Smart Life

Μικροί Ήρωες: Η Stoiximan δίπλα στα παιδιά των ακριτικών νησιών της Ελλάδας

Η Stoiximan και το πρόγραμμα Μικροί ήρωες ταξίδεψαν αυτήν την φορά στην ακριτική Κάσο

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μαρία Περβολαράκη δίνει τις συμβουλές της στους «Μικρούς ήρωες»
Η Μαρία Περβολαράκη δίνει τις συμβουλές της στους «Μικρούς ήρωες»

Μικροί ήρωες: Η Μαρία Περβολαράκη ταξίδεψε στην Κάσο για να εγκαινιάσει το νέο πολυγήπεδο που χορήγησε η Stoximan.

Τα τελευταία χρόνια οι δράσεις της Stoiximan στα νησιά της Ελλάδας πολλαπλασιάζονται και στόχο έχουν την στήριξη των μικρών παιδιών των περιοχών αυτών, των γνωστών πια «μικρών ηρώων». «Iroes» μπορεί να έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους Ολυμπιονίκες και τους πρωταθλητές της ομάδας της Stoiximan, όμως οι «Μικροί ήρωες» είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Είναι παιδιά, μαθητές από όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας που ψάχνουν τον σύμμαχό τους στην προσπάθειά τους να ονειρεύονται. Η Stoiximan και το πρόγραμμα Μικροί ήρωες ταξίδεψαν για ακόμη μια φορά στα ακριτικά νησιά της Ελλάδος μαζί με τις ΜΚΟ Σύμπλευση και HOPEgenesis που στηρίζει σταθερά τα τελευταία χρόνια και βρέθηκαν στην Κάσο για δεύτερη φορά.

thumbnail_img_2428.jpg

Οι «Μικροί Ήρωες» της Stoiximan συμπληρώνουν φέτος 5 χρόνια ζωής και το γιόρτασαν μαζί με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην Πάλη Μαρία Πρεβολαράκη και τον Πάνο Κωνσταντόπουλο, Αντιπρόεδρο της Stoiximan στην Κάσο. Εκεί, εγκαινίασαν το νέο πολυγήπεδο που χορήγησε η Stoximan, μοιράζοντας χαρά και χαμόγελα σε όλους τους πραγματικούς μικρούς ήρωες του νησιού.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Κάσου, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά μια τόσο σπουδαία αθλήτρια και να μάθουν βασικές τεχνικές της πάλης από την Μαρία Πρεβολαράκη. Παράλληλα, συμμετείχαν στα ιατρεία που στήνει κάθε φορά η Σύμπλευση στα νησιά που ταξιδεύει για να παρέχει δωρεάν ιατρικούς ελέγχους στους κατοίκους των νησιών που επισκέπτεται. Η ομάδα της Σύμπλεσης έχει άλλωστε ταξιδέψει ξανά με την Stoiximan σε νησιά της Ελλάδος για να εγκαινιάσει έργα μεγάλων υποδομών που πραγματοποιούν για τις τοπικές κοινότητες. Το γήπεδο μπάσκετ στη Σίκινο, τα pillars στο λιμάνι της Ηρακλειάς, καθώς και το γήπεδο μπάσκετ στους Λειψούς, είναι μόνο μερικά από τις δράσεις που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

thumbnail_dsc06895.jpg

Παράλληλα με την δράση των «Μικρών ηρώων»  πραγματοποιήθηκε και η επίσκεψη της HOPEgenesis στο νησί των Φούρνων, νησί το οποίο έχει η υιοθετήσει η Stoiximan με το πρόγραμμα «Οι Μικροί ήρωες για την Ελλάδα» όπου η Stoiximan μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά που μένουν εκεί. Η Stoiximan είναι αρωγός στο δύσκολο έργο της HOPEgenesis για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα ήδη από το 2018 υιοθετώντας 10 συνολικά ακριτικά νησιά για να καλύπτει τα έξοδα εγκυμοσύνης των γυναικών που μένουν εκεί, προσπαθώντας να συμβάλει στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. 

photo-2022-05-06-15-38-15.jpg

Το πρόγραμμα «Μικροί ήρωες» έχει καταγράψει νούμερα που σίγουρα τραβάνε την προσοχή. Περισσότεροι από 42.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα έχουν ωφεληθεί, περισσότεροι από 55 νέοι Μικροί ήρωες έχουν γεννηθεί στην ακριτική Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ