Αυτοκινηση

Formula 1: «Αυτοκτονία» της Ferrari

Στο χαοτικό, λόγω βροχής, Grand Prix της Σιγκαπούρης

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
372379-769213.jpg
Clive Mason / Getty / Ideal Images

Η πρώτη θέση του Γερμανού Sebastian Vettel με την Ferrari του στην γραμμή εκκίνησης του νυχτερινού Grand Prix Formula 1 της Σιγκαπούρης, έδειχνε ότι όλα ήταν με το μέρος της Ιταλικής ομάδας. Κυρίως, το στοιχείο που τελικά έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στη εξέλιξη του αγώνα: η βροχή… Που έπαιξε και αυτή τον ρόλο της με την ολισθηρότητα που προκάλεσε στην πίστα.

Κατά γενική ομολογία, στην βροχή, ο Vettel, θεωρείται σπεσιαλίστας, «χορευτής» αλλά και ικανότατος χειριστής δύσκολων συνθηκών…

Φευ… Στην Σιγκαπούρη όλα πήγαν ανάποδα… Με το που έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης και άρχισε ο αγώνας, ο ομόλογος του Vettel, Kimi Raikkonen, από την τέταρτη θέση προσπέρασε τον δεύτερο Max Verstappen (Red Bull) αλλά όταν αποπειράθηκε να του κλείσει την γραμμή πριν την πρώτη στροφή, συγκρούστηκε μαζί του και εκσφενδονίστηκε πάνω στο αριστερό πλευρό της Ferrari του Vettel, που (λανθασμένα μάλλον) είχε συγκλίνει για να «κλείσει διαδρόμους» κι αυτός, με συνέπεια να σπάσει τα συστήματα ψύξης αλλά και τα σωληνώσεις λαδιού που υπήρχαν εκεί. Αποτέλεσμα, ήταν το μονοθέσιο του Vettel να πατήσει τα λάδια που έτρεχαν και να γλιστρήσει χτυπώντας στις μπαριέρες και να βρεθεί εκτός αγώνα, όπως και οι άλλοι δύο.

Η εγκατάλειψη των δύο Ferrari άνοιξε τον δρόμο στον Lewis Hamilton με την Mercedes, που κέρδισε εύκολα τον αγώνα, αυξάνοντας την διαφορά του στο πρωτάθλημα οδηγών από τον Vettel, σε 28 βαθμούς, με έξι αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Δεύτερος τερμάτισε ο Daniele Ricciardo (Red Bull) και τρίτος ο Valteri Bottas με την δεύτερη Mercedes.

Δείτε την επεισοδιακή εκκίνηση 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ