Βιβλιο

«Τρίνιτι»: Αποκλειστική προδημοσίευση

Από τα εργαστήρια της Ευρώπης του 19ου αιώνα μέχρι το Σχέδιο Μανχάταν του Οπενχάιμερ

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Τρίνιτι»: Αποκλειστική προδημοσίευση

Το graphic novel του Jonathan Fetter-Vorm, «Τρίνιτι» (μετάφραση Χριστόδουλος Λιθαρής, 160 σελ. 16x23 εκατ., Εκδόσεις Παπαδόπουλος) κυκλοφορεί στις 18 Μαρτίου

Το graphic novel «Τρίνιτι, Η ιστορία της πρώτης ατομικής βόμβας» του Jonathan Fetter-Vorm, συγγραφέα και εικονογράφου που ζει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, δεν αναδείχθηκε απλώς σαν Καλύτερο Graphic Novel για Εφήβους το 2013 από την Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών, αλλά έκτοτε έχει διαγράψει μία λαμπρή πορεία διεθνώς.

«Τρίνιτι»: Αποκλειστική προδημοσίευση

Με το καλογραμμένο σενάριο και την εντυπωσιακή του εικονογράφηση, αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία του Σχεδίου Μανχάταν, του τεράστιου απόρρητου προγράμματος που είχε σκοπό να τιθασεύσει την ατομική ενέργεια σε μορφή όπλου. Επικεφαλής του πρωτοποριακού σχεδίου, του πιο τολμηρού επιστημονικού βήματος από τους θεωρητικούς υπολογισμούς στην πρακτική εφαρμογή σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, ήταν ο J. Robert Oppenheimer — ο άνθρωπος που έγινε μύθος, ο «πατέρας» της ατομικής βόμβας. Στις σελίδες του βιβλίου αποτυπώνονται με εκπληκτική γλαφυρότητα το μέγεθος του έργου, το ανθρώπινο δράμα, η δύναμη της επιστήμης, οι ίντριγκες, ο τεράστιος τεχνικός θρίαμβος, καθώς και η κληρονομιά του πόνου και της καταστροφής, αλλά και της απειλής εξάλειψης του ανθρώπινου πολιτισμού, που άλλαξε τον κόσμο μας για πάντα. Με δυο λόγια, όλη η δραματική ιστορία της πρώτης πυρηνικής δοκιμής, της κατασκευής της ατομικής βόμβας και της απόφασης να χρησιμοποιηθεί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια συναρπαστική ιστορική αφήγηση που μας ταξιδεύει από τα εργαστήρια της Ευρώπης του 19ου αιώνα ώς τις τιτάνιες επιστημονικές προσπάθειες του Σχεδίου Μανχάταν.

Ενημερωτικό όσο και προκλητικό, το graphic novel του Jonathan Fetter-Vorm, «Τρίνιτι» (160 σελ., 16 x 23 εκατ., μετάφραση Χριστόδουλος Λιθαρής), ιδανική εισαγωγή σε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας, κυκλοφορεί στις 18 Μαρτίου από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Δείτε αμέσως παρακάτω τρία σαλόνια από το εσωτερικό του βιβλίου — μια αποκλειστική προδημοσίευση για την A.V.:

«Τρίνιτι»: Αποκλειστική προδημοσίευση

* * *

«Τρίνιτι»: Αποκλειστική προδημοσίευση
«Τρίνιτι»: Αποκλειστική προδημοσίευση
«Τρίνιτι»: Αποκλειστική προδημοσίευση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ