διαδρομών. Αντιθέτως, φέτος, τα αυτοκίνητα είναι τα ίδια που παίρνουν μέρος και στους υπόλοιπους αγώνες του Πρωταθλήματος, προφανώς όμως, για λόγους ευνόητους, με τελείως διαφορετικές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις.

Rally Safari Kenya

Τέλος, μιλώντας με τον αρχηγό ομάδας της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo, οι δημοσιογράφοι του wrc.com του ζήτησαν να μας πει τι περιμένει από τον αγώνα αυτό κι εκείνος έδωσε έμφαση στο γεγονός πως ό,τι και να γίνει, ακόμα και σε περίπτωση λάθους, πρέπει να παραμείνεις ψύχραιμος και όχι να τρέξεις να το διορθώσεις (χρονικά) διότι αυτό μπορεί εύκολα, λόγω συνθηκών και άγχους, να οδηγήσει σε πολλά περισσότερα.


Φωτό: RBCP, WRC Teams

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ