- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Δρίτσα στον Ιανό
Απόψε στις 7:30 μμ. παρουσιάζεται το βιβλίο «Συνομιλίες με πρόσωπα της Υγείας» των εκδόσεων ATHENS VOICE BOOKS
Θα μιλήσουν: οι Χαράλαμπος Βλαχόπουλος, Καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ, Εύα Στεφανή, Σκηνοθέτης. Xαιρετισμό θα κάνει ο Πρόεδρος ΔΣ του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Καθηγητής Γιάννης Μπολέτης.
Το βιβλίο του διακεκριμένου καρδιολόγου, αναπληρωτή διευθυντή στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Θανάση Δρίτσα «Συνομιλίες με πρόσωπα της Υγείας» (εκδόσεις ATHENS VOICE BOOKS) παρουσιάζεται απόψε στις 7:30 μμ. στον Ιανό.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο Χαράλαμπος Βλαχόπουλος, Καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ, η Εύα Στεφανή, Σκηνοθέτης ενώ χαιρετισμό και σύντομη εισήγηση θα κάνει ο Πρόεδρος ΔΣ του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Καθηγητής Γιάννης Μπολέτης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Δήμητρα Γκρους.
«Συνομιλίες με πρόσωπα της Υγείας» του Θανάση Δρίτσα: Λίγα λόγια για το βιβλίο
Εξακολουθεί ο στόχος των υπηρεσιών υγείας να είναι ο άνθρωπος ως πάσχον πρόσωπο και κατά πόσον η άσκηση της Ιατρικής παραμένει σήμερα ανθρωποκεντρική; Σε αυτό το ουσιώδες ερώτημα και τα προβλήματα που ανακύπτουν από τη σχέση ασθενών - ιατρών στη σύγχρονη εποχή συζητάει ο Θανάσης ∆ρίτσας με μερικά από τα πιο καταξιωμένα και διάσημα ονόματα στον χώρο της Υγείας. Μέσα από 17 αποκαλυπτικές συζητήσεις που ενδιαφέρουν πραγματικά όλους μας οι Γιάννης Χατζηγεωργίου, Σάββας Παπαγρηγοριάδης, Νικήτας Κακκαβάς, Χρήστος Λιονής, Χριστόδουλος Φλωρδέλλης, Δημήτρης Κουρέτας, Μίνα Πολέμη-Τοδούλου, Κυριάκος Σουλιώτης, Γιώργος Θεοχάρης, Φωτεινή Τζαβέλλα, Φώτης Παπαθανασίου, Γιάννης Ιωαννίδης, Θεόδωρος Μουντοκαλάκης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, Τάσος Γερμενής και Γιώργος Τόλης καταθέτουν τις απόψεις τους οι οποίες συγκεντρώθηκαν σε αυτό το βιβλίο του Θανάση Δρίτσα.
Θανάσης Δρίτσας - βιογραφικό
Ο Θανάσης Δρίτσας σπούδασε Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύθηκε στην καρδιολογία στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Guy’s & Hammersmith Hospital, RPMS, London, UK. Έχει ιδρύσει και διετέλεσε πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Ποιότητας Ζωής & Ψυχοκοινωνικής Καρδιολογίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Αποτελεί ενεργό μέλος του European Association of Preventive Cardiology (EAPC) της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC) και διακεκριμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (FESC). Έχει αναγνωρισθεί διεθνώς ως πρωτοπόρος για την κλινική και ερευνητική του δραστηριότητα στη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου (music medicine) και αποτελεί διακεκριμένο μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μουσικής και Ιατρικής (International Association of Music and Medicine, IAMM). Το 2019 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το επιστημονικό του έργο που αφορά την εφαρμογή της μουσικής στη θεραπεία καρδιολογικών ασθενών. Εργάζεται στο Ωνάσειο Καρδιολογικό Κέντρο ως καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής στο Τμήμα Αναίμακτης Καρδιολογίας του Καρδιολογικού Τομέα.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο «Συνομιλίες με πρόσωπα της Υγείας» ΕΔΩ
Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, Σταδίου 24, 2103217917
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια προσωπική μαρτυρία για την ιστορία, το πολιτικό σύστημα και τις προκλήσεις του Λιβάνου από τον πρώην Πρέσβη της Ε.Ε.
55 αριστουργηµατικά σονέτα που ο Ρίλκε απηύθυνε στον µυθικό γενάρχη της ποίησης, τον Ορφέα.
Το μυθιστόρημα «Οι φόνοι του Μαρμπλ Χολ» του Anthony Horowitz (μετάφραση Χριστιάννα Σακελλαροπούλου, Εκδόσεις Διόπτρα), κυκλοφορεί στις 4 Μαρτίου
Μιλήσαμε μαζί του με αφορμή το «Φονικό στους Κορφούς», την αστυνομική νουβέλα σε 69 σκαλοπάτια
Μια συνέντευξη με τον Ιταλό συγγραφέα με αφορμή το βιβλίο του «Τασμανία», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη
Η Γερμαναρμένισσα συγγραφέας, στο λογοτεχνικό ντεμπούτο της δίνει φωνή σε μια ολόκληρη γενιά από παιδιά και εγγόνια μεταναστών εργατών.
Ένα βιβλίο που προσφέρει μια ριζοσπαστική αλλά και πρακτική επανεκτίμηση της σχέσης των γυναικών με το χρήμα
Ο Διευθύνων σύμβουλος της Lamda Developmet και συγγραφέας μιλάει με αφορμή το βιβλίο «Γιατί αυτοί πέτυχαν», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
Ο βραβευμένος Σουηδός μεταφραστής γράφει στην Athens Voice για το Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του Μπέργκεν της Νορβηγίας αλλά και για τη λογοτεχνία εν καιρώ πολέμου στην πολύπαθη Ουκρανία
Η εκπληκτική ιστορία τού πιο παραγωγικού κλέφτη βιβλίων στην ιστορία
Η «τέλεια» απόδοση ενός κειμένου σε μια άλλη γλώσσα υπάρχει και είναι εφικτή
Είχε τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας το 1963
Ένα βιβλίο για τη μνήμη, τον χρόνο, την αγάπη και τη σημασία να φεύγεις την κατάλληλη στιγμή
Τα βιβλία «Όσα ξέρουμε μα δεν τα λέμε», «Το αντίδωρον» και «Το όμορφό μας αύριο» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Από «πατέρας» της σημειολογίας, συγγραφέας best seller
Ένα βιβλίο που αν ήταν ταινία θα είχε τη μορφή δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ
Ένα άγνωστο χρονικό για την Ελλάδα του 1850, γραμμένο από την πρωτοπόρο της σύγχρονης νοσηλευτικής
Μια συζήτηση με τη Φωτεινή Τσαλίκογλου για το Απόλυτο Κακό, τα ανείπωτα τραύματα του Εμφυλίου και τη λογοτεχνία ως τρόπο να κοιτάξουμε κατάματα όσα δεν αντέχουμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.