Αυτοκινηση

Νέα BMW Σειρά 1

Η τρίτη γενιά του επιτυχημένου, πολυτελούς compact μοντέλου που προαναγγέλλει το ξημέρωμα μιας νέας εποχής

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
BMW Σειρά 1

Η νέα BMW Σειρά 1 είναι μία γνήσια BMW με ανεξάρτητη και ισχυρή προσωπικότητα.

Τι είναι
Η τρίτη γενιά του επιτυχημένου, πολυτελούς compact μοντέλου που, σύμφωνα με τη μάρκα, προαναγγέλλει το ξημέρωμα μιας νέας εποχής.

Είναι το μοντέλο που αποκαλύπτει τη νέα αρχιτεκτονική της BMW με μετάδοση κίνησης στους εμπρός τροχούς για πρώτη φορά

Συνδυάζει ένα μείγμα οδηγικής και δυναμικής απόλαυσης σε συνδυασμό με αισθητά αυξημένη ευρυχωρία.

Διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού και ένα μοντέλο-ναυαρχίδα.

BMW Σειρά 1

Σύντομη γνωριμία

Σπορ, σοφιστικέ, αξιόπιστη και αριστοκρατική, αναζωογονημένη με φρέσκιες σχεδιαστικές πινελιές και με τις τελευταίες τεχνολογίες συνδεσιμότητας, η νέα BMW Σειρά 1 είναι μία γνήσια BMW με ανεξάρτητη και ισχυρή προσωπικότητα.

BMW Σειρά 1

Προηγμένα συστήματα πλαισίου και καινοτόμες τεχνολογίες και η ενσωμάτωση όλων των βασικών στοιχείων δυναμικής συμπεριφοράς και ελέγχου, χαρίζουν στην BMW Σειρά 1 αυξημένη ευελιξία, αντιληπτή από τους οδηγούς τόσο των εμπροσθιοκίνητων μοντέλων (FWD) όσο και τετρακίνητων με σύστημα BMW xDrive.

Για το σκοπό αυτό, μέσα από μία πενταετή περίοδο εξέλιξης, η BMW έχει διοχετεύσει στη νέα Σειρά 1 όλη την εμπειρία που απέκτησε τα τελευταία χρόνια το BMW Group στην τεχνολογία εμπρόσθιας κίνησης. Το αποτέλεσμα είναι μία δυναμική απόκριση, απαράμιλλη για εμπροσθιοκίνητο μοντέλο που θέτει νέα πρότυπα στην πολυτελή compact κατηγορία.

BMW Σειρά 1

Η τρίτη γενιά προσφέρει αισθητά περισσότερο χώρο από την προκάτοχό της, χάρη στην προηγμένη εμπροσθιοκίνητη αρχιτεκτονική της BMW. Οι πίσω επιβάτες είναι αυτοί που ωφελούνται περισσότερο, όπως και ο χώρος αποσκευών. Η νέα BMW Σειρά 1, που διατίθεται μόνο σε πεντάθυρη έκδοση, είναι 5 mm μικρότερη σε μήκος από το προηγούμενο μοντέλο, στα 4.319 mm. Ως προς το πλάτος (τώρα 1.799 mm), έχει αυξηθεί κατά 34 mm, ενώ το ύψος της (1.434 mm) έχει αυξηθεί κατά 13 mm. Στα 2.670 mm, το μεταξόνιο είναι 20 mm μικρότερο από το μοντέλο δεύτερης γενιάς.

Το εσωτερικό της νέας BMW Σειράς 1 είναι πολύ πιο ευρύχωρο από της προκατόχου της, κυρίως στο πίσω τμήμα. Η πρόσβαση στην καμπίνα είναι ευκολότερη, καθώς ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών έχει αυξηθεί κατά 33 mm. Το πίσω τμήμα προσφέρει 19 mm έξτρα χώρο για το κεφάλι σε συνδυασμό με τη συρόμενη πανοραμική ηλιοροφή που ανοίγει προς τα έξω.

BMW Σειρά 1

Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών είναι 380 λίτρα, ήτοι μεγαλύτερη κατά 20 λίτρα πλέον του προηγούμενου μοντέλου, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, φτάνει τα 1.200 λίτρα, ενώ για πρώτη φορά προσφέρεται ηλεκτρική λειτουργία πίσω πόρτας με την BMW Σειρά 1.

Κινητήρας / Μετάδοση

Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν τη νέα τους BMW Σειρά 1 με έναν από τους τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες της τελευταίας γενιάς της οικογένειας BMW EfficientDynamics, αφού διατίθενται τρεις κινητήρες diesel και δύο βενζινοκινητήρες, που αποδίδουν από 116 ίππους στην 116d έως 306 στην M135i xDrive.

BMW Σειρά 1

Οι BMW 116d, 118d και 118i διατίθενται στάνταρ με ένα ακόμα πιο εξελιγμένο εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Steptronic διατίθεται προαιρετικά για τις 116d και 118i. Το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic –που διατίθεται προαιρετικά για την 118d και στάνταρ με την 120d xDrive– και το οκτατάχυτο Steptronic Sport της BMW M135i xDrive προσφέρουν μία ακόμα πιο πολιτισμένη και αθόρυβη λειτουργία

Η τεχνολογίες ARB και BMW Performance Control περιλαμβάνονται στην 120d xDrive και M135i xDrive, που διαθέτουν ευφυές σύστημα τετρακίνησης στάνταρ.

Κοστίζει 

Οι τιμές των νέων BMW Series 1 αρχίζουν από τα 26.125 ευρώ για την έκδοση 118i, από τα 26.450 ευρώ για την diesel έκδοση 116d, ενώ για την 120d xDrive από 43.550 ευρώ.  

BMW Σειρά 1

Tips

Πάνω από 1,3 εκατομμύριο αντίτυπα της BMW Σειράς 1 κατασκευάστηκαν στις δύο πρώτες γενιές της, με τη δημοτικότητά της να έχει αναπτυχθεί ραγδαία στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Info
Πληροφορίες για τη νέα BMW Σειρά 1 εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ