Βιβλιο

Θοδωρής Παπαθεοδώρου

«Μια άλλη Αθήνα, μια άλλη εποχή… Γρατζουνισμένη, φθαρμένη μα κι ανυπόφορα νοσταλγική…»

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
ΤΕΥΧΟΣ 504
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81086-181339.jpg

Ζητήσαμε από 26 συγγραφείς να μας μιλήσουν για το καινούριο τους βιβλίο.


Σαν παλιό ελληνικό σινεμά… Μια άλλη Αθήνα, μια άλλη εποχή… Γρατζουνισμένη, φθαρμένη μα κι ανυπόφορα νοσταλγική…

Σ’ εκείνη τη γλυκόπικρη εποχή ζουν, ονειρεύονται, ερωτεύονται, πάσχουν και συμπάσχουν οι ήρωες στο νέο μου μυθιστόρημα «Ζωές του Φθινοπώρου».

Οι ελπίδες του νεαρού Λουκά, η νοσταλγία του ξεπεσμένου «Κόμη», ο αδιέξοδος έρωτας του μεσόκοπου Αγησίλαου, η γονατισμένη ζωή της εργάτριας Αργυρούλας, ο σκληρός Βλάσης και η εξαπατημένη πόρνη Φρόσω, η απογοήτευση της αριστερής Άννας που ικετεύει για δυο λέξεις τρυφερές, ο φιλότιμος Σπύρος κι ο γοητευτικός Αλέκος, αλλά κι η θεατρίνα, ο χαφιές, ο τραμπούκος, οι παπατζήδες, οι πόρνες, οι ιδρωμένοι άντρες στα μηχανουργεία και οι γυναίκες που βρίζονται στα κεφαλόσκαλα, πριν αγκαλιαστούν ξανά αλλάζοντας λόγια συγγνώμης κι αγάπης.

Ζωές γλυκιές και ζωές φαρμακωμένες, άλλες εύκολες, άλλες δύσκολες, άλλες ακύμαντες κι άλλες φουρτουνιασμένες. Ζωές ασπρόμαυρες, γρατζουνισμένες, φθαρμένες, μα και ζωές ανυπόφερτα νοσταλγικές.

n

*Το μυθιστόρημα «Ζωές του φθινοπώρου» του Θοδωρή Παπαθεοδώρου κυκλοφορεί από τις εκδ. Ψυχογιός


Διαβάστε τι είπαν και οι υπόλοιποι συγγραφείς: 

Αλέξης ΣταμάτηςΑνδρέας ΜπελεγρήςΑφροδίτη ΒακάληΒαγγέλης ΡαπτόπουλοςΒασιλική ΛεβεντάκηΓιάννης ΑγγουριδάκηςΓιάννης ΚομνηνόςΓιάννης ΦιλιππίδηςΓιώργος ΨάλτηςΕυαγγελία ΕυστάθιουΖήσης ΣαρίκαςΙερώνυμος ΛύκαρηςΚυριάκος ΑθάνασιάδηςΜανώλης ΑνδριωτάκηςΜαρία ΖαβάκουΜαρία ΜήτσοραΝίκος Α. ΚαραγεώργοςΝίκος ΟρδουλίδηςΝτορίνα ΠαπαλιούΠαναγιώτης ΡίζοςΣώτη ΤριανταφύλλουΧαράλαμπος ΜαγουλάςΧρήστος Σιάφκος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ