- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Το τελευταίο μυθιστόρημα της Ζόρα Νιλ Χέρστον θα εκδοθεί 65 χρόνια μετά τον θάνατό της
Ο τίτλος του - Τι πραγματεύεται
Μυθιστόρημα της Ζόρα Νιλ Χέρστον θα εκδοθεί 65 χρόνια μετά τον θάνατό της - Τι πραγματεύεται
Το 2025, 65 χρόνια μετά τον θάνατο της Ζόρα Νιλ Χέρστον (Zora Neale Hurston) αναμένεται να κυκλοφορήσει τo τελευταίο μυθιστόρημα της Αμερικανίδας συγγραφέως και ανθρωπολόγου.
Η Ζόρα Νιλ Χέρστον έγραφε τη συνέχεια του μυθιστορήματός της «Moses, Man of the Mountain» του 1939, το 1960 και θα είναι διαθέσιμο με τον τίτλο «The Life of Herod the Great». Η αγορά του βιβλίου θα είναι διαθέσιμη τον Ιανουάριο του 2025. Μέχρι πρόσφατα, το χειρόγραφο βρισκόταν στα αρχεία της Ζόρα Νιλ Χέρστον στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, προσβάσιμο μόνο σε μελετητές. Είναι ημιτελές και θα δημοσιευθεί μαζί με σχόλια από την ακαδημαϊκό και κριτικό λογοτεχνίας, Ντέμπορα Πλαντ.
Ζόρα Νιλ Χέρστον: Τι πραγματεύεται το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει το 2025
Το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει αφηγείται την ιστορία του Ηρώδη τον Μεγάλου, βασιλιά της Ιουδαίας που έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ. Σύμφωνα με την αφήγηση στη Βίβλο, ο Ηρώδης ήταν υπεύθυνος για τη «σφαγή των νηπίων» καθώς διέταξε την εκτέλεση όλων των αρσενικών παιδιών που ήταν δύο ετών ή μικρότερα γύρω από τη Βηθλεέμ. Ωστόσο, οι περισσότεροι βιογράφοι του Ηρώδη δεν πιστεύουν ότι συνέβη αυτό το γεγονός.
Η συγγραφέας σκιαγραφεί τον Ηρώδη «με ένα φως πολύ διαφορετικό από την κακή απεικόνιση του στην Καινή Διαθήκη», σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο του βιβλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, HQ, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.
«Στην αφήγηση της Χέρστον, ο Ηρώδης είναι ένας πρόδρομος του Χριστού, ένας θρησκευόμενος και φιλοσοφημένος άνθρωπος που εμπλούτισε τον εβραϊκό πολιτισμό και έζησε μια ζωή με ανδρεία και όραμα» αναφέρεται.
Η Χέρστον καταγόταν από το Ίτονβιλ της Φλόριντα, την παλαιότερη πόλη των ΗΠΑ με πληθυσμό αποκλειστικά Μαύρων. Έζησε στην Ουάσιγκτον και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη, όπου έγινε μέρος της Αναγέννησης του Χάρλεμ, μιας ομάδας Μαύρων συγγραφέων, μελετητών και καλλιτεχνών. Η Χέρστον έγραψε τέσσερα μυθιστορήματα και περισσότερα από 50 διηγήματα, θεατρικά έργα και δοκίμια στη 25χρονη καριέρα της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συγγραφέας και ιστορικός μιλάει για τον Φρίντριχ Νίτσε, τον Ζαρατούστρα και την κληρονομιά του ονόματός του
Η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση συναισθήματος, είναι αρχιτεκτονική.
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Μια πολιτισμική-ιστορική «εγκυκλοπαίδεια» φοβιών και εμμονών
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κέδρος
Ένα βιβλίο που δεν γράφτηκε για παιδιά αλλά κατέκτησε τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο
Παύει ένα έργο να «ανήκει» στον συγγραφέα μόλις τελειώσει η συγγραφή του;
Τα βιβλία τους «Απεταξάμην» και «Παλμαρέ» αντίστοιχα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μίνωας
Οι λέσχες ανάγνωσης γίνονται η πιο όμορφη αφορμή για νέες γνωριμίες, συζητήσεις και έμπνευση στην πόλη
Διαβάσαμε το βιβλίο «Flesh» του Ντέιβιντ Σολόι που κέρδισε το βραβείο Booker 2025
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος
Ποικίλες αναγνωστικές προτάσεις για τις αρχές του 2026
Δύο βιβλία που ξεχώρισα το 2025: «Μαύρο Χαϊκού» της Γιάννας Μπούκοβα (εκδόσεις Ίκαρος) και «Δεν θ’ αργήσω» της Βασιλικής Πέτσα (εκδόσεις Πόλις)
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Ένα ποίημα του Σάββα Σαββόπουλου για τις ιδιαιτερότητες της περιόδου των εορτών
Η βιβλιοθήκη δίνει την ευκαιρία για γνώση μέσα από μια ξεχωριστή πρωτοβουλία
Θέλουμε ελευθερία από ή ελευθερία για; Κι έχει άραγε κόστος η απάντηση;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.