Smart Life

5 είδη φίλων που πρέπει να έχεις στη ζωή σου

Είναι γνωστό ότι οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγεις

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άντρες και γυναίκες καθισμένοι πίνουν καφέ και γελούν
© Unsplash/ Toa heftiba

Φιλία: Διάβασε ποια είδη φίλων πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στη ζωή σου και με ποιον τρόπο θα απελευθερώσετε την επικοινωνία ανάμεσά σας.

Είναι πλέον και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το να έχεις φίλους είναι καλό για την υγεία σου αλλά και την ποιότητα ζωής σου. Για αυτό χρειάζεσαι μια ποικιλόμορφη ομάδα φίλων που θα μείνει δίπλα σου στα εύκολα και τα δύσκολα (ειδικά τα τελευταία). Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, οι πέντε τύποι φίλων που ακολουθούν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί.

Δύο άντρες καθισμένοι ανάμεσα σε κούτες και έπιπλα στην άκρη του δρόμου

1. Ο πιστός
Τις περισσότερες φορές ένας πιστός κολλητός φίλος είναι το μόνο πράγμα, που χρειάζεσαι για να νιώθεις καλά ψυχολογικά. Είναι εκείνος που ξέρει όλα σου τα μυστικά και μένει ψύχραιμος όταν «τρως φρίκες», ενώ σε αγαπά το ίδιο. Όλοι έχουν ανάγκη κάποιον που δεν θα τους επικρίνει και θα τους στηρίξει ό, τι κι αν έχει συμβεί. Θα μείνει μαζί σου με τις πιτζάμες για τρεις μέρες όταν χωρίσεις, θα σε βοηθήσει να «στοκάρεις» τον/την πρώην σου στα social γιατί ξέρει ότι έχεις ανάγκη να το βγάλεις από τον οργανισμό σου, θα πιει μαζί σου όσα σφηνάκια χρειάζεται, για να πάρεις θάρρος να μιλήσεις στο πρόσωπο που σου αρέσει σε εκείνο το μπαρ, θα σε ακολουθήσει με τις ώρες στα ψώνια, γιατί ξέρει ότι χρειάζεσαι ανανέωση, θα μείνει ξύπνιος μαζί σου μέχρι το πρωί κι ας έχει μια σημαντική παρουσίαση την επόμενη μέρα, θα τρέξει να σε μαζέψει από την άλλη άκρη της πόλης, επειδή σου έμεινε το αυτοκίνητο μες στη νύχτα. Θα τα κάνει όλα και μάλιστα χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί για εκείνον το πιο σημαντικό σε ό,τι κι αν περνάς είναι να νιώθεις, ότι είναι πάντα εκεί για εσένα.

Δύο άντρες και δύο γυναίκες σε εκδρομή στη φύση
© Unpsplash/ Felix Rostig

2. Ο εξερευνητής
Ζούμε σε έναν μεγάλο κόσμο γεμάτο μέρη να δεις, ανθρώπους να γνωρίσεις και εμπειρίες να ζήσεις. Κι όμως πολλοί από εμάς κολλάνε σε μια ρουτίνα χάνοντας πολύτιμες στιγμές από τη ζωή. Χρειάζεσαι σίγουρα κάποιον που θα σε ξεβολέψει, θα σε μυήσει σε νέες κουλτούρες, θα σε προκαλέσει να ανακαλύψετε νέα πράγματα, θα σε οδηγήσει να δοκιμάσεις τα όριά σου. Εκείνος ο φίλος θα σε πάει είτε στην διπλανή γειτονιά είτε στην άλλη άκρη του κόσμου και μαζί του θα μάθεις πράγματα για τον εαυτό σου που δεν ήξερες, ενώ θα συλλέξεις ό, τι πολυτιμότερο υπάρχει σε αυτό τον κόσμο: αναμνήσεις. Σκέφτεσαι να αναλάβεις μια δουλειά στο εξωτερικό και σε προβληματίζει ο τρόπος ζωής εκεί -την επόμενη κιόλας εβδομάδα θα φροντίσει να ταξιδέψετε εκεί για να δείτε από κοντά την πόλη ώστε να μπορείς να αποφασίσεις καλύτερα. Νιώθεις ότι όλες οι μέρες είναι ίδιες και χρειάζεσαι μια αλλαγή στη ζωή σου -θα σε πάρει να δοκιμάσετε padel ή kangoo jumps. Έχεις μείνει πίσω με το bucket list σου -θα αναλάβει να τικάρει όσα περισσότερα γίνεται.

Δύο σκοτεινές φιγούρες αντρών με φόντο το ηλιοβασίλεμα και τη θάλασσα δίνουν τα χέρια τους
© Unsplash/ Tyler Nix

3. Ο ειλικρινής
Υπάρχουν καταστάσεις στη ζωή που έχεις ανάγκη να ακούσεις τη σκληρή αλήθεια. Γι' αυτό υπάρχει ο αυστηρός φίλος, που θα σου πει ότι δεν είναι φυσιολογικό να τα ξαναβρείς για 8η φορά μέσα σε ένα χρόνο με εκείνον που σου έχει πει ψέματα ή σε έχει απατήσει τόσες φορές και ότι σου αξίζει κάτι καλύτερο. Ή που θα συζητήσει σοβαρά μαζί σου για την καριέρα σου και θα σου πει ότι βρίσκεσαι σε μια αδιέξοδη δουλειά και πρέπει να ψαχτείς για να βρεις κάτι καλύτερο. Οι φίλοι υποτίθεται ότι είναι ειλικρινείς μεταξύ τους. Αν βρεις κάποιον που είναι ωμά ειλικρινής μαζί σου με εποικοδομητικό τρόπο, κράτα τον οπωσδήποτε στη ζωή σου γιατί άνθρωποι σαν αυτόν σπανίζουν.

Δύο κοπέλες ξαπλωμένες ανάσκελα αντικριστά σε κρεβάτι κοιτούν τη κάμερα και γελούν
© Pexels/ Asya Cusima

4. Ο μέντορας
Ο γερουσιαστής Τζέσε Τζάκσον κάποτε είπε «Μην κοιτάς ποτέ αφ' υψηλού κάποιον, εκτός κι αν τον βοηθάς να σηκωθεί». Αν έχεις κάποιον έξυπνο φίλο που θαυμάζεις και σε ενθαρρύνει να ακολουθήσεις αυτή τη φιλοσοφία είναι πολύ σημαντικό και είσαι ειλικρινά τυχερός/ή. Όλοι χρειάζονται ένα φίλο που τους εμπνέει να γίνουν καλύτεροι χωρίς να νιώθουν ανεπαρκείς. Σε εκείνον θα στραφείς για συμβουλές σε θέματα σχέσεων, μαζί του θα κάνεις μακροσκελείς συζητήσεις για πολιτικο-κοινωνικά θέματα ανταλλάσσοντας απόψεις και επιχειρήματα, από εκείνον θα ζητήσεις βοήθεια στην διπλωματική σου ή σε ένα εργασιακό project, μαζί του θα μιλήσεις για εκείνη την παρεξήγηση με τον κοινό σας φίλο/η. Είναι ο άνθρωπος που θα σε βοηθήσει να διευρύνεις τους ορίζοντές σου και να δεις ανθρώπους και καταστάσεις από άλλη οπτική.

Δύο ξανθές κοπέλες ξαπλωμένες σε αιώρα, φαίνεται η αιωρα, το πίσω μέρος των κεφαλιών τους και το πράσινο δάσος ως φόντο
© Unsplash/ Janko Ferlic

5. Ο συνάδελφος
Όσοι εργάζονται σε πλήρη απασχόληση περνούν περισσότερο από το 50% του χρόνου τους στον εργασιακό χώρο και αφιερώνουν ακόμα περισσότερο στο να σκέφτονται την εργασία τους και πώς θα την εξελίξουν. Είναι το λιγότερο, αναγκαίο, λοιπόν να έχεις ένα φίλο στη δουλειά με τον οποίο θα μπορείς να συζητήσεις μέσα στη μέρα, θα στραφείς για συμβουλές ή για να σε καλύψει όταν προκύψει κάτι, θα σε ενημερώσει τι έγινε όσο έλειπες, θα φάτε μαζί μεσημεριανό ή θα γκρινιάξεις για το ότι σε «τρέχει» ο καινούργιος διευθυντής. Μαζί θα πάτε για μπίρες μετά τη δουλειά, θα συζητήσετε τους προβληματισμούς και τα όνειρά σας, ίσως και να κάνετε το επόμενο βήμα με μια συνεργασία.

Δύο γυναίκες αγκαλιάζονται με φόντο το αεροδρόμιο

Με έναν πιστό φίλο, έναν ατρόμητο εξερευνητή, έναν ωμά ειλικρινή, ένα σοφό μέντορα και έναν αγαπημένο συνάδελφο έχεις τις καλύτερες πιθανότητες να ζεις μια ισορροπημένη καθημερινότητα και μια καλή ζωή. Όλοι τους θα είναι εκεί για σένα όταν το χρειαστείς -έτσι άλλωστε χτίζονται οι βαθιές, ουσιαστικές σχέσεις-, όπως θα πρέπει να είσαι και εσύ για τον καθέναν τους. Μπορεί, λοιπόν, το μόνο που χρειάζεσαι τελικά να είναι ένα τηλέφωνο, ένα μήνυμα ή μια βιντεοκλήση με έναν από τους φίλους σου και με το WHAT'S UP να απελευθερώνει την επικοινωνία, μπορείς να το κάνεις οποιαδήποτε στιγμή, όπου κι αν βρίσκεσαι. Το WHAT'S UP είναι ο «δοτικός φίλος», εκείνος που σου προσφέρει ακόμα περισσότερα κάθε φορά που το χρειάζεσαι και είναι πάντα εκεί, με νέο πακέτο απεριόριστης ομιλίας, διπλάσια data στην ίδια τιμή και το νέο Reload it για να σου δίνει δώρα και εκπλήξεις για να μην ξεμένεις ποτέ.

Να είσαι εκεί, όπως το What's Up είναι εκεί για σένα | WHAT'S UP

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ