Βιβλιο

Πώς το παιδί μαθαίνει να ζητά λαβαίνοντας υπόψη και τον άλλον

Το νέο βιβλίο του Νίκου Σιδέρη στις Εκδόσεις Αρμός

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 824
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Πώς το παιδί μαθαίνει να ζητά λαβαίνοντας υπόψη και τον άλλον» του Νίκου Σιδέρη από τις εκδόσεις Αρμός.

Το νέο βιβλίο του Νίκου Σιδέρη με τίτλο «Πώς το παιδί μαθαίνει να ζητά λαβαίνοντας υπόψη και τον άλλον» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.

Πρόκειται για συστηματική όσο και κατανοητή ανάλυση της ασύμμετρης σχέσης που διαμορφώνει το γεγονός ότι το παιδί συνέχεια ζητά κάτι από τους γονείς του: Αγάπη, επικοινωνία, πρακτική βοήθεια… Όπως έδειξε με τρόπο επώδυνο και συμπτωματικό η εμπειρία του εγκλεισμού της πανδημίας, αυτή η δομική πτυχή της σχέσης γονιών-παιδιών μπορεί να εκφυλισθεί σε αφόρητη πίεση έως και απόγνωση των γονέων, παράλληλα με απορρύθμιση της στάσης των παιδιών.

Το βιβλίο «Πώς το παιδί μαθαίνει να ζητά λαβαίνοντας υπόψη και τον άλλον» εκθέτει μια απλή και παραγωγική μέθοδο, άμεσα εφαρμόσιμη στο σπίτι και στο σχολείο, ώστε το παιδί να μάθει να ζητά λαβαίνοντας υπόψη και τον άλλον: τις δυνατότητές του, τις αντοχές του και τη διάθεσή του.

Ο Νίκος Σιδέρης γνωρίζει βαθύτατα τον κόσμο και την ψυχή του παιδιού και οι ψυχοπαιδαγωγικές συνεισφορές του έχουν συναντήσει ευμενέστατη υποδοχή. Με αυτό το έργο εμπλουτίζει τη γνώση και την πράξη της ανατροφής του παιδιού, λαβαίνοντας υπόψη και τους γονείς του. Οι οποίοι, παραδόξως, είναι και αυτοί άνθρωποι ― όσο και αν κάποιες φορές τα παιδιά το παραβλέπουν, αλλά και οι ίδιοι το ξεχνούν προσπαθώντας να γίνουν σούπερ-γονείς, χωρίς να υπάρχει λόγος.

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Αρμός


Με αγορές άνω των 20€ δωρεάν μεταφορικά!
www.armosbooks.gr, Fb: armos.ekdoseis.ekdiloseis, Insta: armosbooks 

εκδόσεις Αρμός

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ