Αυτοκινηση

Ford C-Max

Η πρόταση της Ford στα μικρομεσαία πολυμορφικά αυτοκίνητα

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
129776-293532.JPG

Τι είναι

> Η πρόταση της Ford στα μικρομεσαία πολυμορφικά αυτοκίνητα

>Ένα αυτοκίνητο με πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων άνεσης και ασφάλειας

Ξεχωρίζει για

>Το ότι είναι ευέλικτο στην διαμόρφωση της καμπίνας του

> Την τεχνολογία Active Park Assist που μπορεί να σας βοηθήσει να σταθμεύσετε παράλληλα χωρίς να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας, ενώ διευκολύνει επίσης την κάθετη στάθμευση.

image

Silicon Valley

> Η οθόνη αφής 8" υψηλής ανάλυσης προσφέρει εύκολο έλεγχο πολλών βασικών λειτουργιών, όπως του τηλεφώνου, του ηχοσυστήματος, του κλιματισμού και του προαιρετικού συστήματος πλοήγησης μέσω φωνητικής εντολής.

> Με το Ford App Link μπορείτε, επίσης, να έχετε πρόσβαση σε ορισμένες από τις αγαπημένες σας εφαρμογές στο smartphone, ενώ κινείστε.

> Το προαιρετικό σύστημα Ford SYNC 2 με φωνητικό έλεγχο και οθόνη αφής βελτιώνει το υπάρχον σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών, με την προσθήκη της προαιρετικής, έγχρωμης οθόνης ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

> 4 ηλεκτρικά παράθυρα, σύστημα Auto-Start-Stop, ICE Pack 2:

Ράδιο CD & MP3 και σύστημα SYNC - 6 ηχεία, πολυ-λειτουργική οθόνη TFT4,2’’ θύρες AUX & USB

Safety First

> ABS, ESP & EBD και 6 αερόσακοι

> Σύστημα Υποβοήθησης στην ανηφόρα HillLaunchAssist

> Σύστημα συγκράτησης ISO FIX

> Παιδικές κλειδαριές ασφαλείας στις πίσω πόρτες

>Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών TPMS

> Το σύστημα Active Braking είναι μια πρωτοποριακή νέα λειτουργία ασφάλειας, που λειτουργεί όταν ταξιδεύετε σε ταχύτητες άνω των 50 χλμ./ώρα (για παράδειγμα σε έναν αυτοκινητόδρομο). Η τεχνολογία χρησιμοποιεί ραντάρ για τη σάρωση του δρόμου μπροστά σας και, σε περίπτωση ανίχνευσης σύγκρουσης, θα σας προειδοποιήσει.

> Σε ταχύτητες κάτω των 50 χλμ./ώρα υπάρχει και άλλη μία τεχνολογία για να σας βοηθήσει: το Active City Stop. Όταν αυτές οι δύο τεχνολογίες συνδυάζονται, προσφέρουν την ασφάλεια της υποβοήθησης πέδησης, σε όλο το εύρος ταχυτήτων.

> Το σύστημα Cross Traffic Alert αποτελεί πλέον μέρος του συστήματος πληροφόρησης τυφλών σημείων (BLIS).

> Το σύστημα προειδοποίησης οδηγού θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα προειδοποιητικό εικονίδιο που θα σας προτείνει να κάνετε ένα διάλειμμα.

> Το σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων μπορεί να εντοπίσει σήματα που βρίσκονται πλευρικώς του δρόμου, είτε πάνω από αυτόν, είτε είναι μόνιμα ή προσωρινά.

> Η κάμερα οπισθοπορείας προβάλλει οτιδήποτε βρίσκεται πίσω σας σε μια οθόνη η οποία είναι ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα και ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που επιλέγετε την όπισθεν.

> Οι προβολείς bi-Xenon διαθέτουν ένα προηγμένο σύστημα προβολέων, που προσαρμόζεται έξυπνα στην εκάστοτε συνθήκη οδήγησης.

> Ο πίνακας οργάνων διαθέτει Ένδειξη Απόστασης και το σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος που ενεργοποιείται αν ο οδηγός αγνοήσει το σύστημα προειδοποίησης προσέγγισης

image

Κινείται

> Κινείται από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.5 λίτρων TDCi ECOnetic που αποδίδει 120 ίππους στις 3.600 σ.α.λ. με την ροπή των 270,0 Nm να εμφανίζεται στις 1.750 σ.αλ.

> Επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 11,3’’ ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 184 χλμ/ώρα

> Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων

> Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση ορίζεται στα 4,1 λίτρα/100 χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι 105 γρμ/χλμ

Στρίβει

>Η ποιότητα κύλισης είναι πολύ καλή σε σημείο που να εντυπωσιάζει για αμάξωμα του όγκου ενός πολυμορφικού μοντέλου. Είναι άλλωστε γνωστός ο τρόπος που για δεκαετίες τώρα η Ford αντιμετωπίζει την επιλογή και τις ρυθμίσεις των μοντέλων των αυτοκινήτων της. Ο συνδυασμός γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός με ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω, όχι μόνο προσφέρουν ξεκούραστο ταξίδι, αλλά παράλληλα προσφέρουν πολύ καλή απόσβεση ανωμαλιών, ακόμα και με πλήρες φορτίο. Την δική της συνεισφορά έχει η εξαιρετική ηχομόνωση, όπως επίσης και το ακριβές τιμονι.

image

Χωράει

> Ο διαθέσιμος χώρος του πορτμπαγκάζ είναι 432 λίτρα (με ρεζέρβα ανάγκης)

>Οι χώροι για τους πίσω επιβάτες είναι αξιοπρεπείς ενώ με το έξυπνο σύστημα όπου το μεσαίο κάθισμα βυθίζεται και αφήνει περισσότερο πλάτος για τα δύο πλαϊνά, τέσσερις ενήλικες μπορούν να ταξιδέψουν με χαρακτηριστική άνεση.

> Το ανασχεδιασμένο εσωτερικό προσφέρει πάνω από 20 ευφυείς λύσεις αποθήκευσης για πράγματα όπως παιχνίδια, βιβλία και σνακ

> Η νέα ρυθμιζόμενη κονσόλα χωράει ποικίλα μπουκάλια και κύπελλα ενώ μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα ένα μπουκάλι 1L και ένα ποτήρι 0,4 L

> Ένα ανασχεδιασμένο, περιστρεφόμενο ντουλαπάκι διευκολύνει την πρόσβαση στα αποθηκευμένα αντικείμενα

Κοστίζει

>Το μοντέλο C-Max Compact 1.5 diesel TDCi ECOnetic από 22.630 ευρώ με όφελος απόσυρσης

image

Κάτι άλλο;

> Η πόρτα του πορτ-μπαγκάζ ανοίγει χωρίς χέρια και αυτό είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό όταν τα χέρια σας είναι γεμάτα. Όταν έχετε μαζί σας το μπρελόκ κλειδιών Key Free (στην τσάντα ή στην τσέπη σας), μπορείτε να ανοιγοκλείσετε την πόρτα του χώρου αποσκευών κουνώντας απλά το πόδι σας κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Προβληματίζει

>Η κάπως περιορισμένη εμπρός ορατότητα

image

image


FAST LANE

image

Formula 1

Το Grand Prix του Μονακό, είναι από μόνο του μία εντυπωσιακή αθλητική παράσταση! Και την ονομάζουμε έτσι γιατί σε όλο αυτό το γιορτινό σκηνικό, το αγωνιστικό κομμάτι, είναι μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό! Τα πάρτι, οι συναντήσεις κορυφής, η τουριστική βιομηχανία, αλλά και οι τεράστιες οικονομικές συμφωνίες που γίνονταιτην εβδομάδα του αγώνα στο πριγκιπάτο, δεν έχουν προηγούμενο… Και όλοι, περιμένουν και τον αγώνα της Κυριακής, για να απολαύσουν και λίγο δράση! Και φέτος είχαμε έναν πολύ αμφιλεγόμενο και εντυπωσιακό σε επίπεδο συναγωνισμού αγώνα. Ο Λιούις Χάμιλτον με την Mercedes του κέρδισε τον πρώτο αγώνα εδώ και μήνες, ενώ ο χαμένος της υπόθεσης ήταν ο Ντανιέλ Ρικιάρντο με Red Bull που πλήρωσε το λάθος της ομάδας του όταν τον καθυστέρησε αρκετή ώρα στα πιτς στην διαδικασία αλλαγης ελαστικών. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Σέρχιο Πέρεζ με Force India.

image

Seat

Το Seat Live Store είναι στον αέρα, μιας και ουσιαστικά ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου εικονικού εκθεσιακού χώρου! Για πρώτη φορά η μάρκα προσφέρει στους δυνητικούς πελάτες της μία online εμπειρία προϊοντικής επίδειξης, όπου ειδικοί της Seat καθοδηγούν τους χρήστες μέσω video κλήσης, τονίζουν τα χαρακτηριστικά του οχήματος και παρέχουν άμεσες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.Με αυτό το καινοτόμο online σύστημα επικοινωνίας, η μάρκα οδηγεί την εμπειρία του χρήστη σε ένα προχωρημένο ψηφιακό επίπεδο που διευκολύνει στην επιλογή του αυτοκινήτου. Κατά τη διάρκεια της video κλήσης, ένας ειδικός της SEAT καθοδηγεί τον χρήστη γύρω από το εσωτερικό και το εξωτερικό των αυτοκινήτων με δώδεκα σταθερές και τέσσερις κινητές κάμερες, ενώ απαντάει σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τον εξοπλισμό, τη τεχνολογία και το σχεδιασμό του Ateca, του Leon και του Ibiza, των μοντέλων που είναι διαθέσιμα σε αυτή τη πλατφόρμα. Ο online εκθεσιακός χώρος βρίσκεται στη Βαρκελώνη και έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετήσει την ισπανική και γερμανική αγορά σε 1η φάση.

image

Audi

H Kosmocar – Audi διοργανώνει ένα ξεχωριστό roadshow από τις 31 Μαΐου έως τις 25 Ιουνίου 2016 με την ονομασία «Audi On Tour».Για έναν περίπου μήνα, τα R8, TTS, RSQ3, RS3, Q7, A7, Q3, S1 θα κάνουν την εμφάνισή τους σε 13 πόλεις της Ελλάδας με σκοπό οι φίλοι της μάρκας και όχι μόνο, να συμμετέχουν σε ένα πολυθεματικό event στην καρδιά της πόλης τους. Highlight του event θα είναι η παρουσίαση του νέου Audi Q2 που έρχεται στην Ελλάδα αποκλειστικά για την εκδήλωση αυτή. Κατά τη διάρκεια του Audi On Tour θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις και δώρα, ενώ οι τυχεροί που θα συμμετέχουν σε δύο μεγάλους διαγωνισμούς που θα πραγματοποιηθούν, θα έχουν την δυνατότητα να «ζήσουν» με ένα Audi Q2 για 4 μήνες, ενώ ένας υπερτυχερός θα ταξιδέψει στη Γερμανία για να ζήσει μία αξέχαστη εμπειρία, οδηγώντας διάφορα Super Sport μοντέλα της Audi στην υπερσύγχρονη ιδιόκτητη πίστα της στο Neuburg.Επιπλέον, αποκλειστικά και κατόπιν ραντεβού, 20 τυχεροί και κάτοχοι αυτοκινήτων Audi θα έχουν τη δυνατότητα ενός exclusive testdrive με το super car Audi R8. Αναζητήστε το πρόγραμμα του roadshow στο www.audi.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ