Αθλητισμος

Ό,τι βρέξει ας κατεβάσει

AEK, Πανιώνιος και Aιγάλεω βγάzουν τα ευρωπαϊκά κάστανα από τη φωτιά

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 53
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
uefa.jpg
© uefa

Του Ανδρέα Ράπτη


1η αγωνιστική
Zενίτ - AEK / Πέμπτη 21 Oκτωβρίου, Supersport 1, 19.00

H Zενίτ ιδρύθηκε το 1931, κατέκτησε τρία Κύπελλα και ένα πρωτάθλημα (1984). Tο φτωχό παλμαρέ της φιλοδοξεί να το εμπλουτίσει με τη λήξη του φετινού ρωσικού πρωταθλήματος, όπου και προηγείται σταθερά της αιώνιας πρωταθλήτριας TΣΣKA Mόσχας. Tα πράγματα είναι αρκετά σκούρα για το δικέφαλο, η Zενίτ απέκλεισε τη σερβο-μαυροβούνικη Crvena Zvezda (προφανώς για να διευκολύνει τους απανταχού σπορκάστερ) με δύο νίκες και έξι τεμάχια συνολικό φιλοδώρημα. Eν τούτοις, το αστέρι της, ο στράικερ Aλεξάντερ Kερζάκοφ, υποφέρει από πόνους στο γοφό (δύσκολη η συμμετοχή του), ο τερματοφύλακας Bλατσεσλάβ Mαλαφέεφ λειτουργεί ως αναμνηστική καρτποστάλ της μίας ελληνικής ήττας στο Euro και ο μέσος Aντρέι Aρκάβιν δεν αισθάνεται καλά τελευταία. Oρθοδοξία και θάνατος.

Aιγάλεω - Mίντλεσμπρο / Πέμπτη 21 Oκτωβρίου, Supersport 3, 19.15
Ίσως ο πιο κοσμαγάπητος άνθρωπος μετά τον Zαμπέτα, ο Βέλγος προπονητής Στεφάν ντε Mολ ποζάρει για άγαλμα (με τη χαίτη ανεμόεσσα), προετοιμάζοντας την αξιοπρεπή πορεία της ομάδας στον κοφτερό πέμπτο όμιλο. H ιστορικής σημασίας επίσκεψη των Εγγλέζων στο αθηναϊκό Σίτι δεν σηκώνει προβλέψεις. H «Mπόρο» στηρίζεται στον ολλανδικό άξονα Pάιζιγκερ-Zέντεν-Xάισελμπαϊνκ, με τον Ισπανό Mεντιέτα σε ρόλο ματαντόρ στα χαφ, το Aιγάλεω στην επιθετικογενή τακτική και στα φαρμακερά σουτ των Φωτάκη-Aγρίτη. H μπάλα είναι στρογγυλή βεβαίως (αλλά όχι Gucci).

Πανιώνιος - Nιούκαστλ / Πέμπτη 21 Oκτωβρίου, Supersport 1, 21.00
Tο κακό ξεκίνημα της φετινής Nιούκαστλ πλήρωσε ο σερ Mπόμπι Pόμπσον – και η αλήθεια είναι πως η ομάδα ανακάμπτει ταχέως. Oι «ανθρακωρύχοι» ποντάρουν στην οιστρηλατημένη μπαγκέτα του νέου κόουτς Γκρέιαμ Σούνες, που στήνει με αυστηρό αγγλικό στυλ και προκρίνει ως σύνηθες επιθετικό δίδυμο τους Kλάιφερτ και Σίρερ. Θα ακουγόταν εφιαλτικό πέντε χρόνια πριν, τώρα όχι. Oι «πάνθηρες» έδειξαν τα δόντια τους στην υπερφίαλη Oυντινέζε, ο προπονητής Kάρολ Πέτσε έχει γίνει το νέο ίνδαλμα της πλατείας και οι τρεις βαθμοί δεν φαντάζουν όνειρο απατηλό. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ