- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παναγιώτης Ε. Πετράκης, Η επιστροφή στη δύσκολη κανονικότητα: 2023-2025
Το νέο βιβλίο του Ομότιμου Καθηγητή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Quaestor
Π.Ε. Πετράκης, Η επιστροφή στη δύσκολη κανονικότητα: 2023-2025, Εκδόσεις Quaestor
Στον παρόντα τόμο συγκεντρώνονται κατά χρονολογική σειρά τα άρθρα που ο Ομ. Καθηγητής Οικονομικών Π.Ε. Πετράκης δημοσίευσε στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο κατά τη συγκεκριμένη περίοδο. Σε αυτά, ο συγγραφέας αναλύει όλα τα σημαντικά γεγονότα στην Ελλάδα και παγκοσμίως, ενώ παρουσιάζονται και οι προβλέψεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ως εκ τούτου, η συλλογή αυτή συμβάλλει όχι μόνο στην κατανόηση των γεγονότων αυτών αλλά και στη σφαιρική μελέτη της συγκεκριμένης περιόδου, για την οποία ο συγγραφέας χαρακτηριστικά σημειώνει: «Πρέπει να συμφωνήσουμε πλέον ότι η αισιόδοξη ματιά στα πράγματα επιβεβαιώθηκε. Η Ελλάδα ως μια σκληροτράχηλη κοινωνία προχωράει. Επιβεβαιώθηκε όσον αφορά την αποκατάσταση της ευημερίας των πολιτών; Όχι βέβαια, διότι οι «ζημιές» του 2010–2017 θέλουν αρκετά χρόνια να αποκατασταθούν και υπάρχουν γι’ αυτό αρκετές δημοσιεύσεις στο παρόν βιβλίο. Όμως αποκαταστάθηκε κάποιας μορφής, πάντως δύσκολη, κανονικότητα με σταθερή πορεία θετικής εξέλιξης. Για τον λόγο αυτό το παρόν βιβλίο έχει τον τίτλο Η Επιστροφή στην Δύσκολη Κανονικότητα: 2023–2025».
Παναγιώτης Ε. Πετράκης - βιογραφικό
Ο Παναγιώτης Ε. Πετράκης είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διατελεί Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), καθώς και Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγραμμάτων Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (2005–2009) και Διευθυντής του Τομέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης στο ίδιο Πανεπιστήμιο.
Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει εκτενείς δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους, με αντικείμενο την οικονομική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την οικονομική πολιτική. Είναι συγγραφέας περισσότερων από 26 μονογραφιών για την ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία, την ανάπτυξη και τις κρίσεις, καθώς και πανεπιστημιακών συγγραμμάτων σε συναφή πεδία. Έχει επίσης συμμετάσχει σε επιστημονικές επιτροπές στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Δημήτρης Τσεκούρας (Πεζογράφος-Θεατρικός συγγραφέας-Μεταφραστής) γράφει για το βιβλίο «Ένα» του Δημήτρη Ματσούκα
Ο διακεκριμένος ψυχίατρος μιλάει για το μέλλον της κοινωνίας με αφορμή το νέο του βιβλίο «Προς μια νέα μητριαρχία»
Η δημιουργία, στην τελική της μορφή, είναι πολύ πιο πεζή από όσο μάς αφήνει να πιστέψουμε ο μύθος της έμπνευσης
Το ποίημα της ημέρας είναι από τη συλλογή «Τα ποιήματα»
Η απόλυτη βίβλος για τον αθλητισμό, την πολιτική και το παιχνίδι που κατέκτησε, κυριολεκτικά, τον κόσμο
Μιλήσαμε μαζί τους για τους νέους επιτυχημένους τίτλους τους, τα προβλήματα που προκύπτουν από την υπερπληροφόρηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη αλλά και για την επίδραση της Key Books στους αναγνώστες
Στον φετινό διαγωνισμό οι νικητές και οι νικήτριες αναδείχτηκαν με 200.000 ψήφους αναγνωστών
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες για το καλοκαίρι
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες για το καλοκαίρι
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες για το καλοκαίρι
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες για το καλοκαίρι
Η παιδική και νεανική λογοτεχνία εξακολουθεί να αποτελεί ένα εξαιρετικά γόνιμο πεδίο επιστημονικής διερεύνησης
Μια μεγάλη συζήτηση με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα «Το κακό που δεν υπάρχει» (μετάφραση Δήμητρα Δότση, 336 σελίδες, Εκδόσεις Utopia)
Ο Γκεόργκι Γκοσποντίνοφ και ο Αντρέα Μπαγιάνι γράφουν για την άνοια των γονιών τους
«Μόνο με την επίκληση της νομιμότητας δεν θα έχει κανείς μέλλον», λέει ο Αντώνης Κλάψης στην ATHENS VOICE
Ήρθε στη Θεσσαλονίκη καλεσμένος του Φεστιβάλ ΛΕΑ για να παρουσιάσει το μυθιστόρημά του «Και οι επτά ήταν υπέροχοι»
Πανελλαδική έρευνα αποκαλύπτει τις συνήθειες, τα κίνητρα και τις νέες τάσεις των Ελλήνων αναγνωστών
Το πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα μεταφέρεται στη σκηνή σε διασκευή του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.