Βιβλιο

10 αστυνομικά βιβλία για το καλοκαίρι

Η ATHENS VOICE βλέπει τις καλοκαιρινές βιτρίνες των βιβλιοπωλείων

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 832
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10 αστυνομικά βιβλία για το καλοκαίρι
© Unsplash/ Sarah Noltner

Aστυνομικά βιβλία: Μερικά από τα καλύτερα noir και crime βιβλία για να διαβάσετε το καλοκαίρι

Hillary Rodham Clinton, Louise Penny, Κράτος τρόμου, εκδόσεις Bell
Hillary Rodham Clinton, Louise Penny, Κράτος τρόμου,
εκδόσεις Bell
Έπειτα από μια ταραχώδη περίοδο στην αμερικανική πολιτική σκηνή, μια νέα κυβέρνηση ορκίζεται και ο Πρόεδρος επιλέγει την Έλεν Άνταμς, μια πολιτική του αντίπαλο, για την καίρια θέση της υπουργού Εξωτερικών. Δεν υπάρχει καμία απολύτως συμπάθεια ανάμεσα στους δυο τους. Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης ομιλίας του Προέδρου στο Κογκρέσο, μια νεαρή διπλωματική υπάλληλος που ασχολείται με θέματα του Πακιστάν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ δέχεται ένα περίεργο SMS από έναν άγνωστο αριθμό, που αποδεικνύεται κωδικοποιημένη προειδοποίηση. Μια σειρά από φαινομενικά τρομοκρατικές επιθέσεις είναι η αρχή μιας σκακιστικής παρτίδας που αφορά το εύφλεκτο και δαιδαλώδες πολιτικό περιβάλλον στο Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Ιράν, την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στην περιοχή, τη ρωσική μαφία, μια αναπτυσσόμενη τρομοκρατική οργάνωση, και μια αμερικανική κυβέρνηση που βρίσκεται σε μειονεκτική θέση στη διεθνή σκηνή. Την πολύπλοκη συνωμοσία θα την αντιμετωπίσουν μια ενθουσιώδης νεαρή διπλωματική υπάλληλος, ένας αφοσιωμένος δημοσιογράφος και μια έξυπνη, αποφασισμένη αλλά αδοκίμαστη ακόμα υπουργός Εξωτερικών.


Stephen King, Peter Straub, Το φυλαχτό, εκδόσεις Κλειδάριθμος
Stephen King, Peter Straub, Το φυλαχτό,
εκδόσεις Κλειδάριθμος
Στις 15 Σεπτέµβρη του 1981, ένα αγόρι ονόµατι Τζακ Σόγιερ στεκόταν εκεί που νερό και γη συναντιούνται, µε τα χέρια στις τσέπες του τζιν του, ατενίζοντας τον ρυθµικό κυµατισµό του Ατλαντικού. Ήταν δώδεκα χρονών και ψηλός για την ηλικία του. Στεκόταν εκεί, χαµένος µες στα γεµάτα σύγχυση και πόνο συναισθήµατα που τον πληµµύριζαν τους τελευταίους τρεις µήνες. Η τάξη και η οµαλότητα εξαφανίστηκαν από τον κόσµο του Τζακ. Η ζωή έµοιαζε πια ρευστή και ανεξέλεγκτη, σαν το νερό που σάλευε µπρος του. Πήγαιναν από τόπο σε τόπο – αυτός γιατί τον ανάγκαζε η µητέρα του· εκείνη τι την ανάγκαζε όµως; Από ποιον ή από τι τρέχει να ξεφύγει; Από τον θάνατο… Ο Τζακ αποφασίζει να τη σώσει. Αναζητά ένα φυλαχτό σε έναν παράλληλο κόσµο γεµάτο κινδύνους και ψέµατα, σε ένα βασίλειο αθώων και τεράτων, όπου η φλόγα της ζωής µπορεί εύκολα να σβήσει, στην αέναη µάχη µεταξύ καλού και κακού.


Nina De Gramont, Agatha Christie, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα
Nina De Gramont, Agatha Christie,
εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα
Ένα συναρπαστικό βιβλίο, το οποίο αναπλάθει μυθιστορηματικά την εντεκαήμερη εξαφάνιση της Άγκαθα Κρίστι το 1926 που συντάραξε την Αγγλία. Δύο πρωταγωνίστριες, δύο διαφορετικοί κόσμοι. Η ζωή της Άγκαθα Κρίστι είναι γεμάτη από την ολοένα και μεγαλύτερη φήμη και επαγγελματική καταξίωση. Μια ζωή συναρπαστική, με ενδιαφέροντες ανθρώπους, πάρτι και υπέροχα Σαββατοκύριακα στις πολυτελείς επαύλεις της αγγλικής εξοχής. Αντίθετα, η ζωή της Ναν Ο’Ντέι είναι μια καθημερινή πάλη για επιβίωση στο σκοτεινό Λονδίνο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν οι δρόμοι τους συναντιούνται, απρόσμενα οι δύο γυναίκες γίνονται φίλες. Και στη διάρκεια των έντεκα ημερών που η Άγκαθα παραμένει εξαφανισμένη, θα αποκαλυφθεί ένα σκοτεινό μυστικό, του οποίου το κλειδί κρατά μονάχα η Ναν. Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης.


Agatha Christie, Εγκλήματα στην καρδιά του καλοκαιριού, εκδόσεις Ψυχογιός
Agatha Christie, Εγκλήματα στην καρδιά του καλοκαιριού,
εκδόσεις Ψυχογιός
Μια υπέροχη συλλογή 12 ιστοριών ιδανική για ανάγνωση τις ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού. Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, αυξάνεται και η ροπή προς το κακό: Από την Κορνουάλη ως τη Γαλλική Ριβιέρα, με φόντο το αρχαίο ιερό των Δελφών ή τα σπίτια της βρετανικής επαρχίας, οι πιο διάσημοι ήρωες της Άγκαθα Κρίστι λύνουν τα σατανικότερα εγκλήματα κάτω από τις καυτές αχτίδες του ήλιου. Αράξτε σε μια ξαπλώστρα και απολαύστε μοναδικές ιστορίες με ανατρεπτική πλοκή και αγωνιώδη κλιμάκωση διά χειρός της πλέον αγαπημένης συγγραφέως όλων των εποχών.


Greaney Mark, Ο επόμενος στόχος,  εκδόσεις Anubis
Greaney Mark, Ο επόμενος στόχος, 

εκδόσεις Anubis
Πριν από τέσσερα χρόνια, ο επαγγελματίας δολοφόνος Κορτ Τζέντρι προδόθηκε από τους χειριστές του στη CIA. Για να επιβιώσει, έπρεπε να σκοτώσει τους παλιούς του συμπολεμιστές. Τώρα, ως δολοφόνος με το κωδικό όνομα Γκρίζος Άνθρωπος, είναι ο καλύτερος επαγγελματίας δολοφόνος της αγοράς. Αλλά όταν ένας παλιός σύντροφός του –που ο Κορτ νόμιζε ότι ήταν νεκρός– επιστρέφει για να τον στοιχειώσει, η ίδια του η ζωή μπαίνει στο στόχαστρο. Ο άντρας ζητάει από τον Κορτ να αναλάβει μια αποστολή διαφορετική από αυτές που έχει συνηθίσει: αντί για μια δύσκολη δολοφονία, η δουλειά αφορά μια σχεδόν αδύνατη απαγωγή. Και ο Κορτ πρέπει να επιστρέψει τον στόχο του στην ίδια ομάδα της CIA που τον είχε προδώσει.


Κική Τσιλιγγερίδου, Η τελευταία θυσία, εκδόσεις Bell
Κική Τσιλιγγερίδου, Η τελευταία θυσία,
εκδόσεις Bell
Η Ρεβέκκα επιστρέφει στη σκυθρωπή Άργιλο, το μικρό χωριό της Χαλκιδικής όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, είκοσι ολόκληρα χρόνια μετά την άτακτη φυγή της από εκεί, όταν η ζωή της καταστράφηκε από ένα τρομερό ατύχημα. Ο γκρεμός στο Ακρωτήριο δεν άλλαξε και δεν παραμόρφωσε μόνο την ίδια για πάντα, αλλά σκότωσε και την καλύτερή της φίλη, την Ισμήνη, που μαζί της την ένωναν πολύ περισσότερα πράγματα από μια κοινή παιδική ηλικία. Αυτό που τη φέρνει πίσω είναι μια ολόιδια τραγωδία: ένα ακόμη κορίτσι που πέφτει από τον ίδιο γκρεμό, βρίσκοντας φρικτό θάνατο. Αυτοκτονία; Ατύχημα; Ή έγκλημα; Ένα μυθιστόρημα για την απώλεια της παιδικής ηλικίας, για τον έρωτα και την απιστία, το πάθος και τη ζήλια, το τώρα και το τότε. Και για όλα τα ατίθασα δεκαεξάχρονα κορίτσια, τις μάγισσες.


Michel Bussi, Χρόνος δολοφόνος, εκδόσεις Κέδρος
Michel Bussi, Χρόνος δολοφόνος,
εκδόσεις Κέδρος
Το καλοκαίρι του 1989 η δεκαπεντάχρονη Κλοτίλντ κάνει διακοπές με την οικογένειά της στην Κορσική. Σε έναν δρόμο όλο απότομες στροφές το αυτοκίνητό τους βγαίνει από την πορεία του και πέφτει σε γκρεμό. Επιζεί μόνο η Κλοτίλντ. Είκοσι εφτά χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2016, η Κλοτίλντ επισκέπτεται πάλι την Κορσική μαζί με τον άντρα της και την έφηβη κόρη της. Πιστεύει πως το ταξίδι αυτό θα είναι ένας τρόπος να λυτρωθεί από το παρελθόν και να χτίσει μια γέφυρα επικοινωνίας με την κόρη της. Να όμως που στο ίδιο ακριβώς μέρος όπου είχε περάσει εκείνο το καλοκαίρι η Κλοτίλντ λαμβάνει ένα γράμμα. Από τη μητέρα της. Που αποκλείεται να είναι ζωντανή. Τότε ποιος της έστειλε το γράμμα; Και γιατί;


Βαγγέλης Μπέκας, Παγωμένα πέλματα, εκδόσεις Ψυχογιός
Βαγγέλης Μπέκας, Παγωμένα πέλματα,
εκδόσεις Ψυχογιός
Η υπαστυνόμος Σοφία Μήτση νομίζει πως είναι τυχερή. Το όνειρό της να πάρει μετάθεση στο Ανθρωποκτονιών επιτέλους πραγματοποιείται και είναι σίγουρη ότι η ζωή της θα αλλάξει προς το καλύτερο. Ο προϊστάμενός της, όμως, καυχιέται ότι βάζει τα θηλυκά στη θέση τους και την προσγειώνει απότομα στην πραγματικότητα. Την ημέρα που η Σοφία αναλαμβάνει υπηρεσία, μια γυναίκα εντοπίζεται νεκρή στο διαμέρισμά της – και αυτό είναι μόνο η αρχή. Αναζητώντας τη διαλεύκανση του μυστηρίου, η Σοφία θα οδηγηθεί σε σκοτεινά στενά της Αθήνας και του Πειραιά. Τα βήματά της θα διασταυρωθούν με εκείνα του Θωμά Δήμου, πρώην δημοσιογράφου και νυν ιδιωτικού ερευνητή. Και οι δύο μάχονται να επουλώσουν πληγές του παρελθόντος, μπλέκουν σε παγίδες του παρόντος και αναμετρώνται με τα όριά τους. Κάποιος δολοφονεί γυναίκες που αστράφτουν στις οθόνες των κινητών και παίζει πόκερ με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.


Αλέξης Μοστριός, Ο Χαράκτης,  εκδόσεις Bell
Αλέξης Μοστριός, Ο Χαράκτης, 
εκδόσεις Bell
Αφήνει πάνω σου τα σημάδια της ψυχής του. Χαραγμένες για πάντα στη μνήμη όλων… Το τέλος του καλοκαιριού στο όμορφο νησί της Νάξου σηματοδοτεί την αρχή μιας σειράς από περίεργα και ανεξήγητα εγκλήματα, θύματα των οποίων είναι γυναίκες που δε φαίνεται να έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους. Ο δολοφόνος αφήνει πάνω τους την «υπογραφή» του, υποχρεώνοντας τις τοπικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και των έμπειρων στελεχών του. Την υπόθεση θα αναλάβει η αστυνόμος Μαίρη Σίμου. Χωρίς τη βοήθεια του συνεργάτη της Ωρίωνα Άστρου, που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα, πρέπει να βρει γρήγορα την απάντηση στον γρίφο βάζοντας τον εαυτό της σε άμεσο κίνδυνο. 


Lisa Taddeo, Θηρίο, εκδόσεις Κλειδάριθμος
Lisa Taddeo, Θηρίο,
εκδόσεις Κλειδάριθμος
Η Τζόαν έχει περάσει όλη της τη ζωή υπομένοντας τις κακότροπες και χειριστικές συμπεριφορές των αντρών. Όταν όμως ένας από αυτούς διαπράττει μπροστά της μια ανήκουστη πράξη βίας, η Τζόαν θα αποφασίσει να φύγει από τη Νέα Υόρκη, σε αναζήτηση της ετεροθαλούς αδελφής της Άλις με την ελπίδα ότι μπορεί να της δώσει απαντήσεις για το παρελθόν της. Στις αποπνικτικές συνοικίες του Λος Άντζελες, η Τζόαν προσπαθεί να ανασυνθέσει τη ζωή της ξεκινώντας από το μηδέν. Νοικιάζει σπίτι σε ένα συγκρότημα κατοικιών, στο οποίο μένει ο Ρίβερ, που αργότερα γίνεται εραστής της και ο ηλικιωμένος Λένι, που της αφηγείται εξοργιστικά περιστατικά από τη ζωή του. Όλοι οι ήρωες, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, ωθούν τελικά την Τζόαν στο έγκλημα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εφηβεία, η μεγάλη έκρηξη: Ένα (χρήσιμο) βιβλίο για την εφηβεία
Εφηβεία, η μεγάλη έκρηξη: Ένα (χρήσιμο) βιβλίο για την εφηβεία

Όταν έχεις παιδιά στην εφηβεία, διαβάζεις άρθρα και βιβλία σχετικά με τον πόνο σου με την ελπίδα ότι θα σε βοηθήσουν… και όταν βρίσκεις κάτι πραγματικά βοηθητικό, το συστήνεις

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY