Αυτοκινηση

Οδηγήσαμε τη νέα Porsche 911 Carrera

Αμαρτήσαμε στην «παραλιακή» και θέλουμε εξομολόγηση...

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Porsche 911 Carrera

Οδηγήσαμε την Porsche 911 Coupe και Cabriolet, στις εκδόσεις Carrera S και Carrera 4S

Τι είναι
Η 8ης γενιάς Porsche 911, ένα εμβληματικό μοντέλο, που συνεχίζει μία πλούσια ιστορία. Ένα αυτοκίνητο που συνεχίζει να εμπνέει και να δημιουργεί ρίγη και που έχει τη δυνατότητα σε μία εποχή «ενοχής» για την παγκόσμια αυτοκίνηση, να δημιουργεί νέους φίλους, και γιατί όχι οπαδούς!

Οδηγήσαμε τη νέα Porsche 911 Carrera

Οδηγήσαμε την Porsche 911 Coupe και Cabriolet, στις εκδόσεις Carrera S και Carrera 4S. Ήταν η τρίτη φορά που η Porsche Central & Eastern Europe επέλεξε την Ελλάδα για την παρουσίαση ενός μοντέλου της.

Αισθητικοί νεωτερισμοί

Η νέα «992» (όπως είναι η κωδική της ονομασία), ενώ κινείται στα σχεδιαστικά δεδομένα της κληρονομιάς που κουβαλάει, εν τούτοις έχει ακόμα πιο δυναμική σχεδίαση.

Porsche 911 Carrera

Το σημείο αναφοράς της νέας 911 είναι η χαρακτηριστική ενιαία γραμμή των πίσω φώτων, που είδαμε στη νέα Macan και που πλέον θα εξοπλίζει όλα τα επερχόμενα μοντέλα.

Αν κάποιος μετρήσει τις γρίλιες στην πίσω αεροτομή, αυτές είναι «9» από κάθε πλευρά, ώστε με τα δύο κάθετα φωτιστικά LED stop να παίζουν τον ρόλο των δύο «άσσων», να βγαίνει το 9-11!

Τα δύο κάθετα LED για το stop στο φρενάρισμα έχουν και το σχήμα του «pause» που έχουμε συνηθίσει σε οτιδήποτε μέσο αναπαραγωγής πλέον στην καθημερινότητά μας!

Porsche 911 Carrera

Η πίσω αεροτομή ανοίγει αυτόματα στα 90 χλμ./ώρα

Εσωτερικά, οι σχεδιαστικές επιρροές από τις «911» της δεκαετίας του ’70 είναι αρκετές και εμφανείς, ενώ στο ταμπλό κυριαρχούν η 11’’ μεγάλη οθόνη του infotainment και μπροστά από τον οδηγό το καντράν περιέχει άλλες 5 μικρότερες οθόνες με ένα σωρό δυνατότητες παραμετροποίησης.

Porsche 911 Carrera

Στην Cabriolet έκδοση η οροφή είναι υφασμάτινη, ενώ η διαδικασία τοy «άνοιξε-κλείσε» γίνεται σε 12 δλ., ακόμα και με ταχύτητα έως 50 χλμ./ώρα.

Ταυτόχρονα, σε μόλις 2’’ ανοίγει το αλεξηνέμιο που περιορίζει τους στροβιλισμούς στην καμπίνα ενώ, αν κινήστε στην βροχή με πάνω από 90 χλμ/ώρα, δεν βρέχεστε!

Porsche 911 Carrera

Οι λάγνοι αριθμοί!

  • Βενζινοκινητήρας 3.0 λίτρων, 6-κύλινδρος, με διπλό turbo
  • 540 ίπποι στις 6.500 σ.α.λ.
  • 530 Nm ροπή στις 2.300-5.000 σ.α.λ.
  • 8-άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη PDK
  • 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7’’ ενώ με το προαιρετικό Sport Chrono Package βελτιώνονται κατά 0,2’’
  • 308 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα
  • 350 χλστ. είναι οι αεριζόμενοι δίσκοι εμπρός και πίσω με 6-πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4-πίστονες πίσω, ενώ έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε προαιρετικά κεραμικά φρένα PCCB

Porsche 911 Carrera

Στο δρόμο

«Αφήνεσαι και τα βλέπεις όλα»…

Εξάρουμε το εντυπωσιακά άκαμπτο πλαίσιο με την τέλεια ηχομόνωση αλλά και την επίσης εντυπωσιακή συμπεριφορά σε επίπεδο στιβαρότητας του Cabriolet αμαξώματος.

Μαζί με αυτό και το ακριβέστατο, όσο και γρήγορο τιμόνι, που βασίζεται σε νέα ηλεκτροϋδραυλική κρεμαγιέρα.

Porsche 911 Carrera

Για τη διαρκή σε ακραία κορυφαίο βαθμό επαφή με τον δρόμο, φροντίζει η εξελιγμένη «σκεπτόμενη» ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση PASM (Porsche Active Suspension Management) να τη συνοδεύει.

Αν σκανδαλίζεστε, το «πονηρό μπουτόν» στο τιμόνι, σας επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ διαφορετικών τρόπων οδήγησης, ήτοι Normal, Sport και Sport Plus, αλλά εκεί πρέπει να έχετε συνομιλήσει πριν με τον εαυτό σας για τις ικανότητες των χεριών σας, τη συγκέντρωσή σας, αλλά και την επιβεβλημένη εκτίμηση του περιβάλλοντος που βρίσκεστε όταν οδηγείτε. Κι αυτό γιατί τα χιλιόμετρα έρχονται αγχωτικά γρήγορά, ενώ η πλάτη σας θα είναι κολλημένη στο κάθισμα...

Porsche 911 Carrera

Κοστίζει

Οι τιμές πώλησης για την Carrera S ξεκινούν από τις 178.000 ευρώ και η Cabriolet ξεκινά από τις 199.100 ευρώ. Η τετρακίνητη Carrera 4S από τις 189.700 ευρώ και η Cabriolet έκδοση από 210.600 ευρώ.

Η ατάκα

Όταν είσαι παρκαρισμένος και σε πλησιάζουν πιτσιρίκια δημοτικού σχολείου και σε ρωτάνε: «πόσα βγάζει», τότε αισθάνεσαι ότι υπάρχει μέλλον!

Συμπέρασμα

Κάναμε πολλές άνομες σκέψεις όταν οδηγούσαμε και, ειλικρινά πιστέψτε το, κάναμε τεράστιες προσπάθειες να κατευνάσουμε την αδρεναλίνη μας.

Porsche 911 Carrera

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ