Smart Life

4 ελληνικά νησιά για να νιώσεις απελευθερωμένος

Μην φοβάσαι πλέον τους μακρινούς προορισμούς

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία από παραλία σε ελληνικό νησί.

Το Pulze με δύο νέες δροσιστικές γεύσεις γίνεται ο καλύτερος σου φίλος το καλοκαίρι ακόμα και στις πιο μακρινές αμμουδιές της Ελλάδας.

Για τις φετινές διακοπές μη φοβηθείς τους μακρινούς προορισμούς που συνήθως περνούν απαρατήρητοι. Εκεί θα απελευθερώσεις τον αυθεντικό χαρακτήρα του καλοκαιριού.

Είναι η συζήτηση που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή: Πού θα πάμε διακοπές; Ωστόσο, φέτος είχα αποφασίσει ότι δεν θα κατέθετα τα όπλα αμαχητί. Διότι για μένα το ζήτημα δεν ήταν απλώς το πού θα πάμε, αλλά το «πού θα πάμε ώστε οι διακοπές να αποκτήσουν επιτέλους το κυριολεκτικό τους νόημα και να σηματοδοτούν όντως μια διακοπή, μια παρένθεση από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας» (έτσι το ‘πα, με μια ανάσα). Φέτος, δεν θα ήθελα να πετύχω και στα νησιά όσους βλέπω στην Αθήνα, δεν θα ήθελα να είναι απαραίτητη η κράτηση για κάθε εστιατόριο που θα μου άρεσε, δεν θα ήθελα να ψάχνω να βρω να παρκάρω για να πάω για μπάνιο.

Η ρεαλιστική προσέγγιση λέει ότι στη high season όπου και να πας θα έχει κόσμο. Αυτό που διαφοροποιείται είναι αν θα έχει πολύ ή πάρα πολύ κόσμο.

Η ασυνήθιστη όμως προσέγγιση λέει ότι αν έχεις διάθεση να ταξιδέψεις λίγες ώρες παραπάνω, τότε σε περιμένουν προορισμοί που διατηρούν ατόφιο και ανόθευτο τον χαρακτήρα τους και δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να απελευθερωθείς και να απολαύσεις το αυθεντικό πνεύμα του καλοκαιριού. Στο κάτω-κάτω, για να αξίζουν οι διακοπές πρέπει να είναι ασυνήθιστες, όπως εσύ και η παρέα σου που μοιράζεστε τις καλοκαιρινές -και όχι μόνο- ιστορίες σας.

Προφανώς θα υποστήριζα την ασυνήθιστη προσέγγιση, προτείνοντας όχι ένα και δύο, αλλά 4 ελληνικά νησιά που μπορούν να προσφέρουν ένα απελευθερωτικό καλοκαίρι. Πήρα λοιπόν στα χέρια μου την κομψή συσκευή θέρμανσης καπνού Pulze, τοποθέτησα το iD Capsule Summer Red με τη νέα δροσιστική εμπειρία Watermelon που απελευθερώνεται μόλις πιέσεις ελαφρά το crushball και σκέφτηκα τους ιδανικούς απελευθερωτικούς προορισμούς… Υπάρχει και μία ακόμα νέα καλοκαιρινή πρόταση, το iD Capsule Forest Purple, για μια αρωματική εμπειρία από νότες Berries, την οποία επίσης έχω βάλει στο μάτι…

pulze_new_kv_native_00001.jpg

Ερείκουσα

Η Ερείκουσα είναι το βορειότερο ελληνικό νησί του Ιονίου και συγκροτεί μαζί με τους Οθωνούς και το Μαθράκι το σύμπλεγμα Διαπόντιων νήσων. Επειδή το πιο πιθανόν είναι να μην τα έχεις ακούσει, βρίσκονται στα βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Παίρνεις το καραβάκι της γραμμής από το νησί των Φαιάκων  και φτάνεις σε ένα καταπράσινο επίγειο παράδεισο, με μεγάλες αμμουδιές. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στο οικογενειακό Πόρτο και στο κάπως πιο απόμερο Μπραγκίνι (αν έχεις όρεξη να περπατήσεις περίπου για 35 λεπτά μέσα από το λόφο του Σαντάρδου). Όποια και αν είναι η επιλογή, είναι βέβαιο ότι θα έχεις πολύ χώρο και μπόλικη ηρεμία για να χαλαρώσεις ακόμα και στο peak του Αυγούστου. Τη λατρεύουν οι Ιταλοί σκαφάτοι. Κάτι ξέρουν.

Αρκιοί

Από το Ιόνιο πηγαίνουμε στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στα Δωδεκάνησα, όπου μπορούμε ακόμα να βρούμε μικρούς, περισσότερο ή λιγότερο μυστικούς, παραδείσους. Ένας από αυτούς είναι αναμφίβολα οι Αρκιοί. Ένα μικροσκοπικό στολίδι με μόλις 40 μόνιμους κατοίκους που τηρεί και με το παραπάνω την υπόσχεση για απομόνωση και ηρεμία. Κολύμπι με τις ώρες, άραγμα στις παραλίες και εξαιρετικό ψάρι. Τι άλλο να ζητήσεις; Ένα Pulze με τις μοναδικές iD γεύσεις του, θα πεις. Και δίκιο θα έχεις.

pulze_new_kv_native_00003.jpg

Φούρνοι

Ίσως οι Αρκιοί να σου φαίνονται κάπως extreme. Αν αναζητείς μια ασυνήθιστη επιλογή για διακοπές, αλλά θέλεις να δεις και λίγο κόσμο, τότε ίσως να δοκιμάσεις τους Φούρνους. Κοντά στην πολύβουη Ικαρία λειτουργούν σαν ένα άτυπο αντίβαρο. Πρόκειται για μια συστάδα νησιών που χαρακτηρίζονται για την άγρια ομορφιά τους, αλλά και για τις στιγμές ελευθερίας που προσφέρουν. Οι Φούρνοι αποτελούν το κέντρο του ομώνυμου συμπλέγματος. Ειδικά μετά τη δύση του ήλιου, τα πάντα συμβαίνουν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία του νησιού που θαρρείς ότι είναι βγαλμένη από μια άλλη εποχή.

Άη Στράτης

Αυτό το μικρό νησί του Αιγαίου φέρει μια πλούσια ιστορική κληρονομιά καθώς αποτέλεσε στο παρελθόν τόπο εξορίας. Στο σήμερα, μπορείς να επισκεφθείς τις ανέγγιχτες και παρθένες παραλίες του για μια εμπειρία χαλάρωσης δίχως περιορισμούς. Στα highlights του νησιού και η πολύ καλή του κουζίνα. Πολλοί όχι μόνο ορκίζονται στις αστακομαρονάδες του Άη-Στράτη, αλλά το χειμώνα τις βλέπουν και στον ύπνο τους.

Φέτος το καλοκαίρι προτίμησε νησιά ασυνήθιστα που επιφυλάσσουν για τους ιδιαίτερους επισκέπτες τους αυθεντικές εμπειρίες καλοκαιρινής ελευθερίας. Όπως με ένα κλικ απελευθερώνεις τις νέες  γεύσεις του Pulze, watermelon και berries, το ίδιο εύκολα θα μπορέσεις να ξεκλειδώσεις και το καλοκαιρινό θαύμα που κρύβουν τόποι που διατηρούν αληθινό το μοναδικό τους χαρακτήρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ