- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Virgin River: Η πόλη δίπλα στο ποτάμι
Το αισθηματικό μυθιστόρημα της Robyn Carr που έγινε πολιτισμικό φαινόμενο
«Virgin River» της Robyn Carr: Το βιβλίο από τις εκδόσεις Anubis και η σειρά στο Netflix
Το μυθιστόρημα, «Virgin River: Η πόλη δίπλα στο ποτάμι» (2007), της Αμερικανίδας συγγραφέα αισθηματικής λογοτεχνίας, Robyn Carr, είναι το πρώτο της δημοφιλούς σειράς της, «Virgin River», που αποτέλεσε τη βάση για την ομότιτλη επιτυχημένη σειρά στο Netflix. Η διαχρονική αυτή ιστορία αγάπης, που έγινε «best-seller» κατακτώντας την καρδιά εκατομμυρίων αναγνωστών διεθνώς, κυκλοφορεί τώρα στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis, σε μετάφραση της Ιωάννας Γεωργοπούλου.
Η κεντρική χαρακτήρας του έργου, Μελίντα Μονρό, έχοντας χάσει πρόσφατα τον σύζυγό της, ψάχνει απεγνωσμένα να βρει μια διέξοδο από τη γεμάτη στρες και διάφορους κινδύνους καθημερινότητά της ως νοσοκόμα σε ένα κεντρικό νοσοκομείο του Λος Άντζελες. Βλέποντας την αγγελία: «Ζητείται νοσηλεύτρια στο Βέρτζιν Ρίβερ, οικισμό εξακοσίων κατοίκων», αποφασίζει να μετακομίσει σε αυτήν την απομακρυσμένη ορεινή περιοχή της Καλιφόρνια, κάτω από τις επιβλητικές σεκόγιες και δίπλα στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού Βέρτζιν, ενθουσιασμένη με την ιδέα μιας νέας αρχής. Η πραγματικότητα, όμως, που συναντά εκεί είναι μάλλον το αντίθετο από αυτό που απεικονιζόταν στις φωτογραφίες. Η δωρεάν διαμονή που υποσχόταν η αγγελία περιλαμβάνει μια ετοιμόρροπη καλύβα, οι λασπώδεις δρόμοι του βουνού είναι επικίνδυνοι και ο τοπικός γιατρός είναι πεισματάρης και δεν φαίνεται να θέλει τη Μελ στα πόδια του.
Μια καταρρακτώδης βροχή είναι το μόνο πράγμα που σταματά την πρωταγωνίστρια από το να εγκαταλείψει το Βέρτζιν Ρίβερ το ίδιο βράδυ. Όταν καταφεύγει, βρεγμένη ως το κόκαλο, σε ένα τοπικό μπαρ για να βρει ζεστασιά, γνωρίζει τον πρώην πεζοναύτη ιδιοκτήτη του, Τζακ Σέρινταν, και η γνώμη της για αυτό το μέρος αρχίζει σιγά σιγά να αλλάζει. Όταν την επόμενη μέρα ο τοπικός γιατρός βρίσκει στην αυλή του ένα εγκαταλελειμμένο μωρό, η Μελ ενστικτωδώς νιώθει υπεύθυνη για εκείνο και το συμβάν αυτό παγιώνει την απόφασή της να μείνει τελικά στο Βέρτζιν Ρίβερ.
Η βραβευμένη συγγραφέας Robyn Carr προσδίδει αυτοβιογραφικά της στοιχεία στην πρωταγωνίστρια της ιστορίας, αφού και η ίδια σπούδασε Νοσηλευτική, είναι μητέρα δύο παιδιών και σύζυγος στρατιωτικού της Αεροπορίας. Η Carr ξεκίνησε να γράφει λογοτεχνικά κείμενα κατά τη δεκαετία του 1970. Σήμερα συγκαταλέγεται στις πιο πολυδιαβασμένες συγγραφείς αισθηματικών μυθιστορημάτων, με περισσότερα από εξήντα έργα στο ενεργητικό της, που έχουν μεταφραστεί σε δεκαεννιά γλώσσες.
Το έργο επικεντρώνεται σε μια ιστορία αγάπης, σθένους, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι συχνά όσο ενδιαφέροντες είναι και οι κεντρικοί, με κάποιους –όπως τον έφηβο Ρίκι, που εργάζεται στο μπαρ του Τζακ και θέλει κι εκείνος μια μέρα να γίνει πεζοναύτης– να ξεχωρίζουν. Η μεταφορά του «Virgin River» σε σειρά για την πλατφόρμα του Netflix, με πρωταγωνιστές την Αλεξάντρα Μπρέκενριτζ στον ρόλο της Μελίντα και τον Μάρτιν Χέντερσον στον ρόλο του Τζακ Σέρινταν, έκανε το ντεμπούτο της το 2019 και έχει ήδη ανανεωθεί για έκτη σεζόν. Ακολουθώντας τα βήματα των μυθιστορημάτων της Carr, η σειρά του Netflix έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς, βραβεία και υψηλά νούμερα τηλεθέασης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
55 αριστουργηµατικά σονέτα που ο Ρίλκε απηύθυνε στον µυθικό γενάρχη της ποίησης, τον Ορφέα.
Το μυθιστόρημα «Οι φόνοι του Μαρμπλ Χολ» του Anthony Horowitz (μετάφραση Χριστιάννα Σακελλαροπούλου, Εκδόσεις Διόπτρα), κυκλοφορεί στις 4 Μαρτίου
Μιλήσαμε μαζί του με αφορμή το «Φονικό στους Κορφούς», την αστυνομική νουβέλα σε 69 σκαλοπάτια
Μια συνέντευξη με τον Ιταλό συγγραφέα με αφορμή το βιβλίο του «Τασμανία», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη
Η Γερμαναρμένισσα συγγραφέας, στο λογοτεχνικό ντεμπούτο της δίνει φωνή σε μια ολόκληρη γενιά από παιδιά και εγγόνια μεταναστών εργατών.
Ένα βιβλίο που προσφέρει μια ριζοσπαστική αλλά και πρακτική επανεκτίμηση της σχέσης των γυναικών με το χρήμα
Ο Διευθύνων σύμβουλος της Lamda Developmet και συγγραφέας μιλάει με αφορμή το βιβλίο «Γιατί αυτοί πέτυχαν», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
Ο βραβευμένος Σουηδός μεταφραστής γράφει στην Athens Voice για το Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του Μπέργκεν της Νορβηγίας αλλά και για τη λογοτεχνία εν καιρώ πολέμου στην πολύπαθη Ουκρανία
Η εκπληκτική ιστορία τού πιο παραγωγικού κλέφτη βιβλίων στην ιστορία
Η «τέλεια» απόδοση ενός κειμένου σε μια άλλη γλώσσα υπάρχει και είναι εφικτή
Είχε τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας το 1963
Ένα βιβλίο για τη μνήμη, τον χρόνο, την αγάπη και τη σημασία να φεύγεις την κατάλληλη στιγμή
Τα βιβλία «Όσα ξέρουμε μα δεν τα λέμε», «Το αντίδωρον» και «Το όμορφό μας αύριο» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Από «πατέρας» της σημειολογίας, συγγραφέας best seller
Ένα βιβλίο που αν ήταν ταινία θα είχε τη μορφή δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ
Ένα άγνωστο χρονικό για την Ελλάδα του 1850, γραμμένο από την πρωτοπόρο της σύγχρονης νοσηλευτικής
Μια συζήτηση με τη Φωτεινή Τσαλίκογλου για το Απόλυτο Κακό, τα ανείπωτα τραύματα του Εμφυλίου και τη λογοτεχνία ως τρόπο να κοιτάξουμε κατάματα όσα δεν αντέχουμε
Τρεις προτάσεις για τον Φεβρουάριο από τον Εκδοτικό Οίκο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.