Βιβλιο

Παίζω με τα κόμικς

Ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι του Τάσου Αποστολίδη

Athens Voice
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 503
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
80528-180096.jpg

Απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, παίζεται ατομικά αλλά και ομαδικά και πρόκειται για ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι που επινόησε ο μαθηματικός και σεναριογράφος κόμικς Τάσος Αποστολίδης, με τη συνεργασία εκπαιδευτικών και ομάδας εικονογράφων. Στην ουσία είναι ένα παιχνίδι που ενισχύει τις δεξιότητες των παιδιών στον οπτικό και γλωσσικό γραμματισμό, ενώ υποστηρίζεται από τέσσερα ομώνυμα τεύχη (εκδ. ΚώΜΟΣ).

image

image

Οι εικόνες των τευχών είναι επιμελώς ατελείς προκειμένου το παιδί να ενθαρρύνεται να ζωγραφίσει δίπλα τους, παρεμβαίνοντας στη μυθοπλασία και την αισθητική των βιβλίων. Με τον τρόπο αυτό αναπτύσσεται η αυτοπεποίθησή τους και η τάση να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, ανακαλύπτοντας ταλέντα που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο μέλλον.

image

image

Κεντρική Διάθεση: Photo Stories - Comics Store, 2310 225560

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκδόσεις Utopia: «Αθέατος Βίος» του Νικολό Αμανίτι | «Το κακό που δεν υπάρχει» της Τζούλια Καμινίτο
«Αθέατος Βίος» και «Το κακό που δεν υπάρχει»: δύο μυθιστορήματα για όσα κρύβουμε από τον κόσμο – και από τον εαυτό μας

Ο Νικολό Αμανίτι εξετάζει τη δύναμη της δημόσιας εικόνας και τις συνέπειες της έκθεσης, ενώ η Τζούλια Καμινίτο στρέφει το βλέμμα στις αόρατες πληγές που διαμορφώνουν έναν άνθρωπο πολύ πριν αποκτήσει τη δική του φωνή

«Ταξίδι στη Νυρεμβέργη» του Χέρμαν Έσσε, εκδόσεις Διόπτρα
«Ταξίδι στη Νυρεμβέργη» του Χέρμαν Έσσε: Το ταξιδιωτικό βιβλίο ενός απρόθυμου ταξιδευτή

Ο γερμανός συγγραφέας αφηγείται τη στιγμή που αποφάσισε να γίνει ποιητής, μιλά για την τέχνη της αφήγησης, τα πρότυπα για τους χαρακτήρες του, τη ζωγραφική.

Βασίλης Καραποστόλης
Βασίλης Καραποστόλης: «Όταν παύουν τα αισθήματα, πληθαίνουν οι παραισθήσεις»

Με αφορμή το νέο του βιβλίο, «Η ανάγκη της εμψύχωσης», ο ομότιμος καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας μιλά για τη σύγχρονη εποχή της ψυχικής κόπωσης και της εσωτερικής παραίτησης.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY