Θανάσης Δρίτσας, Συνομιλίες με πρόσωπα της Υγείας
Επιστημη

Συνομιλίες με πρόσωπα της Υγείας

  • Σελίδες: 288
  • Τιμή: €14,30
  • ISBN: 978-960-9515-36-8
  • Διαστάσεις: 14 x 20,7

Αποτελεί φαινόμενο των καιρών μας, και μάλιστα εντελώς παράδοξο, η μεγάλη πρόοδος της επιστημονικής σκέψης στον τομέα των βιολογικών επιστημών να συνδέεται με δυσαρέσκεια των ασθενών από τις υπηρεσίες των γιατρών. Φαίνεται ότι ο ρόλος του γιατρού ως «κλινικού θεραπευτή» έχει υποβαθμιστεί και υποκατασταθεί από Big Data και διαγνωστικές εξετάσεις. Οι γιατροί δεν επικοινωνούν πλέον με τους ασθενείς τους, δεν αφιερώνουν χρόνο στη φυσική εξέταση και στο πολύτιμο αφήγημα του ιστορικού. Παράλληλα, σήμερα οι ασθενείς χρησιμοποιούν το διαδίκτυο χωρίς φίλτρα λαμβάνοντας συχνά εσφαλμένες πληροφορίες οι οποίες οδηγούν σε ανεκπλήρωτες προσδοκίες και παραπλάνηση. Προκύπτει πλέον ένα ουσιώδες ερώτημα: Εξακολουθεί ο στόχος των υπηρεσιών υγείας να είναι ο άνθρωπος ως πάσχον πρόσωπο και κατά πόσον η άσκηση της Ιατρικής παραμένει σήμερα ανθρωποκεντρική;

Αυτά τα προβλήματα συζητάει ο διακεκριμένος καρδιολόγος, αναπληρωτής διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Θανάσης Δρίτσας με μερικά από τα πιο καταξιωμένα και διάσημα ονόματα στον χώρο της Υγείας. 17 αποκαλυπτικές συζητήσεις που ενδιαφέρουν πραγματικά όλους μας.

Συνεντεύξεις:

  1. Γιάννης Χατζηγεωργίου
  2. Σάββας Παπαγρηγοριάδης
  3. Νικήτας Κακκαβάς
  4. Χρήστος Λιονής
  5. Χριστόδουλος Φλωρδέλλης
  6. Δημήτρης Κουρέτας
  7. Μίνα Πολέμη-Τοδούλου
  8. Κυριάκος Σουλιώτης
  9. Γιώργος Θεοχάρης
  10. Φωτεινή Τζαβέλλα
  11. Φώτης Παπαθανασίου
  12. Γιάννης Ιωαννίδης
  13. Θεόδωρος Μουντοκαλάκης
  14. Γρηγόρης Γεροτζιάφας
  15. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος
  16. Τάσος Γερμενής
  17. Γιώργος Τόλης

Θανάσης Δρίτσας - βιογραφικό

Ο Θανάσης Δρίτσας σπούδασε Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύθηκε στην καρδιολογία στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Guy’s & Hammersmith Hospital, RPMS, London, UK. Έχει ιδρύσει και διετέλεσε πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Ποιότητας Ζωής& Ψυχοκοινωνικής Καρδιολογίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Αποτελεί ενεργό μέλος του European Association of Preventive Cardiology (EAPC) της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC) και διακεκριμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (FESC). Έχει αναγνωρισθεί διεθνώς ως πρωτοπόρος για την κλινική και ερευνητική του δραστηριότητα στη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου (music medicine) και αποτελεί διακεκριμένο μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μουσικής και Ιατρικής (International Association of Music and Medicine, IAMM). Το 2019 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το επιστημονικό του έργο που αφορά την εφαρμογή της μουσικής στη θεραπεία καρδιολογικών ασθενών. Εργάζεται στο Ωνάσειο Καρδιολογικό Κέντρο ως καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής στο Τμήμα Αναίμακτης Καρδιολογίας του Καρδιολογικού Τομέα.

Athens Voice Books | Παραγγελίες