Αυτοκινηση

Ford Focus 1.5 TDCi 120 PS

Το ευπώλητο μικρομεσαίο μοντέλο της Ford

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
341380-709933.jpg

Τι είναι

Το ευπώλητο μικρομεσαίο μοντέλο της Ford και ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά αυτοκίνητα της κατηγορίας παγκοσμίως. Η τελευταία έκδοση του Focus, πλήρως ανασχεδιασμένη, με πιο ανάγλυφο εξωτερικό και χώρο καμπίνας που είναι πιο προηγμένος από ποτέ, το καθιστά το πλέον εκλεπτυσμένο Focus μέχρι σήμερα.

Το μοντέλο ενσωματώνει ακόμη μια μεγαλύτερη γκάμα αξιοσημείωτων νέων τεχνολογικών συστημάτων. Για παράδειγμα, το Ford SYNC 2 με φωνητικό έλεγχο και οθόνη αφής 8" σας επιτρέπει να χειρίζεστε τα συστήματα ελέγχου πλοήγησης, ψυχαγωγίας και κλιματισμού του Focus, χρησιμοποιώντας απλά τη φωνή σας. Το σύστημα Active Park Assist έχει βελτιωθεί για να κάνει πιο άνετη την παράλληλη και την κάθετη στάθμευση.

Μια ολοκαίνουργια επιλογή όμως, είναι η έκδοση με τον νέο πετρελαιοκινητήρα TDCi 1,5 λίτρων, ο οποίος βασίζεται στον diesel κινητήρα TDCi 1,6 λίτρων και προσφέρει αυξημένη ισχύ 120 ίππων, ενώ παράλληλα μεγιστοποιεί την εξοικονόμηση καυσίμου και μειώνει τις εκπομπές ρύπων. Αυτός ο κινητήρας διατίθεται στην έκδοση 120PS με αυτόματο κιβώτιο. Πρόκειται για το προηγμένο σύστημα μετάδοσης PowerShift και σύστημα αλλαγής ταχυτήτων με χειριστήρια στο τιμόνι, μεγιστοποιεί τις επιδόσεις κάθε κινητήριου συνόλου.

Η τιμή του Ford Focus 1.5 TDCi 120 PS Trend αρχίζει από €19.136.


FAST LANE

Mercedes-Benz: Περιβαλλοντικό Πιστοποιητικό για την E 350 e

 Περιβαλλοντικό Πιστοποιητικό για την E 350 e

Η Mercedes-Benz E 350 e πέρασε με επιτυχία τον έλεγχο πιστοποίησης από την Γερμανική Αρχή Τεχνικού Ελέγχου-TÜV Süd και έλαβε το αντίστοιχο Περιβαλλοντικό Πιστοποιητικό για πάνω από 40% μείωση ανθρακικού αποτυπώματος. Αυτή η διάκριση βασίζεται στη διενέργεια αξιολόγησης του κύκλου ζωής του οχήματος, η οποία αξιολογεί αναλυτικά τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο του επιβατηγού αυτού οχήματος σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του.

Το «αστέρι» της Mercedes-Benz E 350 e «έλαμψε», έχοντας μεικτό κύκλο κατανάλωσης στα 2,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα! Η επιτυχία της όμως δεν σταματάει εδώ καθώς η Ε 350 e απέσπασε κορυφαίες βαθμολογίες και σε άλλους τομείς εκτός από την οδήγηση. Σε μία ολιστική ανάλυση, οι ειδικοί υπολόγισαν στην εξίσωση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από τη φάση κατασκευής και αποκατάστασης. Αυτή η ανάλυση αποκαλύπτει χαμηλότερες εκπομπές CO2 κατά περίπου 44% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, την E 350 CGI, ενώ εάν ο υπολογισμός γίνει βασιζόμενος στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη φόρτιση, οι εκπομπές CO2 μπορούν να μειωθούν έως και κατά 63%. Το ίδιο ισχύει και για τον υπολογισμό της κατανάλωσης ενέργειας: η E 350 e καταναλώνει 31% ή 48% αντίστοιχα λιγότερη πρωτογενή ενέργεια σε όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής της.

Nissan Crossing: Μία ιδιότυπη γκαλερί στην Ιαπωνία

 Μία ιδιότυπη γκαλερί στην Ιαπωνία

Το Nissan Crossing, η γκαλερί της Nissan στο ακριβοθώρητο προάστιο Ginza του Τόκυο, κατέγραψε πριν από λίγες ημέρες τον εκατομμυριοστό επισκέπτη της, και αυτό σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών. Με το Nissan Crossing, έναν χώρο αφιερωμένο στην ανάδειξη της φίρμας, η Nissan προσφέρει στους επισκέπτες από όλη την υφήλιο μια μοναδική εμπειρία περιήγησης.

Η νέα εγκατάσταση έχει κατασκευαστεί στο πρώην Nissan Gallery, ένα χώρο που χρησίμευσε ως σημείο επαφής της Nissan με το ευρύ κοινό από το 1963 έως το 2014. Τώρα με τη μορφή του Nissan Crossing, ο χώρος προσφέρει στους επισκέπτες από όλο τον κόσμο μια ευκαιρία να μάθουν για την Έξυπνη Κινητικότητα (Intelligent Mobility), που αποτελεί άλλωστε και το όραμα της Nissan για το μέλλον της σχέσης μεταξύ ανθρώπου και αυτοκινήτου.

Ένα επιπλέον μοναδικό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού του κτιρίου αποτελεί και η αλλαγή των χρωμάτων ανάλογα με την εποχή, την ώρα της ημέρας, ή σε σχέση με κάποιες ειδικές εκδηλώσεις.

Στο Crossing Café, οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν καφέ «φιλοτεχνημένο» με latte art, που απεικονίζει κάποια από τα αγαπημένα τους Nissan ή ακόμα και το δικό τους πρόσωπο!

Formula Student: Η Βοsch Eλλάδας μέγας χορηγός της «ART»

 Η Βοsch Eλλάδας μέγας χορηγός της «ART»

Από τον Ιανουάριο του 2017 και για ένα χρόνο η ομάδα Formula Student του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης «ART» και η Bosch Eλλάδας θα συνεργαστούν διεκδικώντας μέγιστες επιδόσεις και διακρίσεις που θα τοποθετήσουν την ελληνική ομάδα ακόμη υψηλότερα στη παγκόσμια κατάταξη. Μέσω αυτής της χορηγίας, η Bosch προσβλέπει στην ενίσχυση της ανάπτυξης της αναλυτικής επιστημονικής σκέψης και της καινοτομίας και την εξάσκηση των φοιτητών σε όσα έχουν διδαχθεί σε θεωρητικό επίπεδο. Η συνεργασία της «ART» και της Bosch Eλλάδας δεν προέκυψε τυχαία αλλά ως αποτέλεσμα του ετήσιου διαγωνισμού Formula Student που καθιέρωσε από πέρυσι η Bosch Eλλάδας.

Η «ART», που αποτελείται εξ ολοκλήρου από φοιτητές κυρίως Μηχανολόγους Μηχανικούς, ξεκίνησε το 2006. Τα τελευταία 9 χρόνια έχει προσθέσει στο ιστορικό της την κατασκευή 5 αγωνιστικών μονοθέσιων ενώ αριθμεί πολλές επιτυχημένες συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες της Formula SAE. Η ομάδα ανανεώνεται κάθε χρόνο με νέα μέλη, τα οποία καθοδηγούνται και επιβλέπονται από τα παλαιότερα. Φέτος πραγματοποιήθηκε η όγδοη ανανέωσή της, συνθέτοντας την ART17.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ