1821 Digital Gallery
Μίλα μου βρώμικα 563
ΤΕΥΧΟΣ 563
ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ

Μίλα μου βρώμικα 563

Γεια σου Μυρτώ, έχω ένα πρόβλημα που μου τριβελίζει το μυαλό...

Γεια σου Μυρτώ, έχω ένα πρόβλημα που μου τριβελίζει το μυαλό. Είναι μια κοπέλα που γνωρίζω αρκετό καιρό αλλά δεν μου είχε κάνει ιδιαίτερη αίσθηση. Κάναμε παρέα κάπου κάπου, μέχρι εκεί όμως. Αλλά από την τελευταία φορά που κάναμε παρέα πριν λίγες μέρες, κάτι άλλαξε μέσα μου. Δεν μπορώ να σταματήσω να τη σκέφτομαι. Ωστόσο κάτι μέσα μου με κρατάει. Μια άλλη φορά που είχαμε βγει όλη η παρέα μαζί, συζητούσαμε για μια λέξη την οποία δεν ήξερε κανένας στη παρέα, μόνο εγώ και αυτή. Πετάγεται και λέει στην παρέα για μένα «κοιτάξτε, το ξέρει ακόμα και αυτός που δεν είναι από εδώ». Μου την έδωσε στα νεύρα αλλά δεν αντέδρασα, απλώς την είπα μεταξύ σοβαρού και αστείου, ρατσίστρια. Βέβαια αισθάνθηκε άσχημα για την γκάφα της λίγο, αλλά της είπα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Η ελληνική είναι η μητρική μου γλώσσα, έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει εδώ. Απλώς οι γονείς μου κατάγονται από την Κένυα.

Και σκέφτομαι μέσα μου, ενώ είναι πολύ καλή κοπέλα και μάλιστα ένα ζευγάρι φίλων από την παρέα λέει ότι ταιριάζουμε, μήπως το γεγονός ότι είμαι αφρικανικής καταγωγής δημιουργήσει πρόβλημα στη σχέση μας, αν τα φτιάξουμε. Δεν θέλω να βρεθώ προ εκπλήξεως. Δεν θέλω εκεί που είμαστε μαζί να μου πει κανένα «α! εσείς οι μαύροι εκείνο ή το άλλο» Μου αρέσει όμως πολύ αυτή η κοπέλα! Πώς πρέπει να κινηθώ; HELP! 

Μα τι με ρωτάτε; Μόνο εσείς ξέρετε αν η γκόμενα είναι ρατσίστρια. Και αν όντως είναι, το πει δεν το πει, θα το πιστεύει. Οπότε τι να την κάνετε;

Υ.Γ. 1 Το ήξερε ότι γεννηθήκατε και μεγαλώσατε στην Αθήνα;

Σχετικα
Μίλα μου βρόμικα: Μετά από χρόνια ξεκίνησε να μου μιλά και πάλι
Μίλα μου βρόμικα: Μετά από χρόνια ξεκίνησε να μου μιλά και πάλι

Υ.Γ. 2 Άσχετο: για να τα φτιάξουμε με κάποιον πρέπει να σιγουρευτούμε ότι μας θέλει. Και αυτό, σε κανονικές συνθήκες, δεν έχει να κάνει με το χρώμα και τις καταγωγές.


Αγαπητή Μυρτώ, τα τελευταία 5 χρόνια δούλευα σε ένα γραφείο και με τον εργοδότη μου είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Κάποια στιγμή αποφάσισα να επιστρέψω στη γενέτειρά μου, στην επαρχία, για να έχω καλύτερη ποιότητα ζωής και δήλωσα παραίτηση. Αυτός το δέχτηκε, παρόλο που είπε ότι θα προτιμούσε να μην έφευγα. Μάλιστα μου έδωσε και την αποζημίωσή μου ενώ δεν τη δικαιούμαι λόγω παραίτησης. Τους πρώτους μήνες με έπαιρνε τηλέφωνο για να δει πώς είμαι, πώς περνάω και μετά από 6 μήνες εμφανίστηκε στην πόλη που μένω για να με δει! Εκεί λοιπόν που πίναμε τον καφέ μας στην πλατεία, μου ανακοινώνει ότι έφυγε από το σπίτι του, ότι χώρισε με τη γυναίκα του, γιατί δεν τα πήγαιναν καλά, κάτι το οποίο το γνώριζα όλα αυτά τα χρόνια, και αρχίζει να μου λέει ότι από τότε που έφυγα από τη δουλειά τίποτα δεν πάει καλά, ούτε στη ζωή του και ότι είναι χρόνια ερωτευμένος μαζί μου αλλά δεν έκανε τίποτα γιατί ήταν δύσκολη η θέση του! Εγώ έχω μείνει άφωνη και τότε σηκώνεται και με φιλάει, έτσι απλά, μέσα στον κόσμο! Μου είπε ότι το μόνο που ζητάει είναι να του δώσω την ευκαιρία να με κερδίσει... Όλα αυτά μου άρεσαν πολύ και αποφάσισα να δώσω την ευκαιρία. Άλλωστε δεν έχω να χάσω κάτι, ελεύθερη είμαι και αυτός σε διάσταση μέχρι να βγει το διαζύγιό του και είμαστε και μεγάλα παιδιά, 40 εγώ και αυτός 45, ξέρουμε τι θέλουμε. Πηγαινοέρχεται συχνά και ανεβαίνω κι εγώ Αθήνα. Πολλές φορές μιλάμε για κοινό μέλλον, γενικά χωρίς να προσδιορίζουμε κάτι χρονικά. Έχουν περάσει 6 μήνες από τότε που είπαμε ότι είμαστε μαζί, δεν έχει βγει ακόμα το διαζύγιό του γιατί έχουν θέματα με την πρώην σύζυγο για το παιδί και οικονομικά και ενώ περνάω ωραία μαζί του όταν βρισκόμαστε, μιλάμε συνέχεια στο τηλέφωνο και νιώθω ότι ενδιαφέρεται πραγματικά και ουσιαστικά για εμένα, νιώθω ότι δεν μου αρκούν μόνο οι στιγμές αυτές... θέλω περισσότερα... νιώθω μόνη μου πολύ συχνά και οι ανάγκες μου μένουν ακάλυπτες... πολλές φορές φοβάμαι μήπως χάνω το χρόνο μου. Όταν το συζητάω μαζί του, μου λέει ότι κι αυτός το ίδιο νιώθει κι ότι όλα αυτά θα αλλάξουν στο μέλλον και θα είμαστε συνέχεια μαζί, αλλά και πάλι μιλάει γενικά... Τι να κάνω και πώς να το χειριστώ; Αισθάνομαι πως, για άλλη μια φορά στη ζωή μου, δεν ζω το παρόν και περιμένω ένα ονειρεμένο μέλλον... - Sunflower

Πιάστε το από εκεί που λέει «ονειρεμένο μέλλον». Πώς ορίζετε στο μυαλό σας και στο αίσθημά σας το ονειρεμένο μέλλον σας; Θέλετε μια σχέση κοντινότητας που στη δική σας περίπτωση θα σήμαινε ίσως μια μετακόμιση πίσω στην Αθήνα; Θέλετε να κάνετε παιδιά με τον αγαπημένο σας; Όπως λέει κι ο μεγάλος σοφός «χαμένος χρόνος δεν υπάρχει». Χαμένος είναι ο χρόνος όταν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο που δε βγαίνει. Σε κάθε περίπτωση καταλαβαίνετε ότι η φράση «για άλλη μια φορά στη ζωή μου» συμπυκνώνει το πρόβλημα – το οποίο δεν είναι τωρινό και ανήκει μόνο σε σας. Από παλιά.


Στείλε το γράμμα σου ταχυδρομικά ή στο fax της A.V. ή στο info@athensvoice.gr για τη στήλη «Μίλα μου βρώμικα». 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5